Over een stiekeme mama, ninja moves en snickers ijs.

Mama & Kinderen By aug 08, 2018 No Comments

Als een ninja naar de kelderkast sluipen om vervolgens in het diepste geheim intens te genieten van een moment stilte en mijn favo snack. Ik beken: soms ben ik een stiekeme mama..

Oost-Indisch doof en horeca oren.

Oost-Indisch doof behoeft geen uitleg, horeca oren: oren die alles horen, alles mee krijgen tot de kleinste geluidjes! Horeca mensen zullen me meteen snappen.

Ken je dat? 9x vragen of ze de schoenen aan willen doen om bij de 10e keer vragen uit je vel te kunnen barsten? Want: je hebt ook al 150 x moeten zeggen dat ze de knutselspulletjes moeten opruimen en de auto’s die door de kamer bezaaid liggen, en jij je nek en enkel al bijna gebroken hebt door al dat geouwehoer op de grond.

Totdat de koelkast open gaat, de keukenkastjes of ze een verpakking horen knisperen. Dan werken die oortjes ineens wel. En als er iets lekkers in de beurt is, zijn mijn kinderen er als de kippen bij. Hierdoor ben ik zo nu en dan best een stiekeme mama geworden.

Foodcraving tijdens de zwangerschap

Elk excuus moet je aangrijpen toch?! Bij deze, en misschien wel het toppunt van een stiekeme mama. Tijdens mijn laatste zwangerschap was ik verslaafd aan Snickers ijs.  5 á 6 van die kanjers hunkerde ik toch wel op,PER DAG. Maar hoe ga je je kids uitleggen dat zij geen 5 ijsjes op een dag mogen eten en jij wel? Als een adder die door het gras sluipt manoeuvreerde ik me na de schuur, daar staat namelijk de vriezer! Dit terwijl mijn kids met een bakje fruit voor de tv zaten of boven aan het spelen waren. Intens stond ik daar te genieten van mijn beste vriend die 9 maand, Snickers ijs♥️.

Mama wat heb je in je mond?

Deze vraag kwam ook geregeld voorbij, denk je zonder geluid iets open te maken en heel zorgvuldig in je mond te stoppen.. Heb je gewoon mis hoor! Alsof ze er een zender voor hebben, een appje krijgen, of een postduif… mama is aan het eten. Ren, kruip of vlieg zo snel mogelijk naar die stiekeme mama toe en vraag wat ze in haar mond heeft!! Tanden en een tong werken een tijdje, maar na een paar keer deze smoes gebruikt te hebben trappen ze daar ook niet meer in.

En dan is het vakantie, hallo stiekeme mama!

Zolang Merel en Bram geen vakantie hebben kan ik eten waar en wanneer ik maar wil. Als ze thuis zijn moet ik toch echt goed opletten wat en wanneer ik wat eet. Nu hebben ze zelfs 6 weken vakantie, en als ik dan met deze site bezig ben kan ik die lekkere zak met drop fruit duo’s er niet bij naast hebben. Behoorlijke domper, geloof me! Ik hoef de kelderdeur maar open te doen en ik hoor: mama!! Wat doe je? Mama!!!! Pak je iets lekkers? Mamaaaa!! Ik wil wel een koekje! Bij de koelkast is dat niet anders overigens. Zelfs als ik de schuur in loop om de oud papierdoos bij te vullen huppelt er wel iemand als een mak lammetje achter me aan, of ze een ijsje mogen? Om 09.15? Ja joh! Tuurlijk! Ijs eten we altijd s’morgens vroeg.. óók nog bizar boos kunnen worden dan, want ze willen ijs en geen fruit of brood.

Zelfs mijn kleine Emma laat al van zich horen als ze een kastje open hoort gaan, een papiertje hoort knisperen of de kelderdeur open hoort gaan.

Ben ik dan ook na de vakantie niet meer veilig in huis? Moet ik me dan weer als stiekeme mama gaan gedragen en me verstoppen met ninja moves in de kelder om eten te nuttigen, (ook al is het een broodje kaas) zonder dat het me uit de mond gekeken wordt? Of in de avond uren extra genieten?

stiekeme mama

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.