Een newborn fotoshoot om je baby prachtig vast te leggen

Vrouw, Zwangerschap & Baby By aug 01, 2018 No Comments

Newbornshoots, ze worden steeds mooier en hipper. Je kent vast wel een mama die een newborn fotoshoot heeft laten maken van haar grote trots. Wat is een newborn fotoshoot, hoe lang duurt het en hoe gaat het in zijn werk? Dat gaan we je nu vertellen. Ook geven we je tips mee!

Wanneer laat je een newborn fotoshoot maken?

Een newborn fotoshoot vindt plaats in de eerste twee weken dat een baby geboren is. In de eerste twee weken na de geboorte zal een baby  het nog heerlijk vinden om in een geborgen houding te liggen slapen. Bij newborn fotoshoots worden baby’s dan ook meestal slapend gefotografeerd.

newborn fotoshoot

De locatie van een newborn fotoshoot

Afhankelijk van de fotograaf zal een newborn fotoshoot plaatsvinden bij jullie thuis of op locatie bij de fotograaf. Dit is vaak goed te overleggen. Wel is het erg belangrijk dat de kamer waar de foto’s gemaakt worden lekker warm is. Vaak heeft een fotograaf ook nog een extra kacheltje mee om dicht bij de baby neer te zetten.

newborn fotoshoot

Hoe lang duurt de fotosessie?

Een newborn fotoshoot neemt tijd in beslag. Het duurt gemiddeld zo’n 2,5 uur. In deze tijd zal de fotograaf alle tijd nemen om de baby in slaap te krijgen en mooie plaatjes te schieten. Het ritme van de baby staat dan ook centraal. Er is genoeg tijd en ruimte om tussendoor te voeden, verschonen en natuurlijk knuffelen.

newborn fotoshoot

Deze tips geven we je graag mee:

  • Zorg dat er geen andere dingen op de planning staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kraamvisite, het hielprikje of de verloskundige die langs wil komen. Je moet rustig de tijd hebben en nemen.
  • Doe je baby voor de tijd in bad. Baby’s worden vaak moe van badderen. Als de shoot thuis plaats zal vinden kun je jouw baby bloot met een luier om in een lekkere warme omslagdoek wikkelen.
  • Zorg vervolgens dat de buik van de baby vol is. Zo zal je baby de eerste tijd niet om de fles vragen. Ook de combi van een lekker warm badje en een voeding na de tijd laten je baby vaak slapen als een roosje. Hierdoor kunnen de mooiste plaatjes geschoten worden.
  • De fotograaf neemt meestal zelf accessoires en attributen mee. Is er iets waarbij je graag wilt dat het gebruikt zal worden leg dat dan klaar en in het zicht, zo zul je het niet vergeten.newborn fotoshoot
  • Reserveer tijdig. Daarmee bedoel ik niet als de baby geboren is, maar zeker in de eerste helft van je zwangerschap. Newborn fotoshoots zijn erg populair en je wilt natuurlijk niet dat de gewenste fotograaf volgeboekt is. Daarbij kan de fotograaf rekening houden met de periode waarin je zult bevallen en dus een shoot wilt hebben.

Een newborn shoot geven of krijgen

Ook is het erg leuk om een shoot te krijgen of te geven. Wij kregen de newborn shoots van mijn schoonouders. Heidi, van Fotografie Heidi heeft onze kindjes prachtig op de foto gezet. Ik zal haar dan ook zeker aanraden aan jullie!

Hebben jullie een Newborn fotoshoot gehad? Waarom wel of niet? Wat zijn je ervaringen?

Liefs Maddy

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.