zwangerschapsmasker

Wat is een zwangerschapsmasker en hoe voorkom je het?

Zwangerschap & Baby By jun 09, 2019 No Comments

Als je zwanger bent kan het zijn dat je een zwangerschapsmasker ontwikkelt. De ontwikkeling van een zwangerschapsmasker komt vaak in het tweede en derde trimester van de zwangerschap voor. Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord, maar weet je ook hoe het precies zit en wat je er tegen kunt doen? Wij hebben de info voor je op een rijtje gezet, want de impact van een zwangerschapsmasker wordt vaak onderschat.

Een zwangerschapsmasker wat is dat?

Een zwangerschapsmasker wordt ook wel Melasma genoemd.  Dit is een stoornis in het pigment van de huid in je gezicht. Deze stoornis wordt veroorzaakt door hormonen.

De hormonen progesteron en oestrogeen zorgen er voor dat er in je gezicht meer pigment wordt aangemaakt, dit wordt versterkt door de zon en warmte. Hierdoor ontstaan donkere (pigment) vlekken die kunnen voorkomen op je voorhoofd, lippen, wangen, neus en rondom je ogen.

Dit zijn de meest voorkomende plekken, het kan namelijk ook zo zijn dat het zwangerschapsmasker zich uitbreidt naar hals, borst en armen.

Een zwangerschapsmasker voorkomen

Het is altijd belangrijk om je goed in te smeren als je de zon ingaat.zwangerschapsmasker Als je zwanger bent dus ook. Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om je goed in te smeren met een hoge factor. Een hoed die ook je gezicht beschermt is geen overbodige luxe.

Toch kan het zijn dat je erg gevoelig bent voor de ontwikkeling van een zwangerschapsmasker, het voorkomen is dan heel lastig. Ook al blijf je uit de zon, smeer je je goed in en draag je een hoed. Gelukkig is een zwangerschapsmasker niet gevaarlijk of schadelijk, maar veel vlekken in je gezicht kan natuurlijk wel erg vervelend zijn.

Aan te raden is om een zonnebrandcrème met hoge factor te halen die speciaal voor je gezicht is zoals bijvoorbeeld de Inna Suncare Face SPF 50

Is melasma blijvend?

Melasma is in de meeste gevallen niet blijvend. Binnen een paar maanden na de bevalling verdwijnen deze lastige vlekken vaak vanzelf. Mochten de vlekken toch blijvend zijn dan kun je allerlei behandelingen vinden en middeltjes bestellen die je helpen met de behandeling tegen Melasma.

Het is wel verstandig om dit altijd eerst met de huisarts te overleggen of gewoon eerst een afspraak bij de huisarts te maken zodat die je persoonlijk advies geven kan. Gebruik tijdens je zwangerschap in ieder geval geen producten voor een behandeling van Melasma, in bijvoorbeeld blekende crèmes zitten stoffen die slecht en schadelijk voor je baby kunnen zijn.

Na de zwangerschap zijn methoden zoals bleken en laseren populair. Wel moet je er rekening mee houden dat de vlekken terug zouden kunnen keren bij een volgende zwangerschap. Deze vlekken zijn dan ook zeer waarschijnlijk ook een stuk donkerder.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.