Deze dingen heb ik dus NIET over voor mijn kinderen

Mama & Kinderen By apr 01, 2019 No Comments

Elke ouder wil het beste voor zijn of haar kind. Bovenaan staat natuurlijk dat je kind gezond is, gelukkig en blij is en zich fijn voelt. Daar doe je als ouder je uiterste best voor. Soms doe je een beetje teveel je best, maar dat geeft helemaal niets. Toch zijn er dingen die jou en ook mij, te ver gaan. Deze dingen heb ik dus NIET over voor mijn kinderen:

  1. Het accepteren van pesten. Dit staat denk ik wel met stipt op nummer 1. Op school wordt hier ook aandacht aan geschonken, iets waar ik erg blij mee ben. Pesten accepteer ik absoluut niet. Er zijn ouders die het allemaal niet zo erg vinden, je kind zou er ‘hard’ van worden en het is eigenlijk niet zo’n big deal. Vind ik dus echt hele dikke vette bullshit. Tuurlijk kan een kind heerlijk kind zijn, dat betekent daarbij niet dat ze zich als eikeltjes kunnen gedragen en daar andere kinderen lichamelijk of geestelijk pijn mee mogen doen. Willen mijn kinderen een etterbakje zijn dan zullen ze op de blaren mogen zitten. Worden mijn kinderen zelf gepest, getreiterd of geslagen op school, dan weten ze dat ze naar de juf moeten gaan. Heb ik dan wel weer een kleine uitzondering: Bram werd vorig jaar nog al eens geterroriseerd wanneer hij door de buurt aan het fietsen was. Een meisje vond het nogal leuk om hem keer op keer te slaan of van de fiets te duwen. Zijn antwoord was daarop: stop hou op! Blijkbaar vond dit meisje dat alleen maar leuker. Mijn boodschap aan Bram was dan ook na een x aantal gebeurtenissen: wanneer je al een aantal keer hebt aangegeven dat het niet leuk is dat ze je slaat en het stopt niet, sla je haar 3x zo hard terug zodat ze je nooit meer slaat. Heeft toch wel geholpen.
  2. Aparte maaltijden voor ze koken. Eten wat de pot schaft, zo doen we dat hier gewoon. Het zal me echt worst wezen dat ze geen zin hebben in schnitzel, macaroni of iets anders… Zal allemaal best dat ze iets een keer niet lekker vinden of er gewoon weg geen zin in hebben. Dat is dan jammer. Mond open, kauwen en doorslikken. Spoel het anders maar weg met drinken, maar dat gezever, daar heb ik geen zin in. Ze kunnen net zo lang aan tafel blijven tot het op is. Gaan ze ergens echt van over hun nek, dan zal ik het door de vingers zien, maar bij geen zin of ik wil liever een broodje haal ik mijn neus op. Bekijk het lekker.
  3. De hele dag voor de tv hangen. Serieus, ik ben echt niet de moeilijkste wat betreft tv kijken. Wanneer het slecht weer is mogen ze ook echt wel een keer wat langer tv kijken. Maar het mijn kinderen toestaan om de hele fucking dag voor de tv te hangen, dat doe ik niet. Ik ben zelf ook niet vies van een goede serie en kan echt genieten van de beentjes hoog in de avond, maar er zijn genoeg andere dingen om te doen. Buitenspelen, knutselen, met de LEGO spelen, kies maar iets.
  4. Toegeven aan gezever en gezeur. Doe ik gewoon niet. Punt uit. Mijn kinderen kunnen er een drama van maken, krokodillen tranen van hier tot ginder komen er wel eens aan te pas. Ben ik zo’n moeder die daar geen boodschap aan heeft. Het gaat er niet om dat ik wil laten zien dat ik ‘de baas’ ben, maar een kind moet ook leren omgaan met teleurstellingen en moet weten dat je niet altijd alles krijgen kunt alleen omdat je het wilt. Deed ik dat dan wel, dan was ons huis een speelgoedwinkel waar de echte speelgoedwinkels jaloers op zouden zijn.
  5. Nieuw speelgoed halen omdat het kapot gemaakt is of kwijt is. Prima dat jullie niet zuinig genoeg met jullie spullen zijn, maar ik trek hier mijn knip niet voor. Een Barbie zonder hoofd? Heb je zelf gedaan toch? Een speelgoed auto zijn wielen afnemen en dan vreemd opkijken omdat hij ‘het niet meer doet’? Moet je doen, maar ik ben gekke Henkie niet.
  6. Hun rotzooi opruimen. Pas ik dus echt voor he! Ik ben niet degene die keer op keer alle knutselspullen gaat opruimen. Niet de moeder die op dr knieen door het huis gaat om de lego uit de vreemdste hoeken te plukken. Vieze kleding opruimen? Hebben we wasmanden voor, doe het daar dan ook maar in. Oke, Emma is een uitzondering. Maar Merel en Bram kunnen prima de rotzooi opruimen die ze gemaakt hebben.
  7. De meest dure en idote spullen halen omdat IEDEREEN dat ook heeft. Die vlieger gaat hier dus niet op he?! Een eigen iPad, een eigen laptop, een tv op hun kamer. Een eigen mobiele telefoon. Hartstikke fijn dat al jullie vriendjes dat ook hebben. Wij niet. Wie wil je in godsnaam gaan bellen? Scooby Doo? Jullie zijn 5 en 6 jaar oud.

Bijna alles voor mijn kinderen, echt waar. Maar dus niet alles! Wie heeft nou alles? Wij niet in ieder geval 😉

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.