huismiddeltjes bij keelpijn

De 5 beste huismiddeltjes bij keelpijn

Gezondheid By nov 28, 2018 1 Comment

Wanneer het kouder aan het worden is, krijgen veel mensen last van een verkoudheid, keelpijn of een combinatie van deze twee. Lees hier de 5 beste huismiddeltjes bij keelpijn.

Huismiddeltjes bij keelpijn tip 1: Water drinken

De allerbeste manier om de keelpijn tegen te gaan en er van af te komen is om je lichaam met water te spelen. Wanneer je veel drinkt helpt dat om je de irritatie te verzachten. Je dient dan in ieder geval 8-10 glazen water per dag te drinken om de symptomen van een droge keel of keelpijn te voorkomen. Door het water spoelen ook allerlei bacteriën weg die bepaalde ziekten hebben of kunnen veroorzaken.

Huismiddeltjes bij keelpijn tip 2: Drink zoethout of kamillethee

Zouthout heeft de kracht om zwellingen van de slijmvliezen tegen te gaan. Door deze zwellingen krijg je keelpijn. Je kunt kant en klare zoethout thee gebruiken, maar wat nog beter werkt is het zelf maken. Je hebt daarvoor nodig: 2 kopjes water en een theelepeltje zoethout. Dit breng je aan de kook en laat het vervolgens nog 10 á 15 minuutjes sudderen. Wanneer je een paar theelepeltjes kaneel wilt toevoegen is dit heel goed, kaneel bevat namelijk vele antibacterieel stoffen en is een uitstekende toevoeging bij zoethout.

 

Ook kamillethee is een aanrader voor je keel. Wellicht heeft je huisarts je ook wel eens verteld om eerst kamillethee te kopen voordat hij je een ander recept uitschrijft. Kamillethee wordt al vele jaren gebruikt tegen keelpijn, maar ook tegen verkoudheid. De kamille heeft eigenschappen die infecties tegengaan en spierpijn verminderd.

huismiddeltjes bij keelpijn

Huismiddeltjes bij keelpijn tip 3: Honing

Eén van de huismiddeltjes bij keelpijn die voor (bijna) iedereen wel bekend is: honing. Honing verzacht erg snel de symptomen van keelpijn. Honing bedekt je keel en daardoor verminderd het branderige gevoel en vermindert het hoesten ook snel. Ook deze honinglolly’s zijn een aanrader!

honing

Huismiddeltjes bij keelpijn tip 4: Maak zelf kippensoep

Het is wetenschappelijk aangetoond dat kippensoep eigenschappen heeft die ons immuunsysteem versterken. Ook gaat kippensoep infecties tegen en het opent de luchtpijn. Let wel op dat het zelfgemaakte kippensoep is. Maak een lekkere grote pan tijdens de koude seizoenen. Het kan erg makkelijk opnieuw verwarmt worden en wanneer je je echt ziek voelt is het soms toch fijn om iets binnen te krijgen maar om geen grote maaltijd te eten. Natuurlijk heeft Unox ook heerlijke kippensoep, maar bij keelpijn, verkoudheid of griep moet je toch echt eigengemaakte kippensoep eten.

huismiddeltjes bij keelpijn

Huismiddeltjes bij keelpijn tip 5: Werther’S Original

Niet bewezen, maar uit ervaring kan ik je vertellen dat deze zuigsnoepjes erg goed helpen. Niet zo gezond als de rest, maar werkt hier thuis minstens zo goed. Plus dat ze erg lekker zijn. Blijven slikken is erg goed voor je keel, met de snoepjes blijf je aan het zuigen en slikken. Werther’S Original is erg zacht voor je keel en de scherpe randjes van je keelpijn zullen snel verdwijnen.

Heb jij nog aanvullende tips?

 

huismiddeltjes tegen keelpijn

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik kan deze tips nu goed gebruiken want ik ben verkouden heb keelpijn : (

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.