Tips voor een disco kinderfeestje thuis!

Mama & Kinderen, Tieners By apr 23, 2019 2 Comments

Het is weer zover, je mag binnenkort een kinderfeestje voor je zoon of dochter organiseren. Hoe tof is dan een disco kinderfeestje?! Een kinderfeestje omtoveren naar een swingend dansfestijn is helemaal niet moeilijk. Natuurlijk is het leuk om wat extraatjes te organiseren zoals een danswedstrijd. De muziekkeuze is natuurlijk erg belangrijk, en een discobol of lamp ook, maar heb je al aan de verdere aankleding voor het kinderfeestje gedacht? Hier valt of staat het namelijk wel mee. Lees daarom snel door voor onze tips!

 

De voorbereiding voor het perfecte disco kinderfeestje

De juiste muziek hoort natuurlijk bij het perfecte disco kinderfeestje. Je zult moeten zorgen voor de juiste muziek én de juiste apparatuur. Daarbij ligt het natuurlijk ook een beetje aan de grootte van de ruimte. Wellicht kun je dat prima af met je eigen laptop of pc. Maar het kan ook zo zijn dat je boxen nodig hebt. Iets om over na te denken dus.

Natuurlijk betrek je het feestbeest bij de muziek, die weet namelijk het beste welke nummers helemaal in zijn en welke juist niet. Natuurlijk zorg je voor lekkere hapjes en drankjes voor op het kinderfeestje. Ben je een beetje creatief dan is het leuk om een soort van barretje te creëren zodat de kinderen daar hun alcoholvrije cocktails kunnen halen.

En natuurlijk moet je bedenken in welke ruimte je de discofuif gaat houden. Zal dat de huiskamer, de slaapkamer of misschien wel een grote garage of schuur zijn? Maar als het weer het toelaat dan is het natuurlijk ook mogelijk om een disco kinderfeestje buiten te organiseren. Dan wel even de buren inlichten natuurlijk. Zodra je dit weet kun je bezig met de aankleding, die is misschien wel het aller belangrijkste van het feestje.

Musthaves voor het disco kinderfeestje

Zoals gezegd, de aankleding is super belangrijk. Als je het doet, doe het dan ook goed. Er zijn tal van spulletjes te koop bij de horeca bazaar om dit thema helemaal af te maken. Ik neem nu verschillende dingen met je door zodat je niets zult vergeten.

Ballonnen: 

disco kinderfeestje

Bron: www.dehorecabazaar.nl

Bij een feestje horen natuurlijk ballonnen, dat is logisch. Maar bij een disco kinderfeestje horen led ballonnen. Deze ballonnen maken het feestje namelijk helemaal af. Waar led ballonnen zijn is het meteen feest. Het zijn namelijk echte sfeermakers!

Slingers:

disco kinderfeestje

https://www.dehorecabazaar.nl

Wat is een verjaardagsfeestje zonder slingers? Dat kan natuurlijk echt niet. Slingers horen bij ieder feestje en ook bij een disco kinderfeestje mogen ze niet ontbreken. Het leukste zijn eigenlijk de ‘simpele’ slingers met allerlei kleurtjes. Gegarandeerd een succes voor de jarige!

Led foam sticks

Wie kent ze niet? De led foam sticks?! Deze sticks mogen zeker niet ontbreken. Uiteraard geven ze licht, maken sfeer en zien er super cool uit. Lekker dansen terwijl de sticks in de lucht gehouden worden of misschien hang je ze op ter decoratie.

disco kinderfeestje

Bron: www.dehorecabazaar.nl

 

Tip:

Het is natuurlijk erg leuk om deze dingen op te hangen, maar om het feestje helemaal af te maken zou je een visnet aan het plafond kunnen bevestigen en daar alle ballonnen, led ballonnen en foamsticks in te leggen. De slingers hang je dan natuurlijk gewoon op. Het geeft een super tof effect! Helemaal wanneer je er nog wat glinsterende of glitterende dingen in legt. Een bellenblaasmachine als kers op de taart maakt het helemaal af.

Lampjes op de maat van de muziek

Deze gadget mag ook zeker niet ontbreken! Glowsticks zijn super tof, maar ook zeker zijn sound activated led armbanden een must have op een disco kinderfeestje. Op het ritme van de muziek zullen deze rakkers lekker meeknipperen en juist dat geeft een echt disco effect!

Cocktail time

Disco kinderfeestje

Natuurlijk horen bij een discofeestje (alcoholvrije) cocktails. Het is dan verstandig om voor kinderen bekers te gebruiken die niet breekbaar zijn. Het is natuurlijk wel heel tof dat ze het drankje kunnen zien, dus dan ga je voor polycarbonaat drinkbeker. Een cocktail maak je natuurlijk helemaal af met een gesuikerd randje aan het glas. Dit is heel simpel te maken. Je hebt twee schoteltjes nodig, op de ene doe je suiker, op de ander een lekker vel gekleurd laagje ranja. Je stipt het glas op de kop in de ranja en vervolgens in de suiker. Een mooi gekleurd laagje suiker op de rand van het glas is het resultaat. Natuurlijk serveer je een rietje bij de cocktail. Dat hoort namelijk zo! Om de mocktail mooi op kleur en smaakvol te krijgen ga je voor siropen, frisdranken, fruit of siropen.

Ben jij al klaar voor het disco kinderfeestje?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

  1. Manou Vulsteke schreef:

    hey ik heb een vraagje ik ben bezig voor een schoolproject en we moeten een kinderfeestje organiseren met als thema disco en zat even op de pagina van u te kijken heeft u bij het geven van dir kinderfeestje ook een knutsel opdracht gedaan ? Want ik zoek nog wat ideeën.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.