verbouwing

5 zaken die je geregeld moet hebben bij een verbouwing

Huis & Tuin By jul 13, 2022 No Comments

Wanneer je een nieuwe woning koopt, of je huidige gaat verbouwen, dan moet je dat wel goed aanpakken. Ga je verbouwen in Amsterdam? Dan is bijvoorbeeld een container huren in Amsterdam een goed idee. Daarnaast is het ook belangrijk om enkele andere zaken goed geregeld te hebben. Lang niet iedereen is hier goed van op de hoogte. Daarom vind je hier 5 belangrijke zaken die je op orde moet hebben.

1. Sluit een inboedelverzekering af

Als het goed is heb je dit al gedaan. Dat neemt niet weg dat het wel belangrijk is om te benadrukken hoe goed een inboedelverzekering voor je kan zijn. Voor je het weet gaat er iets mis. Dan heb je de verzekering achter de hand. Dat is vooral bij een verbouwing natuurlijk van grote waarde. Heb je dit nog niet op orde? Doe dat dan nu.

2. Maak een plan

Als je alles zelf gaat doen, dan moet je niet zomaar op de gok werken. Het is belangrijk om een plan te maken en dit ook uit te printen. Zo weet je wat je moet doen op elk moment. Zo haal je het maximale uit je mogelijkheden. Leg alles er in vast. Van het huren van de bouwafval container, tot de kleuren verf en de tijd die je per klus wil besteden. Dit helpt je om gericht te werken.

3. Vraag er hulp bij

Wil je het voor jezelf wat gemakkelijker maken? Doe het dan niet allemaal alleen. Zeker wanneer je een grote verbouwing gaat doen, is het belangrijk om er wat mensen bij te halen. Misschien heb je voor sommige klussen professionals nodig. Voor andere klussen is het handig wanneer je vrienden helpen tillen.

4. Gereedschap op orde

Een goede aanpak betekent ook dat je goed gereedschap nodig hebt. Een voordeel is dat je dit tegenwoordig niet perse allemaal hoeft aan te schaffen. Goed en professioneel gereedschap is ook gewoon te huur.

5. Een lege ruimte

Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Zorg dan dat de ruimte leeg is. Dit maakt de kans op ongelukken kleiner. Ook zorg je daarmee dat iedereen de ruimte heeft om te doen wat gedaan moet worden.

Extra tip: houd rekening met sloop- en bouwafval

Ga je binnenkort verbouwen? Dan dragen bovenstaande tips zeker bij aan een soepel verloop. Toch willen we je graag nog een belangrijk tip meegeven: houd rekening met sloop- en bouwafval. Bij een grotere verbouwing is een bouwafval container huren een must, terwijl bij een kleinere verbouwing een aanhanger huren om het puin naar de milieustraat te brengen volstaat. Het is handig om vooraf een schatting te maken van de hoeveelheid sloop- en bouwafval dat bij de verbouwing vrijkomt. Laat je de verbouwing uitvoeren door een klusjesman of aannemer? Maak dan duidelijke afspraken over het afvoeren van het bouwafval. Zo kom je niet voor onvoorziene verrassingen te staan. Tot slot is het handig om bij de gemeente waarin je woont te informeren of een puincontainer vergunning nodig is. Dit is alleen van toepassing wanneer je de container niet op eigen grond plaatst.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.