jeans binnenste buiten

Jeans binnenste buiten wassen en de beste tips om je jeans mooi te houden!

Vrouw By okt 09, 2019 1 Comment

Iedereen heeft ze in de kast, jeans. Het is misschien wel je favoriete broek en die wil je natuurlijk niet verpesten. Wist je dat het belangrijk is om een jouw favoriete jeans binnenste buiten te wassen?  In dit blog lees je waarom.

Waarom je jeans binnenste buiten wassen zo belangrijk is

Wanneer ik een nieuwe jeans bij OTTO bestel was ik mijn nieuwe item vanaf de eerste keer binnenste buiten. Door je jeans binnenste buiten te wassen voorkom je dat de buitenkant van je jeans zal verslijten. De binnenkant zie je niet wanneer je deze draagt en hierdoor zal je spijkerbroek een stuk langer meegaan.

Jeans online kopen

Eerlijk is eerlijk: ik bestel mijn kleding vaak online, dus ook mijn jeans. Kleding kopen bij OTTO is ook echt een aanrader. Ik vind het ideaal! Je weet wat je maat is en je kunt je nieuwe jeans, of een ander item prima thuis passen zonder gedoe in de winkel. Past het niet? Dan stuur je het heel gemakkelijk terug.

Vloeibaar wasmiddel

Ook doe je er goed aan om gebruik te maken van een vloeibaar wasmiddel. Wasverzachter daarentegen is niet altijd even goed voor je spijkerbroek. Niet elke jeans is namelijk geschikt voor wasverzachter en je wilt je favo item natuurlijk niet verpesten door wasverzachter te gebruiken.

Zwarte jeans wassen

Wanneer je een toffe nieuwe zwarte jeans gekocht hebt is het van belang om deze in een emmer of teiltje met azijn te leggen. Door de azijn trekt de zwarte kleur dieper in de vezels van broek  en dat voorkomt verkleuren, vervalen en het uitlekken van de kleur op andere kledingstukken tijdens het wassen. Na het weken in azijn was je de zwarte jeans binnenste buiten én doe je jouw nieuwe broek als enige item in de wasmachine. Mocht er dan tijdens de eerste wasbeurt toch wat kleur uitlekken dan zijn je andere items niet verpest.

Grote wasjes, kleine wasjes

Wanneer je een grote was wilt draaien is het echt belangrijk dat je nooit meer dan vier of vijf spijkerbroeken in de wasmachine te stoppen. Door het wassen neemt de jeans namelijk toe in gewicht. Dit kan te zwaar worden voor je wasmachine en de trommel kan daardoor verzakken.

Was je jeans niet te vaak

Klinkt misschien niet heel fris, maar je hoeft je jeans niet elke keer te wassen wanneer je hem een dagje gedragen hebt. Te vaak wassen van jouw favo jeans zorgt ervoor dat de kleur vervaagt, maar ook de pasvorm kan veranderen. Dat zou natuurlijk doodzonde zijn! Je zou je jeans kunnen stomen in de badkamer terwijl jij een fijne douche neemt.

Drogen van de jeans

Een jeans kun je het beste aan de waslijn of liggend laten drogen. De pasvorm zal hierdoor langer goed blijven. Ook hang je jouw jeans binnenste buiten op zodat hij niet door de zon zal vervagen.

Waarom je geen droger zou moeten gebruiken voor jeans

Je denkt misschien; handig, die jeans in de droger. Helemaal wanneer hij te groot is.. Maar dit is niet zo. Je spijkerbroek zal de pasvorm verliezen. Nog erger: wanneer je een stretch jeans hebt zorgt de droger ervoor dat de elastanvezels, die zorgen voor de stretch, de rek zullen verliezen.
jeans binnenste buiten

Strijken van jeans

Kunnen we kort in zijn, beter van niet. Na het wassen hang je jouw jeans aan de waslijn. Trek hem strak en veel plooien zullen al verdwijnen. Ook verdwijnen de plooien als sneeuw voor de zon wanneer je de jeans een uurtje gedragen hebt. Snel kreukvrij? Strijk dan met uitzondering je jeans binnenste buiten, op een lage temperatuur en kijk altijd eerst op het waslabel.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.