boy in gray jacket reading book

De verschillende soorten baby- en kinderbedden op een rij

Mama & Kinderen By okt 12, 2023 No Comments

Slapen is zowel voor kinderen als volwassenen essentieel. Door de jaren heen heeft jouw kind verschillende soorten kinderbedden nodig voor een optimale nachtrust. Van co-sleeper tot een groot bed, elke levensfase vraagt om een ander soort slaapmeubel. Lees verder om te ontdekken welk bed het best bij de leeftijd van jouw kind past.

Wieg of co-sleeper voor de allerkleinsten

Het begint voor veel baby’s bij de wieg of co-sleeper. Deze compacte kinderbedjes zijn speciaal ontworpen voor baby’s van 0 tot ongeveer 6 maanden. Co-sleepers kunnen veilig naast het bed van de ouders worden geplaatst, waardoor je als ouder makkelijk toegang hebt tot je baby voor nachtvoedingen of een snelle troost. Bovendien zorgt de nabijheid voor een sterkere ouder-kindbinding.

Het ledikant als volgende stap

Rond de leeftijd van 6 maanden tot ongeveer 2,5 tot 3,5 jaar is een ledikant de volgende logische stap. Dit zijn kleine, maar vrijstaand kinderbedden met spijlen. De hoge zijkanten zorgen voor de nodige veiligheid. Let wel op de afstand tussen de spijlen en de matrasmaat. Een ledikant is meestal in hoogte verstelbaar, wat vooral handig is als je kleintje leert staan, zo waarborg je de veiligheid voor je kleintje in de babykamer.

baby in blue blanket
Photo by Alicia on Pexels.com

Het peuterbed, bijna groot!

Is je kind de 2,5 jaar gepasseerd? Dan is het wellicht tijd om over te stappen op een peuterbed. Een peuterbed zit qua formaat tussen een ledikant en een groot bed in en is ideaal voor kinderen tussen de 2,5 en 6 jaar. Het is vaak laag bij de grond en voorzien van uitvalbescherming. Hierdoor kan je kind zelfstandig in en uit bed klimmen, wat zijn of haar zelfvertrouwen enorm kan boosten.

Het grote bed voor de grotere kids

Uiteindelijk is de tijd rijp voor een groot bed. Dit is vaak rond de leeftijd van 6 jaar. Een groot bed biedt de ruimte en het comfort dat past bij een opgroeiend kind. Daarnaast zijn er veel opties qua stijl en extra functies, zoals ingebouwde opbergruimtes of zelfs een extra uitschuifbaar bed voor logees.

Jouw actieplan

De zoektocht naar perfecte kinderbedden voor je kind is niet alleen een functionele noodzaak, maar het is ook een mooie manier om een nieuwe levensfase te markeren. Van co-sleepers voor die eerste intieme maanden tot een groot bed voor je opgroeiende kind, elke fase heeft zijn eigen slaapbehoefte. Zit jouw kind op het randje van een nieuwe fase? Neem dan nu het initiatief om het meest geschikte bed te vinden dat past bij zijn of haar leeftijd en behoeften. Slaap lekker!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.