sneeuwpret
Mama & Kinderen

5 leuke winteractiviteiten voor buiten met kinderen

De zomer is allang voorbij, buiten is het behoorlijk koud en het wordt vroeg donker. Niet zo gek dat kinderen nauwelijks meer buiten spelen. Maar juist in de winter kun je buiten hele leuke dingen doen. Voor kinderen is buiten spelen erg belangrijk en er zijn genoeg winteractiviteiten. Buiten spelen stimuleert namelijk de ontwikkeling, beweging en de creativiteit van kinderen. Lekker naar buiten gaan dus! Maar wat te doen buiten? Wij geven je 5 leuke winteractiviteiten die kinderen buiten kunnen doen.

winteractiviteiten

Vliegeren

Doe je dikke jas en warme handschoenen maar aan en ga lekker naar het strand met de kinderen. Kinderen zijn met alle plezier buiten en verleggen graag hun grenzen. Niet alleen is vliegeren leuk om te doen, maar ook erg leerzaam! Lekker uitwaaien dus met de kinderen op het strand met een vlieger in de lucht. Een voordeel is ook dat in de winter het strand leeg is. Er is dan meer dan voldoende ruimte om te vliegeren.

winteractiviteiten

Knutselwerkjes

Wat ook erg leuk is om te doen is op zoek gaan naar knutselmaterialen in de bossen. In de bossen liggen heel veel knutselmaterialen, zoals bladeren, eikels en kastanjes. Met kastanjes kunnen kinderen leuke poppetjes van maken. Wanneer je bladeren laat drogen, dan kun je er van alles mee doen. Ga dus lekker gezellig met het gezin een middagje naar het bos.

winteractiviteiten

 

Het gebeurt niet vaak in Nederland, maar juist daarom: lekker naar buiten gaan wanneer het sneeuwt! De volgende drie winteractiviteiten kun je lekker doen met de kinderen wanneer het buiten behoorlijk sneeuwt.

 

Sleeën

Wanneer het behoorlijk gesneeuwd heeft, vinden kinderen het juist leuk wanneer ze samen met hun ouders ervan kunnen genieten. Vooral voor kleine kinderen is het leuk om te gaan sleeën. Neem de slee mee en zoek een heuveltje op en ga samen lekker sleeën. Kinderen vinden het erg spannend om van de heuvel naar beneden te glijden. Als ouder is dit natuurlijk ook erg leuk om te doen! Je zal je weer jong voelen.

winteractiviteiten

Sneeuwpop maken

Een klassieker, maar het blijft erg leuk om te doen. Maak gelijk een sneeuwpop als er een laagje sneeuw is. Voor je het weet, is de sneeuw zo weer verdwenen. Decoreer samen met je kinderen een sneeuwpop, compleet met een wortelneus, ogen van kolen en een mond van tak. Om het helemaal af te maken kun je de sneeuwpop verder aankleden met een sjaal en een bezem. Zeker weten dat je kinderen dit erg leuk zullen vinden!

winteractiviteiten

Sneeuwballen gevecht

Een ouderwets en gezellig sneeuwballengevecht, wie houdt daar niet van? Kinderen kunnen enorm genieten van een sneeuwballengevecht. Doe als ouder lekker mee met de kinderen. Kinderen vinden het namelijk erg leuk als je meespeelt met hun. Lekker gek doen en speel met ze mee!

winteractiviteiten

Vinden jouw kindjes het ook zo fijn om buiten te spelen? En wat doen jullie dan het liefst?

De leukste buitenactiviteiten in de winter met kinderen

 

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Oppassen.nl.

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

25 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.