desinfecterende handgel maken

Desinfecterende handgel maken doe je zo!

Besparen & Budget, Gezondheid By mrt 14, 2020 No Comments

Het is altijd handig om desinfecterende handgel in huis te hebben. Het is verkrijgbaar in kleine flacons om mee te nemen in de tas, maar ook is desinfecterende handgel te verkrijgen in grotere pompflacons. In bepaalde periodes is het erg moeilijk te verkrijgen, maar desinfecterende handgel maken doe je zelf in fluitje van een cent! Hoe en wat je er voor nodig hebt? Dat lees je in dit artikel!

Aan de slag om zelf desinfecterende handgel te maken

In bepaalde periodes is de desinfecterende handgel snel uitverkocht. Zo ook nu het corona virus heerst. Maar wanneer dat zo is kun je het prima zelf maken. Voor een kleine prijs kun je zelf desinfecterende handgel creëren. Je koopt alle ingrediënten gemakkelijk bij de drogist of bijvoorbeeld online als je niet naar buiten kunt of mag.

Deze ingrediënten heb je nodig om zelf je desinfecterende handgel te creëren:

  1. Als eerst een lege en schone pompflacon of reisflesje. Wellicht heb je deze al thuis van bijvoorbeeld handzeep.
  2. Aloe Vera gel of bijvoorbeeld slakkenslijm gel.
  3. 96% Alcohol
  4. Eventueel etherische olie voor de geur.

Huishoudelijke producten die je nodig hebt om te mengen zijn:

  1. Een grote kom
  2. Trechter
  3. Een lepel

Zelf handgel maken:

Wanneer je aan de slag gaat om zelf handgel te maken die desinfecteert is het belangrijk om de juiste verhoudingen te gebruiken.

We gaan uit van 200 ml handgel, zo kun je even vooruit. Om 200 ml handgel te maken die desinfecteert heb je 140 ml alcohol nodig en 60 ml gel. Wanneer je de handgel een extra geurtje wilt geven kun je hier nog een aantal druppels (naar smaak) etherische olie aan toe voegen. Let er wel op etherische olie is ontzettend geconsenteerd dus je kunt er zuinig mee aan doen. Dit alles smak je samen in de kom en je roert het goed door elkaar heen. Met de trechter vul je gemakkelijk je voorraad in de lege en schone flacon(s).

Zorg er voor dat je de verhoudingen dubbel checkt. Wanneer je namelijk te veel alcohol gebruikt kan dit voor klachten zorgen, gebruik je te weinig dan is de werking van de gel die desinfecterend moet zijn een stuk minder desinfecterend.

Handen wassen

Natuurlijk is gebruik maken van handgel die tevens desinfecteert erg handig. Vooral voor onderweg of op het werk. Het beste is om je handen gewoon goed te wassen met zeep. Dit geniet dan ook de voorkeur. Wanneer hier de mogelijkheid niet toe hebt gebruik je desinfecterende handgel.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.