besparen op een kinderkamer

5 gouden tips om te besparen op een kinderkamer.

Besparen & Budget, Huis & Tuin, Zwangerschap & Baby By okt 18, 2018 No Comments

Net zoals alles wat te maken heeft met trouwen of sterven is iets speciaal voor kinderen meteen twee keer zo duur. Ik hou er niet van om een poot uitgedraaid te krijgen dus heb ik de kinderkamers geheel op eigen wijze aangekleed. Op een betaalbare manier! Ook jij kunt besparen op een kinderkamer. Tips voor een goedkopere kinderkamer lees je hier.

1. Besparen op een kinderkamer, vraag andere ouders om advies.

Overal zijn er lijsten te vinden met de uitzet voor een kinderkamer. Vraag eens rond aan ervaringsdeskundigen wat je hiervan écht nodig hebt. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook dingen die je wel nodig hebt maar niet lang of intensief. Deze producten kan je dan goedkoper of tweedehands inkopen en zo kun je echt besparen op een kinderkamer

Ik nam de kinderen mee onder de douche, dus een badje of Tummytub heb ik amper gebruikt. Ideaal dus om te lenen of tweedehands op de kop te tikken. Alvast een tip: hydrofiele luiers zijn super handig. Ook de XL versies, die zijn goedkoop verkrijgbaar bij de Kruidvat of Action!

En vier flessen zijn echt niet nodig, twee is meer dan voldoende. Je moet sowieso afwachten wat jouw kindje het fijnste vindt qua fles en speen. Ik ken moeders die alle merken hebben geprobeerd, nou dan zal je daar maar zitten met vier flesjes van 15 euro per stuk.

2.Marktplaats.besparen op een kinderkamer

Marktplaats is mijn beste vriend. Ik heb een prachtig retro bedje op de kop getikt voor 20 euro. Mijn vader heeft deze gelakt, verf van de Action en ik had voor weinig geld een super mooi bedje! In de foto boven deze blog zijn mijn trots en dochter te zien! Leuk kleedje er bij als je dat leuk vindt en je bent klaar! Hierdoor is besparen op een kinderkamer extra leuk! Je maakt er je eigen ding van!

Daarnaast kan je vooral voor kleine kinderen heel veel mooie kleding op marktplaats vinden. Als de kinderen ouder worden >6 maanden zitten er vaker fruitvlekken op kleding. (Daarvoor eten ze dat nog niet) Deze vlekken zijn er moeilijker uit te krijgen (Tip Ossengalzeep) dus vraag om foto’s van de boordjes om zeker te weten dat je mooie kleding koopt. De randjes aan de benen van rompertjes zijn ook vaak verkleurd, deze hebben nog wel eens vlekken als baby’s doorlekken en dat doen ze regelmatig.
Vergeet ook niet om jouw spullen die overbodig zijn geworden zelf weer aan te bieden op marktplaats of een Facebookgroep bij jou in de buurt.

3.Zoek alternatieven.

Een commode bij de Prenatal is speciaal voor kinderkamers en dus hebben ze ook een speciale prijs. Een gewone lage kast niet. Dus ik heb een mooie kast van de IKEA gekocht, aankleedkussen erop en je hebt een fantastische commode. In plaats van een plank aan de muur hanger er bij mij draadkastjes van de Action. Hartstikke modern en net zo functioneel. Besparen op een kinderkamer is dus helemaal niet moeilijk.

Toen mijn zoon klein was en de borstvoeding ophield moest ik overstappen naar kunstvoeding maar er was een schaarste van Nutrilon dus stond vaak voor lege schappen. Ik kocht toen maar het huismerk van de Albert Heijn. Ik moest echt een drempel over, gevoelsmatig, maar het scheelt heel veel geld. En hij deed het er prima op. Pampers kocht ik ook niet, huismerk van de Albert Heijn heeft het hier altijd heel goed gedaan. Evenals billendoekjes van de Etos.

4.Shop slim!

Zelf ben ik groot fan van Vente-Exclusive.com ik koop er nu heel veel kinderkleding maar ook aankleding voor hun kamers. Het scheelt echt heel erg veel! Natuurlijk is kleding bij de HEMA of Zeeman goedkoper, maar dit is écht een goedkoop alternatief voor merkkleding, mocht je daar op zoek naar zijn.

De Albert Heijn en alle andere winkels hebben een bepaalde cyclus in hun aanbiedingen zitten. Zo weet je dat Robijn op een gegeven moment ergens wel in de aanbieding voor 1+1 is. Waarom zou je dan de volle prijs betalen? Dit geldt ook voor luiers, Zwitsal en billendoekjes. Dus leg een voorraad aan en wacht gewoon de goede aanbiedingen af.

De Zeeman en Action hebben ook vaak deze A-merken in de aanbieding. Billendoekjes van Pampers zou ik bij de Action kopen, daar zijn ze spotgoedkoop en soms zelfs nog in de aanbieding ook.

5.Vraag.

Organiseert er iemand een babyshower voor je? Vraag om spullen die je nodig hebt, of één groter cadeau van iedereen samen ipv allerlei slabbertjes of kleding die, hoe lief bedoeld dan ook, niet geheel jouw smaak zijn. Online kan je ook lijsten aanmaken, je kan overwegen om lijsten op te stellen voor een shower of voor jouw kraambezoek. Persoonlijk vind ik het fijner om iemand iets te geven wat ze echt willen dan aankomen met iets wat vervolgens in de kast belandt.

Op Facebook zijn er veel weggeefgroepen, vraag daar eens rond. En denk in mogelijkheden, wat kan je ervan maken. Zelf ben ben ik gek op retro spullen, even opknappen en het kan er weer mee door.

Vraag eens of je moeder, tante of oom geen lakentjes kan maken van stoffen die er nog liggen? Kunnen wij je helpen met het maken van gordijnen of het schilderen van een kast of bed?
Vraag anderen of je misschien spullen kan overnemen, lenen of zelfs krijgen. Zijn zij uit de luiers en ligt er geen baby meer in de planning dan moeten die spullen ook ergens heen, toch?

Hebben jullie nog tips om een super mooie betaalbare kinderkamer te maken? Ik hoor het graag!

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.