maandelijkse kosten

Energie vergelijken kan geld besparen, ook voor jou!

Besparen & Budget By apr 06, 2019 1 Comment

Jaar in, jaar uit stappen meer dan 1 miljoen Nederlandse huishoudens over naar een andere energieleverancier. Is het voor jou interessant om over te stappen? Weet je waar jij op moet letten tijdens het energie vergelijken? Hier lees je wat handig is en waar je goed op letten moet.

Energie vergelijken, hoe werkt het?

Eigenlijk is het vergelijken van energie heel simpel. Bij een energievergelijker vul je op internet je verbruik, postcode en huisnummer in. De vergelijker gaat super snel voor jou aan de slag en jij ziet vrijwel meteen welke deal bij jou past én waarbij je de minste kosten maakt. Mocht je je verbruik niet weten dan kun je het vergelijken met de gemiddelden van een zelfde soort huishouden als het jouwe. Wanneer je zonnepanelen hebt kun je meteen daarvan de opbrengsten meenemen in de vergelijking.

Energie vergelijken via een energievergelijker kost je maar eventjes van je tijd. Je bent er echt geen uren mee bezig! Ik was al binnen een klein half uurtje klaar en hierdoor besparen we door een goede actie toch zo’n 200 euro per jaar. Door over te stappen via een actie kun je dus veel besparen.

Veel mensen stappen over

Veel mensen stappen over van energieleverancier omdat je via de acties dus veel geld kunt besparen. In 2018 stapten zo’n 1,3 miljoen(!) Nederlandse huishoudens over van energieleverancier. Energieleveranciers concurreren met elkaar bij energievergelijkers en daardoor kun je goed besparen door over te stappen. Natuurlijk kun je ook overstappen via de website zelf, maar dan is er dus geen concurrentie en kan het best zijn dat je heel wat meer geld kwijt bent. Uit onderzoek van o.a RTL Nieuws is gebleken dat overstappen bij een online energievergelijker het beste loont voor de consument.

Voor hoeveel jaar een contract afsluiten?

Je kunt een energiecontract afsluiten voor 1, 2 of nog meer jaren zoals 3 of 5 jaar. Wanneer je een contract van 3 of meer jaren afsluit liggen de tarieven vaak wel hoger. De acties zoals een welkomstkorting mis je bij deze contracten ook in de jaren dat je niet kunt overstappen. Kan trouwens wel, maar dat kost je flink geld. En we willen juist besparen op energiekosten! Wanneer je elk jaar overstapt kun je dus ook elk jaar een welkomstpremie of welkomstkorting krijgen.

Eén ding is zeker, en dat is dat je maar een heel klein deel van de kosten die je maakt op gebied van energie kunt vastzetten. Dit komt doordat de netbeheerkosten, de energiebelasting en de opslag van duurzame energie elk jaar veranderen ongeacht of je een 1 of meerjarig contract hebt afgesloten.

Wij sluiten elk jaar een nieuw energiecontract af via een energievergelijker en dat is ons eigenlijk altijd nog erg goed bevallen!

 

Vergelijk jij ieder jaar de energieleveranciers om te besparen?

energie vergelijken

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.