kasten

3 tips om de juiste kasten voor een baby-of kindkamer te vinden!

Huis & Tuin By nov 26, 2018 7 Comments

Wanneer je een babykamer of kinderkamer gaat inrichten komt daar heel wat bij kijken. Je moet goed nadenken over de juiste meubels. Want wat heb je nu precies nodig en waar vind je de juiste meubels? Vandaag geven we tips om de juiste kasten te vinden. Lees snel verder zodat je weet waar je op letten moet bij het aanschaffen van kasten voor de kinderkamer of babykamer. Met deze 3 tips kom je er wel!

1. Denk aan later

Wanneer je een goede kast aanschaft heb je daar jarenlang plezier van. Uit deze collectie kasten deed ik veel inspiratie op voor een leuke en goede kast voor de kinderkamer. Want wanneer je bij de aanschaf van een babykamer een goede kast met de juiste indeling hebt uitgezocht kan deze ook nog gebruikt worden in de kinderkamer en tienerkamer. Het is belangrijk dat het een stevige kast is en je kunt het beste voor duurzaam materiaal gaan.  Zo hoef je maar eenmalig een kast aan te schaffen en ben je uiteindelijk minder geld kwijt. Je wilt toch geen kasten blijven kopen van de kinderbijslag?

2. Zorg voor een praktische indeling

Wat een praktische indeling voor een kast op de kamer van je kind is kun jij het beste zelf bepalen. Je moet jezelf de vraag stellen waar je de kast voor gebruikt, hoeveel ruimte je hebt en of je één of meerdere kasten op de kamer wilt hebben. Is de kast alleen voor kleding? Of gebruik je de kast ook als opbergruimte voor speelgoed? Heb je een hangroede nodig of zijn plankjes genoeg? Hoeveel opbergplanken wil je in de kast hebben? Is een lade onmisbaar? Of gebruik je die juist voor ondergoed en sokken?

Heel wat vragen dus om bij stil te staan. Wanneer je één kast op de kamer van je kind wilt waar ook speelgoed et cetera in opgeborgen moet worden, moet er genoeg plek zijn. Je moet zorgen dat er genoeg plankjes in zitten, misschien lades en is een hanggedeelte nodig of vouw je alles netjes op?

Misschien ga je wel voor meerdere kasten, als je daar ruimte voor hebt is dat natuurlijk wel handig. Zo houd je de kast voor de kleding netjes en weet je zeker dat je er geen legoblokjes of puzzelstukjes tussen de kleding zal belanden. Een opbergruimte voor speelgoed is wanneer daar ruimte voor is zeker een aanrader.

3.De ruimte van de kinderkamer

Alles hangt natuurlijk af van de ruimte die je hebt op de babykamer of kinderkamer. Heb je weinig ruimte en  een commode op de kamer, die je ook als opbergruimte gebruikt? Dan kun je misschien beter voor een smalle kast gaan met 1 deur. Voor dit soorten kasten zijn namelijk vaak nog prima een plekje te vinden. Geen commode en niet genoeg opbergruimte? Dan kun je misschien beter voor een 2-of 3-deurs kast gaan. Ruimere kasten nemen meer plek in, maar zorgen wel voor meer opbergruimte. Ook zijn er kasten met schuifdeuren, zo heb je geen openslaande deuren die ruimte in beslag nemen. Denk er ook aan dat er genoeg speelruimte op de kamer overblijft. Op een bepaalde leeftijd gaan kinderen graag op hun kamer spelen. Ze spelen dan bijvoorbeeld graag met een speelkeukentje, daar moet natuurlijk wel ruimte voor overblijven. Ook lekker bouwen met de duplo of lego is heerlijk voor kinderen, maar daar moet wel plek voor zijn.

kasten

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

7 Comments

 1. lodi schreef:

  Hele handige tips, ik heb hier ook echt rekening mee gehouden. De kasten waren prijzig, maar gingen zo van babykamer mee naar kinderkamer. En de indeling maakte ik anders toen de kleding groter werd.

 2. Deborah schreef:

  Wat vooral handig is: denk aan later!!
  Het is zo handig wanneer je met een kleine aanpassing de meubels ook nog tot op latere leeftijd van je kids kunt gebruiken of kunt hergebruiken.

 3. alexa schreef:

  ah heel goed om hier bewust bij stil te staan, denk dat veel mensen het over het hoofd zien.

 4. Priscilla schreef:

  Vrijwel alle meubels bij mijn dochter zijn nog tot later te gebruiken en anders voor een broertje/zusje.

 5. Joanne schreef:

  Goede tips ! Als wij een kleintje krijgen kunnen wij deze tips goed gebruiken.

 6. esther schreef:

  Handige tips! We hebben er lang over gedaan om de perfecte kast te vinden maar nu helemaal blij met onze keuze. Deze kan zowel in zijn kleuter als later in zijn stoere jongenskamer!

 7. Verena schreef:

  Handige tips! Ik zou voor meubels gaan die lang mee kunnen voor als het kindje ouder is

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.