herfstactiviteiten voor buiten

5x de leukste herfstactiviteiten voor buiten met kids

Mama & Kinderen By sep 19, 2019 No Comments

Het is weer bijna herfst en hoewel ik echt een zomermens ben vind ik het ook altijd wel wat hebben als de herfst weer in aantocht is. De herfst is namelijk echt het seizoen voor kinderen om van de natuur te leren. Op de regen na, zien we het mooiste seizoen voor de natuur. Er is ontzettend veel te zien, te ontdekken en te doen in de herfst! Hier lees je 5x de leukste herfstactiviteiten voor buiten met kids

Herfstactiviteiten voor buiten, de boswandeling

Natuurlijk kon dit niet missen in het lijstje herfstactiviteiten voor buiten met kids! In de herfst ziet alles er zo mooi uit, ruikt het heerlijk in het bos en is er zoveel te ontdekken. Neem een grote tas mee en ga op zoek naar de mooiste bladeren, zoek eikels, kastanjes en ander moois. Natuurlijk kun je hier thuis ook weer wat moois van maken, denk bijvoorbeeld aan een herfsttafeltje, een mooie herfstkrans of een herfst kijkdoos! Super leuk voor de kindjes. Natuurlijk neem je de camera of telefoon mee en maak je de mooiste foto’s, want als je dan toch in de herfst in het bos bent is dit ook wel één van de herfstactiviteiten voor buiten die je moet doen, heb je meteen weer wat mooie plaatjes voor het jaarlijkse fotoalbum!

Vliegeren

In de herfst waait het veel, dit is dan ook het seizoen om te gaan vliegeren met je kind. Geen vlieger? Geen probleem! Maak zelf een ‘vlieger’ met een pedaalemmer zak, zo kunnen de kids ook prima wind vangen! Waait het wat minder? Laat ze dan lekker rennen en wind vangen. Kunnen ze meteen de energie even kwijt en zoals je weet, bewegen is gezond!

Dansen in de regen

Ik hoor je denken, in de regen? Ja, in de regen! Laarsjes aan, regenjas aan en gaan met die banaan. Wij ouders vinden het vaak niet fijn om door de regen te gaan, maar kinderen maakt het meestal niet eens zoveel uit. Zolang je de juiste kleding bij je kinderen aan doet vermaken ze zich prima. Lekker in de plassen stampen, dansen in de regen! Heb je een oud laken waar je niets meer mee doet? Laat ze er met moddervoetjes over paraderen, wat zullen ze deze herfstactiviteiten voor buiten leuk vinden!

Zorgen voor de vogels

Veel mensen hebben een vogelhuisje, laat de kinderen het mooi versieren met voedsel voor de vogeltjes. Geen vogelhuisje? Geen probleem, laat je kind een slinger van dop pinda’s, of gedroogd fruit rijgen. Super leuk! Ook kun je vetbollen met je kind maken, zodra ze klaar zijn laat je je kind ze een mooi plekje geven. Gegarandeerd toffe herfstactiviteiten!

zelf vetbollen

 

Paddenstoelen zoeken!herfstactiviteiten voor buiten

Paddenstoelen horen bij de herfst! Wist je dat oktober dé paddenstoelenmaand is? Ga op pad en neem een spiegeltje mee! Zet de mooiste paddenstoelen op de foto. Speur de ‘kabouters’ op of tel de verschillende soorten paddenstoelen die je gevonden hebt. Genoeg herfstactiviteiten voor buiten om te beleven met je kind op zoek naar paddenstoelen.

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.