kind een mobieltje

Wanneer geef je je kind een mobieltje?

Mama & Kinderen, Tieners, Vrouw By jun 11, 2019 No Comments

Is het tegenwoordig vreemd dat kinderen uit groep 6 of 7 al met een mobieltje rond lopen? Persoonlijk sta ik er niet heel vreemd meer van te kijken. Of het nodig is dat is een tweede. Er zijn ouders die het pure onzin vinden, maar er zijn ook ouders die het erg prettig vinden als hun kind op die leeftijd bereikbaar is wanneer ze niet thuis zijn en hun kind een telefoon met sim only abonnement geven. De meningen over dit onderwerp lopen nogal uiteen, de vraag ‘wanneer geef je je kind een mobieltje?’ komt dan ook steeds vaker naar boven. Ga je daarbij voor een prepaid of ga je sim only abonnementen vergelijken? Het roept nogal wat vragen op en daarom besloot ik er meer aandacht aan te besteden.

Wanneer geef je je kind een mobieltje?

Voor veel ouders lijkt de overgang van de basisschool naar de middelbare school een goed moment om hun kind een mobieltje te geven. Maar dat wil niet zeggen dat alle ouders er zo over denken. Misschien vind jij het wel eerder nodig, of juist later. Misschien ligt het nog zover weg dat jij er nog geen mening over hebt gevormd. Kan natuurlijk ook nog.

Wanneer je kind een heel eind alleen naar school of bijvoorbeeld de sport fiets wanneer het op de basisschool zit kan een mobieltje dan ook zeker handig zijn. Op middelbare scholen is een mobieltje tegenwoordig iets waar je eigenlijk niet zonder kan. Zo worden er what’s app groepen opgericht wanneer ze samen aan projecten werken, maar ook wordt er veel gebruik gemaakt op middelbare scholen van Magister. Via Magister worden bijvoorbeeld roosters, cijfers en afwezigheid gedeeld en opgeslagen.

Als je andere ouders vraagt ‘wanneer geef je je kind een mobieltje?’ zullen ze waarschijnlijk antwoorden rond de 11 á 12 jaar. Maar dit kan natuurlijk ook eerder of later zijn. Een eenduidig antwoord is hier niet echt op te geven.

Hebben onze kinderen een mobieltje?

Is een mobieltje op jongere leeftijd per definitie slecht? Ik geloof het niet. Onze kinderen zijn er nog echt te jong voor vind ik, maar af en toe mogen ze wel een filmpje op onze telefoon kijken of natuurlijk even opa of oma bellen. Ik bedoel, persoonlijk vind ik niet dat een kind van 6 een eigen mobiele telefoon hoeft te hebben. Maar tegen de tijd dat ze er wel één krijgen zal er natuurlijk ook een kek hoesje om heen moeten komen, ik ben namelijk niet van plan om elke maand een andere telefoon aan te schaffen.

Wanneer onze kinderen een mobieltje krijgen, waar kiezen we dan voor?

Tegen de tijd dat Merel en Bram een mobieltje nodig hebben zullen ze waarschijnlijk een sim-only abonnement krijgen. Zelf maak ik hier ook gebruik van en ik vind het ideaal. Je kunt je bundel vaak gemakkelijk aanpassen en doordat we een los toestel zullen kopen, of ze een oudje van ons krijgen zullen we elke maand lage telefoonkosten voor ze hebben.

Er zijn ook aanbieders die zeer geschikt zijn voor ouders die het abonnement voor hun kind betalen of regelen. Je kunt tegenwoordig een plafond instellen zodat je kind niet buiten de bundelkosten gaat. Je kunt dan ook instellen dat er bepaalde nummers nog wel gebeld kunnen worden als soort van spoednummers.

kind een mobieltje

Wanneer kreeg/krijgt jouw kind een mobiele telefoon?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.