De eerste maand met de baby in huis.

Zwangerschap & Baby By okt 24, 2017 6 Comments

De eerste maand met baby Emma is alweer voorbij gevlogen. Op 22 september 2017 zijn wij  opnieuw kersverse ouders geworden van onze mooie Emma. Emma is geboren op de uitgerekende datum, hoe bijzonder?! Na een snelle bevalling van 2 uur was ze er dan.

Newborn fotoshoot

Even wennen.

Het was wel even wennen de eerste maand weer met een baby in huis. Vooral de eerste dagen. De slapeloze nachten, constant de fles geven, de kraamvisite, de kraamhulp. Eigenlijk alles wat ‘nieuw’ of anders was dat was weer even wennen. De eerste keer de kleertjes weer aan doen bij een baby, in badje doen.

Grote broer en zus.

Bram en Merel werden grote broer en (weer) grote zus. Ze zijn helemaal dol op hen zusje. Knuffelen graag, geven kusjes, willen haar vasthouden en zingen liedjes voor haar. Ze zijn erg betrokken en totaal niet jaloers, wat erg fijn is. Ook vinden ze het niet erg als mama even geen tijd heeft maar met Emma bezig moet. Ze lijken het te begrijpen en willen helpen of gaan samen spelen.

Grote broer en zus. De eerste maand met de baby

Newborn fotoshoot.

Van mijn schoonouders hebben we een newborn fotoshoot cadeau gekregen. Die hadden we ook al eerder gedaan en ook nu was het weer erg leuk. Heidi is een echte prof en doet het erg leuk met een mooi resultaat. Ook aan Merel en Bram was gedacht, die konden leuk spelen in de studio tot ook zij op de foto mochten.

Newborn shoot Emma

Spitsuur.

In de ochtend is het spitsuur, ontbijten, kleren aan, klaarmaken en naar school en de peuterspeelzaal. Mark bracht de kinderen weg en ik kon me over Emma ontfermen. Na de vakantie komt dit bij mijn takenlijstje op, dit omdat Mark dan weer gewoon op tijd moet beginnen. Dat wordt dus de wekker wat vroeger zetten.

De eerste maand met de baby was:

Ontzettend fijn, maar ook zwaar. Ik ben nog erg vermoeid door het ijzertekort, dit ijzertekort had ik helaas al tijdens mijn zwangerschap. Daarbij komen natuurlijk de gebroken nachten en de 2 andere muiters die hier lopen en aandacht nodig hebben. Zo nu en dan doen we dan ook samen een dutje haha.

Samen slapen

Wel genieten we met z’n allen van Emma en ons gezin dat nu toch echt compleet is. De eerste maand met een baby is natuurlijk wennen, je moet je draai vinden en ik geloof dat het ons toch wel aardig gelukt is. Emma doet het goed, heeft vannacht voor de eerste keer doorgeslapen van 23.30 uur tot 07.15 uur, mede door de Puckababy Piep en is over het algemeen een rustige en tevreden baby. Wel heeft ze de laatste paar dagen last van krampjes. Daar hebben we nu Infacol voor, het word daardoor wel minder al heeft ze er toch nog wel wat last van. Hoort er misschien ook wel wat bij het is alleen zo sneu.

 

We gaan verder met genieten en je leest volgende maand hoe het de tweede maand is verlopen.

Wat vond jij van de eerste maand met een baby?

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

6 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vond het ook altijd erg wennen. Je bent net bevallen en je moet in de chaos je ritme weer vinden.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Op een gegeven moment vind je je draai ook wel weer met een baby is mijn ervaring. De truc is om je niet te verzetten tegen de chaos en dat het overweldigend is. Het komt van zelf goed.

 3. Roelina schreef:

  Ik vond het erg zwaar, moest ook best wel weer wennen idd.

 4. MamaMinke schreef:

  Wat fijn dat het zo goed gaat. Die nachtvoedingen lijkt me ook niet zo fijn meer. Meestal slapen de kinderen wel door en anders is het nu even er uit, instoppen en verder slapen. Toch een stuk sneller. Geniet van je mooie gezin!

 5. Nathalie - Volgmama schreef:

  Wat een mooie foto’s hebben jullie gemaakt. Leuk dat de grote broer en zus er zo betrokken bij zijn.

 6. Bouchra schreef:

  Ik vond het met mijn eerste wel heftig. Alles is nieuw maar bij de 2de ging het gelukkig een stuk beter. Wel blijven genieten!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.