moeder dochter

8x herkenning voor moeders met een dochter

Mama & Kinderen By mei 08, 2021 No Comments

Wij zijn gezegend met 3 prachtige kinderen. Twee meisjes en een jongen, stuk voor stuk uniek. En hoewel ik echt niet wil beweren dat een jongen poppen haat en een meisje nooit een auto zal aanraken, zijn jongens en meiden toch echt totaal anders. De onvermijdelijke rokjes en jurkjes fase zal er zeker komen en ook het wijven-nijd begint al op de kinderopvang. Hier lees je: 8x herkenning voor moeders met een dochter.

De rokjes en -jurkjesfase

Bijna onvermijdelijk, de fase waarin jouw dochter alleen nog maar rokjes en jurkjes aan wil hebben. Herkenning voor moeders met dochters? Check! Heb je net een toffe stoere broek gekocht, omdat een beetje afwisseling juist leuk is. Wil ze dat ding voor geen goud aan. Lekker dan.

De carrière van je dochter

 Yep, je kunt een hele mooie toekomst voor haar uitstippelen. Hopen op een goede opleiding en mooie baan, wil ze alleen maar prinses worden, of mama, of K3….

De eeuwige discussie

Een jongen neemt uiteindelijk meestal wel genoeg met een ‘Nee!’, of een ‘Daarom!’, een dochter gaat met alle plezier een debat aan alsof ze de leidster van een politieke partij is. Moeders met een dochter hebben het niet altijd makkelijk 😉

Een zelfvertrouwen waar je u tegen zegt

Mijn dochter Merel kan zonder met haar ogen te knipperen in de spiegel kijken en vervolgens zeggen: ‘Mama, ik ben toch zo mooi, vind je ook niet?’

Kom maar op met die confrontatie!

Iedere moeder van een dochter herkent het waarschijnlijk. Een dochter is een megagrote spiegel. Je wordt keihard met jezelf geconfronteerd. Doe de wenkbrauw, draai met je ogen, alles! Jezelf verdedigen heeft geen zin, heb ik ook wel geprobeerd… Maar ja, dat kleine heksje lijkt gewoon op haar moeder. Om over de jongste nog maar niet te beginnen.

Dat je dochter een kast heeft die uitpuilt

En je zoon blij moet zijn als hij 5 broeken en 6 shirts in zijn kast heeft. Bij wijze van spreken dan. Ja oneerlijk! Zeker.

Het wijven-nijd begint al op de kinderopvang

Als het niet eerder is. Meer dan eens kreeg ik bij Merel wel te horen dat de dames er weer eens niet uit konden komen in de poppenhoek. Of knutselen, of in de zandbak. Om wat voor reden dan ook. Het vriendinnetje van je dochter is niet alleen maar irritant, jouw popje kan er ook wat van

Roze is de kleur

En een andere kleur bestaat een tijdje niet. Alles, maar dan ook echt alles zal op een gegeven moment roze moeten. Het liefst met glitters. Waar Merel eerder best nog wel een beetje stoer kon zijn is het nu toch wel een beetje een tutje. Roze tasjes, roze kleren, het liefst roze schoenen mét glitters en als het even kan een U-NI-CORN. Een wat? Ja een unicorn. Want een eenhoorn dat is zo not done!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.