gellak mistero milano

Gellak van Mistero Milano, geef jezelf een heerlijke manicure!

Vrouw By jun 11, 2021 No Comments

Ken je dat? Je hebt je nagels net een lekker kleurtje gegeven en voor je het weet bladdert het er alweer af. Dat komt natuurlijk mede door het vele gebruik van je handen, maar ook doordat we onze handen al ruim een jaar suf wassen en desinfecteren. Zoals je misschien weet draag ik eigenlijk altijd gellak en deze keer mocht ik producten gellak van Mistero Milano uitproberen. Blij dat ik er mee ben, want ik ben gek op een heerlijke manicure!

Mistero Milano

Als je de webshop van Mistero Milano bekijkt zul je zien dat je eigenlijk alles kunt vinden voor mooi gelakte nagels. Of je nu voor acryl wilt gaan of juist voor gellak of misschien wel gevorderd bent en bezig bent met nail art, je kunt het er vinden. Starter? Dan kun je ook een hele fijne samengestelde gellak set kopen bij Mistero Milano.

Van Mistero Milano ontving ik een fijne set om mijn nagels in de kijker te zetten. Ik ontving een prachtige roze doos. Deze doos is een cadeautje om open te maken en zou je ook erg goed cadeau kunnen doen. Wanneer je de deksel open doet, kom je de producten op een erg gezellige manier tegen.

Ik ontving:

  • 24W UV/LED lamp
  • Standard nail prep
  • Delicato primer
  • Flexi base
  • Quick top no wipe
  • Drie kleuren nagellak naar keuze

Nagels voorbereiden voordat je gellak gaat aanbrengen

In tegenstelling tot ‘normale’ nagellak moeten je nagels goed voorbereid worden voordat je de gellak gaat aanbrengen. Dit doe je om een optimale hechting te creëren zodat de gellak lang en mooi blijft zitten.

Als eerst duw je je nagelriemen terug. Je doet er goed aan om je nagels eerst goed te vijlen in de lengte en vorm die je wilt. Gebruik daarnaast ook een buffervijl om je nagelplaat mat te krijgen. Zorg dat je handen goed stofvrij zijn en ga daarna aan de slag met nail prep om de nagels te ontvetten.

Aan de slag met gellak aanbrengen

Als het goed is zijn je nagels nu goed voorbereid op de manicure. Hieronder neem ik je stap voor stap mee hoe nu verder:

De delicato primer

Wanneer je klaar bent met de voorbereiding gaat het echte werk beginnen. Je start met een primer. Mistero Milano heeft meerdere soorten primers in het assortiment. Met de delicato primer die ik ontving breng je een tussenlaagje op je nagelplaat aan die er voor zorgt dat er zo min mogelijk lucht tussen je nagels en de gellak ontstaat. Het zorgt er ook voor dat lifting geminimaliseerd wordt.

De flexi base coat

Wanneer de primer is aangebracht ga je verder met een base coat. In mijn geval de flexi base coat. Deze is elastisch, flexibel en lekker dik. Ik zeg lekker dik omdat ik gek ben op gellak die ook echt wat dikker is. Deze flexi base coat beweegt met je nagel mee en laat niet los wanneer je last hebt van beschadigde of dunne nagels. Erg fijn is dat deze base een ontzettend hoge bestendigheid heeft tegen bijvoorbeeld stoten. Wanneer je nagels voorzien zijn van deze base coat gaat je hand onder de lamp. Bij een UV lamp moet de base coat 120 tot 180 seconden uitharden en bij een LED lamp zo’n 20 tot 60 seconden. Wanneer je deze stap hebt voltooid zullen je nagels nog plakken. Dit hoort zo, haal het er niet af en blijf er liever ook af.

Tip: doe eerst het hele lakproces bij je ene hand en begin aan de andere hand wanneer de eerste hand klaar is.

Kleur gellak

Iedere keer weer lastig hoor! Want welke kleur wil je deze keer op je nagels? Bij Mister Milano kun je namelijk zo veel verschillende kleuren en tinten gellak kopen dat het geen gemakkelijke keuze is.

Goed heb je een keus gemaakt dan ga je lekker lakken. Vervolgens weer onder de lamp. Denk er hierbij aan dat je beter 2 dunne laagjes kunt aanbrengen dan 1 dikke laag. Bij een UW lamp 120 seconden en bij een LED lamp 30 tot 90 seconden. Klaar? Je nagels pikken nog steeds, maar zit er niet aan.

No wipe top coat

Wanneer je de kleur hebt aangebracht moet er nog een top coat overheen. Deze zorgt voor een mooie glas en zorgt er voor dat de gellak niet gaat barsten. Voor een UV lamp houd je 120 seconden aan op uit te laten harden, bij een LED lamp 60 tot 90 seconden. Wanneer je dit hebt gedaan zul je merken dat het plakkerige laagje niet meer aanwezig is. Plakt het toch nog een beetje? Dan gaan je handen nog even onder de lamp om wat extra uit te harden.

24W UV/LED lamp van Mistero Milano

Deze lamp is echt ontzettend magnifique! De lamp is ontzettend handig om mee te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Het is een platte variant die je simpel uitklapt en de adapter bevestig en demonteer je erg gemakkelijk. Het zelfde als hoe je jouw telefoon oplaat.

In de lamp zitten 18 led lichtjes waardoor je gehele hand en dus alle nagels goed verlicht zullen worden. Je kunt de lamp in twee tijden instellen, namelijk 30 en 60 seconden. Dit doe je erg gemakkelijk door de knop bovenop in te drukken. Druk je 1 keer dan gaat de lamp 30 seconden aan en bij 2 keer drukken 60 seconden. De lamp laat de afteltijd zien dus je weet ook precies hoelang je moet wachten.

De kleuren

Bij Mistero Milano zijn er ontzettend veel verschillende kleuren gellak te verkrijgen. Ik deed mijn best om 3 kleuren uit te kiezen en het werden de kleuren:

  • Sunny Splender ( 1155 )
  • Frappe ( 9428 )
  • Cloud Romance ( 1158 )

Sunny Splender

Met het oog op het EK leek het me leuk om te gaan voor oranje nagels. Deze Sunny Splender is oranje, maar ook weer niet fel oranje, het is een pastelkleur. Als ik de foto’s op de website bekijk valt me op dat de kleur niet helemaal overeen komt met de kleur die ik heb binnengekregen. Wellicht ligt dit aan de kleurinstellingen van mijn laptop. Hoewel het niet helemaal de kleur is die ik had verwacht, vind ik het wel een mooie kleur! En de oranje kleur waar ik mijn zinnen op had gezet? Die bestel ik deze week nog bij Mistero Milano.

gellak mistero milano

 

Frappe

Dit is een heerlijke nude kleur. Hoewel ik gek ben op nagellak die in het oog springt, vind ik het soms ook heel erg fijn om een neutrale kleur te dragen. Deze nagellak is een schot in de roos!

gellak mistero milano

Cloud Romance

Deze kleur is fantastisch! Een erg chique kleur met smaakvolle pasteltinten. De lak valt een ander geheid op, ik heb er al veel complimenten over gekregen.

Hoe lang blijft gellak van Mistero Milano zitten?

Op de website van Mistero Milano is te lezen dat de gellak zo’n 2 tot 3 weken mooi blijft zitten. Dit kan ik alleen maar beamen. De glans blijft en ook bladdert de nagellak niet af. Omdat mijn nagels behoorlijk snel groeien is het bij mij, na 2 weken ook echt wel tijd om de lak te vervangen. Niet omdat het niet goed blijft zitten, juist wel! Maar ik vind dat mijn uitgroei dan to much wordt. En ach, heb ik weer een excuus om een nieuwe kleur aan te brengen. Ook niet vervelend hoor.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.