HR++ glas

Waarom HR++ glas een goede keuze is

Huis & Tuin By jan 28, 2021 No Comments

Nederland is steeds duurzamer bezig. Dat is niet zo vreemd, we willen de kosten zo laag mogelijk houden en tevens milieubewust bezig zijn. Nu zijn er allerlei manieren om je huis te verduurzamen en dat is erg goed. Mensen denken vaak aan vloer- of dakisolatie, zonnepanelen en natuurlijk het plaatsen van HR++ glas. In dit artikel lees je waarom HR++ glas een goede keuze is.

Het rendement van HR++ glas

Wanneer je nog enkel glas hebt kun je merken dat dit niet erg goed isoleert. Dat is in de zomer erg warm en in de winter kun je merken dat je hier extra voor moet stoken. Dat noemen we ook wel weggegooid geld. Nog een groot voordeel: je hoort minder geluiden van buiten. Wanneer je enkel glas vervangt door dubbelglas  zal je energiebesparing in een jaar tijd zo’n 310 euro zijn wanneer je in een tussenwoning woont. Wanneer je in een hoekhuis of vrijstaande woning woont zal je zeer waarschijnlijk nog meer besparen. HR++ glas zal je dus meer comfort in huis bieden, je hoort minder leef geluiden van buitenaf en je bespaart ook nog eens op je energierekening.

Subsidies om je huis te verduurzamen

Ook de Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat Nederland verduurzaamt. Zo zijn er verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken wanneer je jouw woning verduurzaamt. De voorwaarde hiervoor is wel dat je 2 maatregelen moet doen in 1 subsidie aanvraag. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de combinatie van zonnepanelen en het plaatsen van dubbel glas van GlasGigant.

Ga je voor HR++ of HR+++ glas?

Dit is echt afhankelijk van de wensen die je hebt en wat je wil en kunt besteden. HR+++ glas is namelijk een stuk zwaarder en dikker dan HR++ glas. Goed, het isoleert wel beter, maar de terugverdientijd duurt daardoor ook veel langer. Daarnaast ligt het ook aan de soort kozijnen die je hebt. Het kan namelijk veel aanpassingen vergen of de kozijnen zijn er niet geschikt voor.

Wanneer je nieuwe kozijnen laat plaatsen is het vaak de juiste keuze om voor triple glas – GlasGigant te gaan. Met deze keuze heb je direct de beste isolatie voor de ramen. De meerkosten vallen daarbij ook mee, kozijnen die geïsoleerd zijn met HR+++ glas zijn zo’n 20% duurder dan normale kozijnen met dubbelglas. Dat lijkt misschien wel weer meer, maar je bespaart hierdoor zo’n 20 tot 25% extra op de energierekening. Reken maar uit! Tip: maak niet de keuze voor normaal dubbel glas. Wanneer je nieuwe kozijnen laat zetten is de prijs van HR++ glas en normaal dubbel glas namelijk bijna gelijk.

Zijn jouw ramen goed geïsoleerd?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.