wasbare luiers

De voordelen van wasbare luiers op een rijtje:

Mama & Kinderen, Zwangerschap & Baby By aug 31, 2022 No Comments

Je bent in verwachting of hebt al een kindje, dan heb je uiteraard ook luiers nodig. Nu kan je gaan voor wegwerpluiers, maar wasbare luiers zijn een stuk vriendelijker voor het milieu, ze drukken de kosten en zijn gewoon ontzettend leuk! Om deze redenen kiezen dan ook steeds meer mensen voor herbruikbare luiers in plaats van voor wegwerpluiers. De voordelen van wasbare luiers op een rijtje voor jou:

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu

Wist je dat wegwerpluiers per kind voor om en nabij 1 ton afval per kind zorgen? Dat is veel he?! Wanneer je luiers die je kunt wassen voor jouw kindje gebruikt, doen jullie hier niet aan mee. Ze stoten zelf ongeveer 2 keer minder CO2 uit. Ook zijn voor wasbare luiers minder grondstoffen nodig en sparen we de bomen. Er worden voor herbruikbare luiers namelijk 6 bomen per kind gebruik en ongeveer 67 liter ruwe olie die uiteindelijk tot plastic verwerkt zal worden.

Herbruikbare luiers zijn goedkoper

Herbruikbare luiers zijn op termijn altijd goedkoper dan wegwerpluiers. Zelfs als je de was kosten mee berekent en voor de duurste merken gaat. Je bespaart zo tussen de 500 en 1500 euro per kind. Wasbare luiers kopen is dus een goed idee. Helemaal wanneer je voor meerdere kids de wasbare luiers aanschaft, zullen deze besparingen dus alleen maar oplopen. Helemaal wanneer je voor goedkopere herbruikbare luiers gaat zal de besparing aanzienlijk zijn. Tip: vraag ze als kraamcadeau.

Eerder zindelijk met luiers die hergebruikt kunnen worden

Nog een van die fijne voordelen van wasbare luiers. Kinderen worden zich eerder bewust van natte billen, doordat een wasbare luiers snelle natte billetjes geeft dan een wegwerpluier. Je kindje zal zich dit realiseren en dit als niet prettig ervaren. Het zal eerder naar het potje of het toilet willen en aan de zindelijkheidstraining beginnen.

Prettig voor de billen van jouw kindje

Ook een fijn voordeel van deze luiers is dat kinderen die herbruikbare luiers dragen veel minder last hebben van geïrriteerde billetjes. Wegwerpluiers bestaan voor 15 tot 20 procent plastic(!) en maken en zorgen ervoor dat chemische stoffen vrijkomen en worden blootgesteld aan de huid. Herbruikbare luiers bevatten microvezel, bamboe, katoen of hennep. Deze materialen nemen uiteraard vocht op, maar voelen uiteindelijk wel nat aan.

Goed voor de ontwikkeling van de heupjes

Herbruikbare luiers zijn tussen de benen van jouw kindje breder van wegwerpluiers. Deze brede band is goed voor de ontwikkeling van de heupen. De beetjes worden hierdoor namelijk in een bepaalde stand geduwd waardoor de heupen zich goed kunnen ontwikkelen en heeft geen slechte invloed op de motorische ontwikkeling van jouw kleintje. Ze kunnen er alles in doen.

Wasbare luiers kopen

Ben je overtuigt? Mooi! Dan ga je natuurlijk wasbare luiers kopen voor jouw kleintje! Dit doe je gemakkelijk en snel online. Prettig, want zo kan jij alle kostbare tijd met jouw kleintje delen. Het leven van een jonge moeder óf vader is al druk genoeg!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.