Casper en Emma op zoek naar de schat

Casper en Emma: Op jacht naar de schat |Review|

Mama & Kinderen By jun 07, 2019 No Comments

Casper en Emma: wie kent ze niet? Wie kleine kinderen heeft (en een televisie) kent inmiddels de vele verschillende favoriete karaktertjes van onze kleintjes. Naast de vele tekenfilm-favorieten behoren Casper en Emma ook zeker tot deze karaktertjes. Al vanaf kleins af aan, keek Sebastiaan naar de mooie avonturen van Casper en Emma. En nu mochten we de film Casper en Emma op jacht naar de schat reviewen! Lees je mee?

Voor wie deze van origine Scandinavische serie niet kent even een korte introductie.

Casper en Emma zijn twee kleutervriendjes die wonen in Noorwegen. Daar heten ze eigenlijk Karsten en Petra. Samen met hun kletsende knuffels, Welpje en Mevrouw Konijn maken ze al ruim 20 jaar de gekste avonturen mee.

De verhalen, gebaseerd op de boeken geschreven door Tor Åge Bringsværd, beginnen wanneer deze Casper en Emma elkaar leren kennen op de kleuterschool. Met veel fantasie maken ze samen mooie dingen mee.

Casper en Emma de boeken

Hun avonturen kan je inmiddels al geruime tijd op televisie bekijken, maar inmiddels zijn ze ook razend populair op het grote doek.

Onlangs verscheen namelijk alweer hun 7e bioscoopfilm.

Dit keer gaan Casper en Emma op zoek naar een schat!

Casper en Emma en hun schat schitteren in een film

Onze jongens waren de gelukkigen om deze film al thuis te kunnen bekijken, nog voordat deze in de bioscoop verscheen. Wellicht hebben jullie hem al gezien, maar mocht dit nu niet het geval zijn: het is een aanrader!

Casper en Emma op zoek naar de schat

Bron: Mediatornado

De eerste (!) keer dat we deze film konden kijken, waren we een beetje zielig hier. Maar Sebastiaan lag lekker bij mij in het grote bed en heerlijk ontspannen keken wij samen naar de laptop. Nou ja samen, Sebastiaan keek en ik lag er naast ziek te zijn.

Het was doodstil naast mij, want hij genoot echt volop. Het avontuur was ook wederom superleuk en spannend.

Dit keer waren Casper en Emma samen met hun opa in de voorjaarsvakantie naar het zuiden van Noorwegen vertrokken. Daar konden ze heerlijk samen spelen. Ze gingen naar het strand, ze gingen visjes vangen, zwemmen en zandkastelen bouwen. Heerlijk zo’n vakantie. Op een gegeven moment vinden ze een spannend en mysterieus kistje op het strand. En in dit kistje zit een rebus en allerlei bijzondere voorwerpen.

Het kistje blijkt van opa te zijn, die hij samen met zijn jeugdvriendje Alfred heel lang geleden heeft begraven. Opa en Alfred hebben elkaar al 65 jaar niet gezien! 65 jaar, dat is wel héél lang zeg, daar kunnen Casper en Emma zich niets bij voorstellen. Elkaar zo lang niet zien, daar snappen ze niks van!

Met de vondst van dit kistje en die gekke rebus, begint hun grote nieuwe avontuur: de schattenjacht! Samen speuren Casper en Emma de omgeving af op zoek naar nieuwe aanwijzingen. Natuurlijk gaan hun kleine vriendjes Welpje en Mevrouw Konijn ook mee. Wat een tof avontuur!

Aan het einde van de jacht wacht hen een grote verrassing. En natuurlijk leren ze ook iets moois van deze fijne schattenjacht: vriendschap is de allerbelangrijkste en grootste schat van allemaal!

Inmiddels hebben beide jongens de film meerdere keren gezien en blijven ze het leuk vinden. Zeker Sebastiaan kan er geen genoeg van krijgen! Voor Julius die nogal onrustig is en weinig (lees: geen) zitvlees heeft, duurt de film net iets te lang, 74 minuten. Maar ik denk dat deze kleuter een beetje de uitzondering is en dat bijna alle andere kleuters ademloos naar deze film zullen kijken! Echt een aanrader!

De film draait alweer even in de bioscoop, maar mocht je in deze laatste eindsprint tot de zomervakantie even niet weten wat je buiten kan doen….?

Neem dan je eigen kleuter mee naar deze hartverwarmende en leuke film in de bioscoop!

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.