Onze bespaartips, besparen op kinderkleding

Besparen & Budget By jun 04, 2018 1 Comment

Als moeder leer je veel, je ‘leert’ veel kleertjes kopen, meer dan dat jij hebt, je leert wat onvoorwaardelijke liefde is, je leert zorgen voor iemand maar ook leer je als moeder hoe je bespaart op dingen. We proberen om op veel dingen te besparen en gaan jullie vanaf nu tippen en met jullie delen waarop wij besparen. Deze keer bespreken we; besparen op kinderkleding.

Kinderkleding en 3 kinderen.

Ik denk dat veel moeders het herkennen. De kinderen hebben tegenwoordig meer kleding in de kast dan de mama die dit nu typt. Ik ben dol op kleding hoor, begrijp mij niet verkeerd. Maar ik ben net iets doller op kleding kopen voor mijn kinderen. Natuurlijk is kleding niet gratis, maar dat betekent niet dat je er meer geld aan kwijt hoeft te zijn dan nodig. En dan bedoel ik echt niet dat je kind in lelijke kleding moet lopen. Er zijn heel wat opties waardoor jij kunt besparen op kinderkleding.

Besparen op kinderkleding in de sale

Wie is er niet gek op? Sale?! Ik koop het grote deel van de kleding van mijn kinderen in de sale. Echt niet altijd, maar ik let er zeker op. 3 garderobes zijn namelijk niet nix. Je kunt als je kleding in de sale koopt flink besparen. Kortingen kunnen wel oplopen tot 75%. Dit kan online of ook in winkels het geval zijn. Vaak als het echt goedkoop is, waag ik de gok en koop ik ook al wat kleding in grotere maten. Mocht het uiteindelijk toch niet passen in het juiste seizoen verkoop ik het weer op Marktplaats of een Facebookgroep met de kaartjes er natuurlijk nog aan, zo zien mensen dat het inderdaad nieuw is en kun je er ook de prijs voor vragen die je er zelf voor hebt betaald. Bij bijvoorbeeld HEMA of olliewood.nl koop ik regelmatig kinderkleding.

Marktplaats

Ook op marktplaats koop ik weleens kleertjes. Wist je dat er ontzettend veel nieuwe kleertjes verkocht worden met de kaartjes er nog aan? Ook is er echt wel veel 2e hands spul te koop wat echt nog mooi is.

Facebookgroepen

Ken je bijvoorbeeld de Facebookgroep Merkkleding voor kids veiling? Zoek maar eens op. Hier kun je veilen of meedoen aan een veiling. Het startbod begint bij €1 en gedurende 24 uur kan iedereen bieden. Na 24 uur is het item voor de hoogste bieder. Ik heb weleens kleertjes verkocht daar die ik in de sale had gekocht en nog nieuw waren. Ik kreeg er bijna het dubbele voor van wat ik er voor had betaald. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat mensen weinig bieden. Maar als je dingen via de veiling verkoopt kun je ook dat geld weer bewaren voor de nieuwe kleding die je kind nodig heeft.

Kleding overnemen van vrienden

Vrienden van ons hebben 2 dochters, hebben altijd super leuke kleding aan en de jongste is een jaar ouder dan Merel. Vaak krijgt Merel een tas vol. Ze is er dolgelukkig mee. Ook geven wij kleertjes van Bram weer aan andere vrienden van ons voor hun zoontje.

Kleding in de outlet halen

Er zijn veel outlet winkels, online maar ook gewoon in een winkelcentrum of in het centrum. Zoek online maar eens op of er één bij jou in de buurt zit. Oke, het is de collectie van vorig jaar, maar dat is echt niet helemaal uit. Vaak zitten er nog genoeg leuke items tussen die je dan voor een prikkie kopen kunt.

Kleding bij de goedkopere winkels halen

Goedkoop hoeft echt geen duurkoop te zijn. Bij de Zeeman, Wibra of Primark kun je bijvoorbeeld prima kleding halen die relatief goedkoop is. Vooral bij de Zeeman vind ik dat ze soms echt hele leuke dingen hebben voor kinderen. En ze blijven ook nog mooi. Ook bij de Primark koop ik meestal 1 á 2 keer per jaar een grote tas vol. Vooral de broekjes voor Bram koop ik er. Of het nu een dure of goedkope broek is. Hij weet altijd te vallen en gaten in de knieën te krijgen. Of zandvlekken die al zeg ik het zelf, deze wasprinses er niet meer uit kan krijgen. Maar bij de primark hebben ze mooie skinny broekjes die eigenlijk behoorlijk stevig zijn en echt meer dan de helft kunnen schelen qua prijs.

Heb jij nog leuke aanvullende tips voor het besparen op kinderkleding?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Adrianne schreef:

    Hier is bijna alles gratis van de ruilwinkel en weggeefhoek :)… Of tweedehands via de kringloopwinkel. Vrijwel geen nieuwe kleding, ook niet in de sale, puur om grondstoffen te besparen. Uiteraard scheelt het ook in de portemonnee ;)…

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.