Studieboeken zijn niet goedkoop, ze kunnen zelfs erg duur zijn, sommige studieboeken kosten zelfs meer dan €100 euro. Toch heeft je tiener studieboeken nodig, of misschien jij zelf wel. Er zijn studieboeken die je nauwelijks gebruikt. Het is dan zonde van je geld om daar dure boeken voor aan te schaffen. Een verplichte boekenlijst is iets waar je waar je zeker op kunt besparen met deze tips!
Besparen op studieboeken doe je zo!
Marktplaats
Marktplaats, wie kent het niet? Op Marktplaats kopen en verkopen veel mensen spullen, zo ook studieboeken. Met goed zoekwerk en natuurlijk een beetje geluk, kun je waarschijnlijk al een aantal studieboeken vinden die je nodig hebt. De tweedehands studieboeken zijn in de meeste gevallen al zo’n 50% goedkoper, als het niet meer is dan 50%. Met een beetje geluk vind je zelfs het hele boekenpakket.
Bol.com
Op bol.com worden veel verschillende soorten boeken verkocht. Ook kun je tweedehands boeken kopen via bol.com. De tweedehands studieboeken kun je vinden op de desbetreffende pagina. Het voordeel is dat bol.com de verzending en betaling afhandelt, het risico is dus minimaal.
Maak gebruik van social media.
Social media is vliegensvlug! Plaats een oproepje en zet die openbaar, vraag in je oproep of mensen dit willen delen. Waarschijnlijk is er wel iemand die hier op reageert en je verder kan helpen.
Boekenwinkels
Er zijn ook boekenwinkels waar je tweedehands studieboeken kunt kopen, dit kan bijvoorbeeld online bij studystore, maar ook bij De Slegte kun terecht, zowel online als in de winkel.
Maak gebruik van je eigen netwerk
Wellicht ken je mensen die de studie al gedaan hebben of bepaalde boeken niet meer nodig hebben. Vraag of je de boeken tegen een mooi prijsje over kunt nemen.
Studenten en scholierenkorting
Winkels verkopen liever wel een boek dan geen boek, vraag of ze ook studenten of scholierenkorting geven. Zorg dan natuurlijk dat je wel een bewijs hebt dat je scholier of student bent. Voor ouders is het dus handig om niet alleen te gaan als de boeken voor het kind bestemd zijn, maar om je kind mee te nemen met het bewijs dat hij of zij scholier of student is.
Boekenwinkel op de hogeschool of universiteit.
Er zijn vele hogescholen en universiteiten die een boekenwinkel hebben. Daar bieden ze vaak boeken met korting aan voor studenten. Het is dus handig om daar ook een kijkje te nemen als bovenstaande tips niet gelukt zijn.
P.S: oudere boeken uit een vroegere oplage kun je vaak nog prima gebruiken, scheelt je toch een hoop!
Ik probeer ook altijd flink te besparen op dit soort kosten. Tweedehands is ook prima, en zonder om een nieuwprijs te betalen vind ik altijd.