spiegelverwarming

De voordelen van het laten verwarmen van je badkamer met infrarood spiegelverwarming

Huis & Tuin By sep 11, 2022 No Comments

Wanneer jij de badkamer op een stijlvolle en toch subtiele manier verwarmen wilt, is het een goed idee om te gaan voor infrarood spiegelverwarming in de badkamer. Het is niet alleen super hip, het is ruimtebesparend, je bespaard op je gasrekening en het is ook nog eens de warmteoplossing die je graag in je badkamer hebben wilt. Wil meer weten over de voordelen van infrarood spiegelverwarming en wat het precies is? Je leest het hier:

Infrarood spiegelverwarming, wat is het precies?

Infrarood spiegelverwarming is een spiegelpaneel dat veel vermogen heeft en daardoor een badkamer in zijn geheel verwarmen kan en daarbij tegelijkertijd ervoor zorgt dat de spiegel niet beslagen wordt. Het is echter niet te vergelijken met een anti-condens spiegel. Hoewel een anti-condens spiegel ervoor zorgt dat de spiegel in de badkamer niet beslagen wordt met vocht, verwarmd deze de badkamer niet.

Hoe werkt een infrarood spiegelverwarming in de badkamer?

De functie van een infrarood spiegelpaneel is het verwarmen van de badkamer. Het werkt door infraroodstralen uit te zenden waardoor objecten en uiteraard jouw lichaam worden opgewarmd. Denk hierbij aan de vloer, de muren en het plafond. De lucht zelf wordt niet verwarmd, maar de massa wel. Wanneer bijvoorbeeld de muren verwarmd worden door het paneel, geeft deze op zijn beurt ook weer de warmte in de ruimte af.

De voordelen van infrarood spiegelverwarming op een rijtje:

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze soort van verwarming in de badkamer, wil je uiteraard ook weten wat de precieze voordelen zijn. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Het bespaard ruimte

Deze soort spiegel heeft niet alleen een spiegelfunctie, maar verwarmd de badkamer ook. Het heeft dus een dubbele functie waardoor je ruimte in de badkamer kunt besparen. Helemaal in kleinere badkamers is dit een echte aanwinst, de radiator heb je namelijk niet nodig.

Milieuvriendelijk en geld besparend

Wanneer je een radiator in de badkamer laat plaatsen werkt deze op warm water. Warm water wordt geproduceerd door het verbranden van gas. We weten allemaal dat de gasprijzen op dit moment door het dak gaan en willen zo veel mogelijk besparen op gas. Dat kan met infrarood spiegelverwarming omdat dat op elektriciteit werkt. Je bespaard er dan ook geld mee en het is nog een milieu vriendelijk, want er komt geen CO2 vrij zoals bij de verbranding van gas. Het maakt het dan een milieuvriendelijke manier van verwarmen.

Geen beslagen spiegel

Niets zo irritant als een spiegel die beslagen is met condens, de vochtige lucht die door het douchen vrijkomt. Als gevolg van het douchen klampt deze vochtige lucht zich aan alles in de badkamer vast. Een infraroodspiegel verhelpt dit probleem doordat de spiegel en overige objecten in de badkamer opgewarmd worden. Condensatie krijgt dan ook geen kans op de fantastische spiegel.

woman in white towel standing in front of the mirror

Geen schimmelvorming

Nog zo’n fijn voordeel én nog eens hygiënisch ook! Een oorzaak van schimmelvorming in de baskamer is de hoge luchtvochtigheid in deze ruimtes. Een perfecte ruimte voor een schimmel om zich te ontwikkelen. Door de infraroodverwarming verhelp je dit probleem, want vochtige muren worden opgewarmd en drogen dus sneller op. Schimmels krijgen hierdoor een stuk minder kans.

Onderhoudsvrij en makkelijke installatie

Een spiegelverwarming is in een handomdraai te installeren, je hebt namelijk geen watertoevoer, gasleiding en loodgieter nodig. Wat je wel nodig hebt is een stopcontact. Bouwkundige aanpassingen die erg ingrijpend zijn, zijn niet nodig. Enkele bevestigingspunten voldoen.

Genieten van een prettig verwarmde ruimte

Door de stralen die het paneel verzendt door de ruimte, warmt het jou op en ook objecten in de ruimte. Het gevoel dat de eerste warme zonnestralen je huid aanraken? Dat gevoel kan jij elke dag hebben met een infrarood spiegelverwarming!

woman lying on bathtub

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.