tips bij een verkoudheid

5 tips bij een verkoudheid

Gezondheid By dec 12, 2018 1 Comment

Ja mensen, het is weer kouder buiten en daar moeten we allemaal weer even aan wennen. Wanneer de temperaturen kouder worden zoals de herfst en winter beginnen we vaak weer heerlijk te snotteren. Ook onze kinderen hebben loopneusjes of beginnen te hoesten. Wist je dat je een ergere verkoudheid kunt voorkomen en die je er ook weer sneller vanaf helpen? Ik deel vijf tips bij een verkoudheid.

Goede hygiene

Het klinkt zo simpel, maar het is toch echt zo. Een goed hygiene is één van de tips bij een verkoudheid die je echt in acht moet nemen. Wanneer je niet goed op je hygiene let zorg je er voor dat de bacterien in stand blijven en je kunt er anderen sneller mee aansteken. Met een huishouden met meerdere personen blijf je elkaar zo aansteken. Dit wil je natuurlijk niet. Het is dan erg belangrijk om je goed te blijven wassen, je handen te wassen, het bed net even iets vaker te verschonen en de ramen open zetten om het huis te luchten is ook zeker een aanrader.

Houd jezelf warm

Wanneer je verkouden bent doe je er goed aan om jezelf lekker warm te houden. Een lekkere warme trui, een huispak of sloffen zitten heerlijk en houden je goed warm. Met de dekentje om de bank met een lekkere warme kop thee. Een kruidenthee is altijd goed en wanneer je verkouden bent helemaal.

Neem rust

Met kinderen in huis is het natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Rust houden.. Maar dit is toch echt wel één van de tips bij verkoudheid die je zeker op moet volgen. Je lichaam heeft rust nodig om zich goed te kunnen herstellen, want het moet daar hard voor werken.

Zorg dat je voldoende drinkt

Drinken is erg belangrijk, dat weten we allemaal. We drinken om niet uit te drogen, maar ook drinken we om afvalstoffen af te kunnen voeren. Water is dan het beste, maar ook met kruidenthee doe je het goed. Houdt je meteen lekker warm.

Stomen

Wanneer je verkouden bent is het goed om te stomen. Niets is vervelender dan een hoofd dat helemaal vol zit met snot. Je kunt er zelfs een voorhoofdsholte ontsteking aan overhouden. Wat ook echt goed helpt is een douchegel gebruiken met eucalyptus. Ik gebruik dan altijd de Zwitsal met eucalyptus. Helpt echt ontzettend goed.

Leestip: de 5 beste huismiddeltjes tegen keelpijn

 

tips bij een verkoudheid

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.