Stoppen met roken

5 tips om te stoppen met roken

Man, Vrouw By sep 23, 2019 No Comments

Stoppen met roken is verschrikkelijk, niet makkelijk en ook niet altijd even leuk. Je krijgt nare ontwenningsverschijnselen zoals hoofdpijn, zweten, slapeloosheid en stress. Toch stoppen steeds meer mensen met roken. Mensen stoppen over het algemeen met roken omwille van de gezondheid. Maar ook omdat ze het zat zijn, zwanger raken of omdat het zo ontzettend duur is geworden. Stoppen met het roken van sigaretten is moeilijk, iets wat iedere roker die één of meerdere keren gestopt is kan beamen. Wil jij stoppen met die fijne, verslavende sigaretten? In dit blog lees je onze tips om te stoppen met roken:

1. Minder met roken

Minder het aantal sigaretten dat je per dag rookt. Het is een goed idee om alvast te beginnen met afbouwen van het roken van sigaretten. Elke dag een sigaretje minder is gemakkelijker dan meteen ineens stoppen met roken.

Ook zou je kunnen overstappen naar een e-smoker, hier kun je zelf de afgifte van nicotine regelen. Een e-sigaret bevat al een stuk minder schadelijke vloeistoffen dan een gewone sigaret. Het bevat geen tabak maar op het mondstuk van de e-sigaret zit een vulling. In die vulling zit een vloeistof naar keuze die wordt omgezet in dampen bij een zuigbeweging.

De vloeistof die in de patronen van een e-sigaret zit bestaat uit aroma’s en nicotine die variabel is, maar ook uit propyleenglycol, glycerine (plantaardig) en/of polythyleenglycol 400. Liever helemaal geen nicotine in je e-sigaret? Er zijn ook nicotine-vrije patronen te koop.

2. Stoppen met roken? Plan je stopdag

Wanneer je hebt besloten te stoppen met roken is dat ontzettend knap, maar stoppen met roken is ook ontzettend moeilijk. Maak het jezelf niet onnodig lastig en plan een stopdag. Door die dag ruim van te voren vast te leggen, kun jij wennen aan het idee van stoppen met het roken van sigaretten. Een week of twee vooruit plannen is aan te raden. Houd hierbij rekening met kortdurende stressvolle dingen die in het verschiet liggen, je kunt dan misschien beter hierna beginnen met stoppen met roken.

3. Zorg voor een stok achter de deur

Vertel aan zoveel mogelijk mensen in je omgeving dat je gaat stoppen, of dat je gestopt bent. Schreeuw het van de daken. Wees niet bang om te falen, ook jij bent maar een mens. Toch is het een stok achter de deur. Je wilt namelijk niet falen tegenover de mensen in je omgeving en mocht je het echt moeilijk hebben dan kunnen deze mensen je er juist doorheen sleuren.

4. Beloon jezelf voor het stoppen met roken

Stoppen met zo’n fijn sigaretje is erg moeilijk. Je hebt er doorzettingsvermogen voor nodig en verdient echt wel een schouderklopje. Houd het geld apart wat je normaal aan sigaretten uitgeeft en koop er op je stopdag een wat duurder cadeau voor wat je altijd al graag hebben wou. Elke keer dat je het ziet herinnert het je er aan dat je gestopt bent en dat je moet doorzetten. Ook zou je in plaats van deze tip om iedere x aantal dagen dat je niet rookt en dus gestopt bent een kleinigheidje voor jezelf. Een klein cadeautje omdat je dat verdiend hebt.

5. Wil stoppen en weet waarom je stopt

Om te stoppen met het roken van sigaretten moet je echt willen stoppen. Wil je dit stiekem niet echt, maar voel je druk van anderen? Dan is de kans om te falen groot. Je moet stoppen omdat je het zelf wil, dan ben je al halverwege. Weet ook waarom je stopt. Houd jezelf om de meest moeilijke momenten voor waarom je gestopt bent met het roken van sigaretten.

stoppen met roken

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.