Maak van elk levensjaar een fotoboek voor je kind + tips

Mama & Kinderen By aug 27, 2018 3 Comments

Tegenwoordig maken we allemaal veel foto’s van onze kinderen. Dit doen we met onze digitale camera’s, maar ook zeker met onze mobiele telefoons. Het is zonde als je met al die mooi geschoten plaatjes niets doet. Met zo’n verzameling foto’s, is het toch super leuk om een fotoalbum voor je kind(eren) te maken? Een fotoboek maken kost tegenwoordig echt geen drol meer, des te leuker om elk jaar een fotoboek voor je kind te maken zodat je pareltje iets leuks heeft om naar terug te kijken!

5 jaar

Digitaal

Het gaat nu allemaal digitaal en je kunt dus de foto’s gebruiken die mooi zijn geworden. Zelfs met je telefoon of speciale programma’s bewerken we foto’s, het is tegenwoordig een kleine moeite en maak je in een handomdraai een prachtig fotoalbum van elk levensjaar van je kind. Hoe anders was dat een jaar of 20 geleden nog? Ik weet het nog goed, de rolletjes die je in de camera moest plaatsen en laten ontwikkelen bij de fotowinkel, Kruidvat, of bijvoorbeeld Schlecker.  Ja, ik weet het die laatste is niet meer! Maar wat ik je dus eigenlijk wil zeggen is dat het allemaal zo makkelijk geworden is!

Easy peasy

Vroeger, en nu nog wel, had je van die fotoboeken met insteekhoezen of albums waar je de foto’s eigenhandig moest inplakken. Maar tegenwoordig kan het allemaal ook zoveel makkelijker en ook mooier. Dit de je lekker digitaal! Je kaartje druk je in je PC of laptop en je kunt de foto’s selecteren die je graag in het fotoboek zou willen hebben. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Een fotoboek voor elk levensjaar van je kind

Als ik in de foto boeken terug kijk van jaren geleden vind ik dat nog steeds erg leuk. Ben ik mijn moeder ook echt dankbaar voor. Het is toch een stukje geschiedenis en het is dan erg fijn om eens terug te kunnen kijken.

Merel en Bram vinden het nu al fantastisch om terug te kijken in hun eigen fotoboeken. Ondanks hun nog jonge leeftijd (5 & 4 jaar), genieten ze ontzettend als ze een kijkje in de albums nemen!

Het is erg leuk om per levensjaar van je kind een fotoalbum te maken. Hier gaan bij ons alle foto’s van het jaar in vanaf het moment dat ze jarig zijn. Op de eerste bladzijde met foto’s zullen we dan ook starten met de verjaardag.

5 jaar

Merel 2 jaar

Ook foto’s van bijvoorbeeld de feestdagen en vakanties plaats ik er in, maar ook zeker foto’s van leuke andere gebeurtenissen. Maar ook foto’s met broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes of mijzelf of Mark met de kinderen komen hier in terecht. Het zijn namelijk allemaal stukjes en momenten die in dat jaar hebben plaatsgevonden.

fotoalbum

Tips om een fotoboek te maken:

 1. Maak op je PC of laptop een map aan met de naam van je kind of kinderen, zorg wel dat je per kind een aparte map hebt met de foto’s die je in het album zou willen plaatsen. Wil je een zelfde foto voor meerdere kinderen kopieer deze dan gewoon naar de andere map.
 2. Deel de map in maanden in. Dus vanaf de verjaardag tot aan de laatste paar dagen/weken voor de volgende verjaardag.
 3. Bij twijfel plaats je de foto altijd in de map, op het moment dat je een album wilt gaan maken kun je altijd beslissen of die foto mooi of belangrijk genoeg is voor het album.
 4. Stel je kind wordt 4 december 5, zorg dan dat je het fotoalbum van het 4e levensjaar in december of januari begint te ontwerpen en ook afmaakt. Als je dit niet doet ga je het snel verwaarlozen en blijf je achter lopen.
 5. Maak digitaal een fotoalbum. Dan bedoel ik natuurlijk niet een fotoalbum wat je digitaal moet bekijken. Ik bedoel een fotoalbum dat jij op de computer door middel van software of online kunt ontwerpen. Het is namelijk echt ontzettend handig, je kunt zelf een mooie omslag ontwerpen met een of meerdere foto’s en ook de foto’s kun je mooi indelen op de plek waar jij die hebben wilt.
 6. Als je klaar bent is het belangrijk om elke bladzijde even na te lopen en te checken. Ook op schrijffoutjes, zou zonde zijn als er een schrijffout in staat toch?
 7. Als je alles gecontroleerd hebt en je bent tevreden kun je overgaan tot bestellen en heb je het fotoalbum vaak al binnen een paar dagen in huis.
 8. Als het gearriveerd is vergeet dan niet om te genieten en lekker met je kind het fotoboek te gaan bewonderen.

Maak jij fotoboeken voor jouw kind of kinderen?

 

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

3 Comments

 1. nicole orriens schreef:

  Eén van mijn koffievriendinnen heeft dit gedaan, en ik vind het echt geweldig. Ze heeft nu een hele mooie reeks fotoboeken!

  1. Maddy schreef:

   Ja het is even werk, maar het is wel echt speciaal vind ik.

 2. Jouvence schreef:

  Wat een leuk idee om van elk levensjaar een fotoboek te maken.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.