voordelen tuinoverkapping

De voordelen van een tuinoverkapping!

Huis & Tuin By jan 25, 2021 No Comments

Nog een paar maanden en het mooie weer komt er weer aan. Wanneer de temperaturen omhoog gaan en het zonnetje schijnt, gaan veel mensen weer in de tuin bezig. In deze tijd investeren mensen meer in hun huis en tuin. Vakanties zijn onzeker, dus het is niet zo vreemd om het thuis extra aangenaam te maken. Wil jij de tuin aanpakken en lekker lang genieten in de buitenlucht? Dan is een tuinoverkapping misschien wel wat jij nodig hebt! In dit artikel lees je dan ook de voordelen van een tuinoverkapping!

voordelen tuinoverkapping

De voordelen van een tuinoverkapping in je tuin:

Een groot voordeel van een tuinoverkapping is dat het erg mooi kan staan in je tuin, maar  in vele opzichten is een overkapping ook erg praktisch. Wanneer je van plan bent om een overkapping te kopen, is dat iets waar je goed over na moet denken. Het is namelijk een beste investering en je wil natuurlijk dat het die investering ook waard is. Erg belangrijk om het dus meteen goed aan te pakken. Alle voordelen van een terrasoverkapping lees je hier:

1. Een ruime keuze aan modellen

Voordat je een keuze maakt uit een model, is het belangrijk om na te gaan wat de uiteindelijke functie van een veranda zal gaan zijn. Wil je echt genieten van een terras met een overkapping? Of is het de bedoeling dat er bijvoorbeeld voertuigen onder komen te staan? Een veranda is natuurlijk prachtig, maar het is zonde om het op de verkeerde manier te benutten. Wil je echt puur gaan voor een overkapping om spullen en voertuigen onder te plaatsen, dan kun je misschien beter de keuze maken voor een aluminium carport.

Tuinoverkappingen zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn veel verschillende stijlvarianten, maar ook kun je kiezen uit een overkapping die open is, of juist wat meer dicht. Je kunt kiezen tussen verschillende zijwanden om een overkapping dicht te maken, dan is het meer een tuinkamer. Erg prettig om je eigen kantoor te hebben tijdens het thuiswerken bijvoorbeeld! Dit kan door middel van zijwanden met glazen schuifwanden, maar ook een dichte zijwand met aluminium delen is een optie. Natuurlijk kun je ook gaan voor een zijwand die bestaat uit een kozijn waar ramen, schuifdeuren of draaideuren in geplaatst worden.

voordelen tuinoverkapping

Er zijn ontzettend veel opties en daarom is het goed om je te oriënteren op de mogelijkheden en wensen voordat je definitief een tuinoverkapping aanschaft. Kijk daarvoor eens bij Verasol, waar je thuis of online het juiste advies krijgt voor de beste tuinoverkapping voor jou! Verasol biedt daarnaast ook nog services aan zoals :

  • Montage. Erg fijn als je zelf niet zo handig bent of het juist graag wil uitbesteden!
  • Inmeten. De specialist komt langs om de veranda helemaal in te meten voordat de order compleet gemaakt wordt.
  • Maatwerk. De overkapping zal tot op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt worden. Geen enkel probleem!

2. De regen en zon tegenhouden

Een van de fijnste en misschien wel belangrijkste functies en voordelen van een terrasoverkapping is de regen- en zonwerende werking. Wanneer het extreem heet is of met bakken uit de lucht komt, heerlijk beschut op je eigen terras zitten. Jij zit heerlijk droog, niet in de volle zon en kunt heerlijk genieten!

voordelen tuinoverkapping

3. Goede bescherming tegen uv-stralen

Ook een groot voordeel van een tuinoverkapping is dat je beter beschermd bent tegen de zon. Een overkapping bij jouw terras houdt de zon tegen. Zo dus ook de schadelijke uv-stralen die zich in het zonlicht bevinden. Jouw huid zal dus minder snel verbranden omdat je huid beter beschermd wordt. Helemaal wanneer je zonnewering laat plaatsen die onder het dak hangt, of screens in je terrasoverkapping hebt. Screens zijn zonwering die aan de voorkant en/of aan de zijkant van een tuinoverkapping hangen.

voordelen tuinoverkapping

4.Gezellig indelen met beplanting en decoraties

Een veranda in de tuin is niet alleen functioneel, het zorgt ook voor extra sfeer in je tuin. Wanneer je ervoor kiest om de terrasoverkapping gezellig te decoreren, zal je zien dat het nog sfeervoller wordt. Plaats LED-spots om altijd een goede verlichting te hebben in je overkapping. Erg is leuk is trouwens dat LED-spots in verschillende kleuren te verkrijgen zijn, zo is een discofeestje voor de kids zo geregeld! Eén of meerdere heaters er in en je kunt er ook in de koudere maanden prima vertoeven.

voordelen tuinoverkapping

5. Een tuinoverkapping is snel en goed te plaatsen

Een van de grote voordelen van een tuinoverkapping is dat de overkapping in een mum van tijd geplaatst is. Het is geen grote verbouwing in je huis waar je weken mee zoet bent. Een terrasoverkapping is op twee manieren te plaatsen: vrijstaand of huis/muur. Een vrijstaande overkapping staat ‘los’ in je tuin en zal niet bevestigd worden aan een muur of schutting. Een huis/muur overkapping wordt bevestigd aan een degelijke, bestaande muur.

voordelen tuinoverkapping

Zo zie je maar dat er ontzettend veel voordelen aan een tuinoverkapping zitten! Is een tuinoverkapping wat voor jou, of heb je er misschien al één in jouw tuin? We zijn erg benieuwd en horen het uiteraard graag van je!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.