kindje steeds zieker

Even bijkletsen: als je kindje steeds zieker wordt.

Mama & Kinderen By nov 15, 2018 1 Comment

Je zult misschien gemerkt hebben dat de blogs deze week niet altijd even vroeg online kwamen. Ook zijn er wat minder online gekomen dan normaal en één dag zelfs 3. De planning ging hier in ieder geval even niet helemaal goed. Daarom klets ik je nu even bij. Emma is al een tijdje ziek. Sinds vorige week heeft ze al koorts en het gaat niet beter. Als je kindje steeds zieker wordt, moet je prioriteiten stellen. Dat deed ik, dus de site lag even wat lager qua prioriteiten..

Oorontsteking

Vorige week donderdag begon Emma ziek te worden. Ze had lichte verhoging die in het weekend tot hoge koorts opliep. In het weekend tikte ze de 40 graden bijna aan met 39.7 graden koorts. Ze was nog wel opgewekt en echt zorgen maakte ik me niet. Zondag begon ze aan haar oortjes te trekken. Maandag konden we meteen terecht bij de dokter en ze had inderdaad oorontsteking in haar rechter oortje. We kregen een antibioticakuurtje mee.

De volgende dag

De nacht was een hel! De volgende dag werd mijn kindje steeds zieker. Toen ik haar na haar ochtendslaapje uit bed haalde zat ze helemaal onder de rode vlekjes op haar rug en romp. Wel meer dan 1000! Je begrijpt, ik schrok me dood. Ook had ze weer een hoge temperatuur van boven de 39 graden koorts. Meteen belde ik de huisarts. Ik moest foto’s doorsturen en het was een allergische reactie op de antibiotica, zeiden ze. Een nieuwe kuur werd klaargemaakt en de oude kon ik weer inleveren bij de apotheek. Zo gezegd, zo gedaan.

Woensdag

Nog steeds koorts, ook werd mijn kindje steeds zieker, nog steeds.. Er zat geen daling in de lijn, het steeg alleen maar. Weer de dokter bellen, want haar gezicht leek op een rood-gevlekte dalmatier. Dit kon niet goed zijn.. Nu had ze niet alleen haar rechter oor ontstoken, ook haar linker was óók ontstoken en meer dan haar rechter oortje. Ook had ze haar keeltje nog steeds goed rood. De dokter dacht dat dit geen allergische reactie zou zijn.

De uitslag werd alleen maar meer en werd ze steeds zieker. Het zou een virus zijn. De ziekte van Pfeiffer kwam aan bod. Wanneer je antibiotica neemt, die heeft ze dus voor haar oorontsteking, kun je vlekken over je hele lichaam krijgen. Ook zou het de zesde ziekte kunnen zijn. Een allergische reactie was zo goed als over boord. Aan een virusziekte kunnen ze niets doen. Dus we werden weer naar huis gestuurd, en ik moest haar goed in de gaten houden.

Donderdag

Vanmorgen haalde ik haar uit bed, nadat ik alweer een halve nacht beneden met haar had gezeten. Haar gezicht werd steeds roder. De koorts bleef en ze huilde ontzettend. Dat deed ze bijna de hele nacht. Nog steeds gaat het niet beter met haar. Ze drinkt minder, eet nog steeds niet en het voelde gewoon niet goed. Weer de dokter bellen, want ze moest op controle voor haar oren en daar planden we een afspraak voor morgen voor in. Ik werd teruggebeld met de vraag of ze nog steeds koorts had. Dit had ik al aangegeven maar ze wouden het checken, anders zou ik volgende week pas hoeven komen voor controle.

Hier ging ik natuurlijk niet mee akkoord. Omdat ze nog koorts had moesten we vandaag terug komen. Dus we konden binnen een uurtje komen. Als je kindje steeds zieker wordt en je het niet vertrouwd moet je dat ook gewoon doen. Een verpleegkundige onderzocht haar en daarna kwam de huisarts. Bijna 3 kwartier ben ik er geweest. De oortjes zagen er gelukkig beter uit dan gisteren. De uitslag werd helaas wel erger. Omdat mijn kindje steeds zieker werd van de uitslag was het dan ook goed om even langs te komen beaamde de huisarts.

Emma heeft geen vlekjes rond haar mond en op haar wangen ook 2 grote witte delen waar geen vlekjes zitten. Dit duidt op de virusziekte roodvonk. Ook zou ze bij roodvonk een frambozentong moeten hebben. Dit heeft ze echter niet. Dat het een virusziekte is staat vast, welke dat is durven ze niet te zeggen.

Hoe nu verder?

Aan een virusziekte kan eigenlijk nu niets gedaan worden. Kinderziekten zoals Roodvonk, de vijfde en zesde ziekte moeten uitgeziekt worden. Omdat mijn kindje steeds zieker aan het worden is moet ik haar wel ontzettend goed in de gaten houden. Haar toestand mag nu niet meer achteruit gaan. Ze moet goed blijven drinken, dat wil zeggen in ieder geval de helft van wat ze normaal drinkt. Ook moeten de luiers nat blijven worden. Ze moet goed blijven reageren en niet slapjes worden. Veranderen één van deze dingen dan moet ik meteen bellen en langskomen. Is dit in het weekend het geval, dan moeten we naar de huisartsenpost.

Ik hoop vooral dat ze zo snel mogelijk opknapt en ook weer beter gaat slapen. Omdat ze ook oorontsteking heeft slaapt ze slecht, het doet namelijk meer pijn wanneer je ligt. Mocht haar toestand niet verslechteren dan gaan we volgende week terug voor controle voor haar oortjes. Als de ontsteking dan nog niet over is zal ze waarschijnlijk worden doorgestuurd naar de KNO-arts omdat dit al de tweede keer in korte tijd is dat ze oorontsteking heeft.

Ik zal jullie op de hoogte houden. In mijn insta-stories heb je misschien al het één en ander voorbij zien komen. Dat zal ik ook blijven doen. Volg je ons nog niet en wil je op de hoogte blijven dan moet je ons zeker volgen!

Dit weekend komen er 3(!) leuke nieuwe winacties online en morgen een tof artikel van Anne-Margriet en misschien nog een aantal andere artikelen deze week, maar die kan ik je nog niet beloven!

 

Liefs Maddy♥

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.