5 tips voor wintersport met kinderen

Vakantie & Uitjes By nov 05, 2018 No Comments

Het wintersport seizoen komt er weer aan! Ga jij voor zekerheid en kies je voor wintersport in het buitenland met de kinderen? Dan hebben we 5 tips voor wintersport met kinderen die je zeker even lezen moet.

Tip 1: Goede voorbereidingwintersport met kinderen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je op vakantie gaat zorg je voor een goede voorbereiding, zo ook als je op wintersport gaat. Heb je al aan een milieusticker gedacht? In bijna alle steden in Duitsland is een milieusticker op je auto verplicht. Als je alleen over de snelweg rijdt in Duitsland heb je deze niet nodig. Ook in Frankrijk zijn er tegenwoordig milieuzones, in deze zone’s heb je een milieusticker voor Frankrijk nodig.

Als je met de auto op wintersport gaat zit er een grote kans in dat je een tolvignet nodig hebt, zo zijn er verschillende vignetten voor de verschillende landen. Een vignet Oostenrijk of een vignet Zwitserland heb je zeker nodig, mocht je naar één van deze twee landen op wintersport gaan. Met het oog op veiligheid zijn winterbanden in veel skigebieden verplicht, zorg dus dat je deze onder je auto hebt. Ook de aanwezigheid van veiligheidsproducten zijn een absolute must. In veel Europese landen is het verplicht om veiligheidsproducten in de auto te hebben. Denk daarbij aan:

  • Alcoholtester
  • Verbanddoos
  • Veiligheidsvesten
  • Gevarendriehoek
  • Reserve lampensetje

Tip 2: Neem genoeg warme kleding mee

Het weer kan nogal wisselend zijn wanneer je op wintersport gaat. Vooral in de maanden december, januari en februari kan het erg koud zijn. Gelukkig kunnen we ons daar goed op kleden. Als je op wintersport met kinderen gaat is het dan ook goed om genoeg en de juiste spullen mee te nemen. Heel cliche, maar als de kinderen zich vermaken heb jij ook een fijne vakantie.

wintersport met kinderenKinderen spelen natuurlijk erg graag in de sneeuw en daardoor kan het voorkomen dat de kleding nat zal worden, thermokleding, genoeg ski-sokken en een extra skibroek zijn dan ook geen overbodige luxe. Een lekker warm ski-jack neem je natuurlijk ook mee. Ook zou je kunnen gaan voor een skipak of een skibroek met bretels, erg lekker warm. Wel een kleine kanttekening: kunnen voor kinderen wat lastig zijn als ze nodig naar de toilet moeten.

Natuurlijk zorg je ook voor lekkere warme mutsen, sjaals en handschoenen of wanten. Wanten zijn voor (kleine) kinderen vaak makkelijker, hier blijven de handen warmer in en zijn makkelijker aan en uit te trekken. Zorg er wel voor dat ze waterdicht zijn! Ook is een goede skibril iets wat je zeker moet hebben. Ogen van kindjes zijn een stuk gevoeliger dan de ogen van een volwassene. De bril beschermd tegen onder andere wind en sneeuw. Een skibril zorgt er ook voor dat je geen zere ogen krijgt van al het wit om je heen.

Tip 3: De juiste uitrusting

Natuurlijk heb je een goede uitrusting nodig, misschien ga je al langer en heb je je eigen uitrusting. Als je op wintersport met kinderen gaat is een goede uitrusting voor de kinderen ook zeker nodig. Heb je deze niet, dan kun je een uitrusting zoals ski’s skischoenen en helmpjes voor de kinderen vaak huren. Veel ouders kiezen hiervoor omdat kinderen blijven groeien. Wanneer je het materiaal voor je kind huurt kun je het omwisselen als het niet goed of niet prettig zit, want het moet natuurlijk vooral goed zitten.

wintersport met kinderenTip 4: Gepaste skiles voor je kinderen

Skiles is vaak ontzettend leuk én leerzaam voor je kind. De techniek zal je kind goed onder de knie krijgen. Skigroepjes zijn vaak erg leuk voor kinderen, zo hebben ze op de wintersport contact met andere kinderen en het is gezellig. Het kan ook zijn dat jouw kind gebaat is bij privéles. Jij kent je kind natuurlijk het best en zult weten wat de juiste keuze is. Wintersport met kinderen is heel leuk, maar je kind moet het vooral ook leuk vinden. Als je kind bang is of niet durft is dat natuurlijk erg verdrietig en vervelend. Juist daarom is het goed om je kind op skiles te doen in plaats van eerst zelf aan te klooien.

 

Tip 5: Zorg dat er ook tijd is om te spelen

Als je met kinderen op wintersport gaat moet er natuurlijk ook tijd zijn om te spelen. Skiën is heel leuk, maar een kind is ook kind om te spelen. Spelen is voor een kind erg belangrijk. Op wintersport zijn er genoeg leuke activiteiten om te doen voor je kind. Denk daarbij aan een sneeuwpop maken, een sneeuwballen gevecht of lekker op slee. Heerlijke activiteiten voor buiten en je kind zal het geweldig vinden!

wintersport met kinderen

Heb jij nog aanvullende tips die je zeker moet delen? Dan horen we het graag!

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.