7x het leukste buitenspeelgoed voor peuters en kleuters.

Mama & Kinderen By aug 07, 2018 8 Comments

Met mooi weer is het heerlijk voor de kindjes om buiten te spelen. Denk aan de leukste soorten waterspeelgoed, maar ook de zandbak en speelhuisjes mogen niet achterwege blijven! Wij selecteerden het leukste buitenspeelgoed voor in de zomer, maar ook zeker speelgoed wat gebruikt kan worden als het weer even niet zo warm is.  Hoe fijn is het om lekker buiten in de tuin te zitten en buiten te spelen met de kindjes? Voor peuters en kleuters is er genoeg buitenspeelgoed te vinden. Wij tippen je nu 7x het leukste buitenspeelgoed voor peuters en kleuters.

De zandbak

De meeste peuters en kleuters zijn er gek op, spelen in de zandbak. Wat emmertjes of vormpjes er bij om een zandkasteel te maken of een zandcakeje te maken en je hebt er geen kind aan. Het is misschien een wat grotere investering, maar een investering die zeker de moeite waard is. Wat oudere kinderen spelen er namelijk ook nog graag in en zo gaat dit speelgoed jaren mee. Kwaliteit is hierbij dus wel erg belangrijk. Je wilt immers niet elk jaar een nieuwe aan moeten schaffen. Daarom raad ik je ook aan om een zandbak aan te schaffen met een goed deksel, zo heb je een stuk minder kans op ‘lekkage’ en dus nat zand als het regent. Dit hoort wat mij betreft dus zeker bij het leukste buitenspeelgoed voor peuters en kleuters.

Een zand & water tafel

Zand, daar zijn kinderen gek op. Ik benoemde het net hierboven al, maar water is iets waar kinderen over het algemeen ook dol op zijn. In de top 7 leukste buitenspeelgoed hoort wat mij betreft dan zeker een zand & water tafel. Een zand & water tafel kan een hele goede uitkomst zijn als je geen plek hebt voor een zandbak of liever geen zandbak in je tuin hebben wilt. Zo kan je kind toch met zand spelen en met het water er bij wordt het een magische speelmiddag.

Een voertuig

De meeste kinderen zijn er gek op, op een loopauto, fietsen of een driewieler. Lekker een ritje maken met het mooie weer. Dit kan natuurlijk ook als je een blokje om gaat. Wederom is dit leuk en ook goed voor de motorische vaardigheden van je kind. Als je kindje iets ouder is en het echt leert fietsen is het ook goed dat je kindje leert om deel te nemen aan het verkeer. Natuurlijk wel met papa of mama aan de zij.

Een bellenblaasmachine

Mijn kinderen zijn gek op bellenblaas. Maar elke moeder kent het tafereel van het sop op de grond of over je kind heen waarschijnlijk wel. Ook voor luie mama’s, waaronder ik af en toe best val.. is dit een uitkomst. Bellenblazen is erg leuk, maar ik heb geen en er ook niet altijd tijd voor om een uur lang bellen te blazen zodat de kinderen ze kapot kunnen prikken, dat is natuurlijk het mooiste er aan voor de kids, dat begrijp je wel. Een bellenblaasmachine is daarbij een super fijne uitkomst! Je zet de machine op de grond, doet het sop er in en zet hem aan. Je kinderen vermaken zich super lang! Geloof mij!! Je hebt ze te koop bij de Action, die ging hier helaas maar 3 dagen mee.. Persoonlijk raad ik die dan ook niet aan.

Een bal

Hoe simpel misschien… Maar een bal is misschien wel het leukste buitenspeelgoed. Een bal hoeft echt niet veel te kosten en kinderen kunnen er veel verschillende spelletjes en activiteiten mee doen. Ook is spelen met een bal goed voor de motoriek voor een kind. Een bal van foam kan erg prettig zijn voor de nog wat kleinere kindjes. Deze ballen zijn lekker zacht en het doet geen pijn als je deze bal tegen je aan krijgt. Natuurlijk is het voor de grotere kindjes ook erg leuk om te voetballen met goaltjes. En wat dacht je van een skippybal? Het beste koop je er 1 die je zelf moet opblazen. Zo kun je zelf de grote er van bepalen.

Stoepkrijt

Stoepkrijt hoort wat mij betreft ook echt tussen het leukste buitenspeelgoed. Wederom goed voor de motoriek. Kleuren is iets wat de meeste kinderen erg leuk vinden. Zelf de wat kleinere peutertjes kunnen hier al erg veel plezier van hebben. Het zal misschien geen Picasso worden maar alleen krassen kan voor de kleintjes al leuk zijn. De wat grotere kinderen kunnen hier ook veel plezier van hebben. Dieren tekenen, een kasteel, een auto. Noem maar op, het kan en mag allemaal.

Een speeltoestel

Een eigen speeltoestel in de tuin, welk kind zou dat nu niet willen? Ze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Van een glijbaan tot een wipwap of een echt speelhuis. Alleen maar ook met vriendjes of vriendinnetjes zal je kind zich prima vermaken. Nieuwe speeltoestellen kunnen af en toe best prijzig zijn, het ligt er natuurlijk ook maar net aan wat je wilt en wat je er aan uit wil geven. Tip: kijk eens op marktplaats. Daar tikte ik 2 jaar terug een pareltje op de kop hoor!

leukste buitenspeelgoed

Wat is het leukste buitenspeelgoed van jouw kindje?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

8 Comments

 1. Eke schreef:

  Nou, ik geloof dat ik goed scoor, haha. Ik vind het heerlijk dat er weer langer buitengespeeld kan worden! Vooral de zandbak en zand- en watertafel zijn favoriet. Zo smerig mogelijk worden lijkt dan het motto, haha.

 2. MC Kleuver schreef:

  Ik kan mij nog goed herinneren dat ik in de kleuterklas ook altijd graag te vinden was in de zandbak. Een speeltuin voor 18+ zou het ook nog steeds een leuk idee zijn 😉

 3. Joanne schreef:

  Stoepkrijt was echt het leukste van allemaal! Lekker levensgrote tekeningen maken 🙂

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Ik mis alleen nog een schommel. Die vind ik ook altijd geweldig als speelgoed. Mooi overzichtje!

 5. Jamey schreef:

  Ahh leuke dingen zeg. Onze spruit is alleen nog te jong. Maar komt vanzelf!

 6. kiki hasselton schreef:

  ik vond vroeger stoepkrijt ook erg leuk en een skippybal! Heerlijk buiten spelen!

 7. Sherry schreef:

  Leuk artikel. Ik vond alles wat zich buiten bevond erg leuk. Jammer dat we niet echt speciale parken hebben voor volwassenen om in te spelen. Het zou leuk zijn.

 8. Merel schreef:

  Hier zijn ze idd dol op water en zand. En bellenblaas, maar dat vind ik zo’n troep geven dat ik die liever niet uit de kast trek haha

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.