Het ideale cadeau voor kinderen: speelkeuken

Mama & Kinderen By nov 06, 2018 1 Comment

speelkeukenMet de feestdagen in het verschiet wordt het tijd om na te denken over leuke cadeaus voor de kinderen. Het perfecte cadeau vinden voor je kind kan soms lastig zijn. Heb je weleens nagedacht over een kinderkeuken? In dit artikel zetten we uiteen waarom een speelkeuken het ideale cadeau is. Dit jaar geen cadeaustress voor de feestdagen!

Past bij de ontwikkeling van je kind

Speelkeukens zijn ontzettend leuk voor dreumesen, peuters en kleuters. Dreumesen gaan op ontdekking uit speelkeukendoor kastjes open en dicht te doen, spulletjes in het kastje te doen en ze er weer uit te halen. Peuters hebben een erg levendige fantasie en vinden het heerlijk om te ‘roeren’ in hun eigen soepje om vervolgens papa en mama eten te brengen.

Vanaf een jaar of vier vinden kinderen het leuk om rollenspelletjes te spelen. Samen met mama en papa spelen is voor veel peuters en kleuters een van de leukste dingen om te doen. Je hebt vast al gemerkt dat je kind je vaak nadoet en dat ze daarbij veel aandacht van je proberen te trekken. Als je dat niet doet, worden ze boos. Ook willen ze graag zelf ontdekken en zelf doen.

In de ‘grote-mensen-keuken’ is het soms gevaarlijk om dingen zelf te doen, zoals roeren in een hete pan. Een kinderkeuken kan hiervoor de oplossing zijn. En bovendien is niets zo leuk als koken in hun eigen keukentje!

Leren over groenten

Spelenderwijs leren over groenten zorgt ervoor dat kinderen positieve associaties hebben bij groenten. Natuurlijk vinden ze niet meteen alles lekker, maar dit is een goede eerste stap. Groenten komen in verschillende soorten, vormen en maten. Als je kindje ziet dat broccoli ook in zijn eigen groenteset zit, heeft hij misschien eerder de neiging om het te proberen als het op tafel staat. Een echte win-win situatie. Je kind beleeft plezier aan zijn speelkeuken en probeert groenten uit!

Uit te breiden met vele kinderkeuken accessoires

Als opa en oma ook graag een cadeautje willen geven voor de feestdagen, hoeven ze daar gelukkig niet lang over na te denken. Een speelkeuken is makkelijk uit te breiden met verschillende keukenaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan keukenapparatuur, zoals een blender of keukenmachine. Een kinderkeuken kan je ook aanvullen met een schortje of koksmuts. Veel houten keukenspeelgoed is erg duurzaam in gebruik en gaat dus jarenlang mee. Handig om over na te denken als er nog een kleintje op komst is.

Een speelkeuken prikkelt de fantasie

Wie weet staat er de sterrenchef van de toekomst in zijn speelkeukentje te spelen! Voor koken is een behoorlijke portie creativiteit en fantasie. Met een speelkeuken raakt je kindje bekend met deze concepten. Prikkel de fantasie van je peuter. Eerst speel je het spelletje op zijn manier en daarna introduceer je een nieuwe manier van spelen. Op deze manier leert hij verschillende manieren van spelen én samenspelen!

Een speelkeuken is veel meer dan alleen een ‘nepkeuken’. Een speelkeuken helpt bij de ontwikkeling van je kind, leert ze over groenten en prikkelt de fantasie. Daarbij is de keuken uit te breiden met veel soorten keukenaccessoires, zo raakt je kindje nooit uitgespeeld.

speelkeuken

Heeft jouw kindje al een speelgoedkeukentje?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.