voedselbank

Budget recept: Pasta spinazie met spekjes! | Voedselbank doet goed |

Besparen & Budget, Eten & Drinken By okt 18, 2018 1 Comment

In Nederland zijn er te veel gezinnen afhankelijk van de Voedselbank en ik denk dat het van belang is om dit initiatief onder de aandacht te brengen. 1 op de 9 kinderen gaat met honger naar school en in sommige regio’s is dat zelfs 1 op 5. Vreselijk! Zelf ben ik vrijwilliger bij een vrijwilligersorganisatie die eenzaamheid en armoede in Nijmegen bestrijdt en wij zien dus ook wat er allemaal speelt bij deze bevolkingsgroep. Het is echt belangrijk dat dit soort initiatieven de steun én bekendheid krijgen die zij nodig hebben. 

 

Waarom bestaat de voedselbank?

De voedselbank is er voor mensen die rond moeten komen van een inkomen onder een door hen gestelde grens. Voldoe je aan die criteria dan mag je voor een bepaalde periode een pakket komen ophalen. De voedselbanken zijn afhankelijk van donaties in de vorm van geld en middelen. Dit maakt dat niet iedere bank het zelfde kan bieden aan haar klanten en de verschillen in pakketten groot kunnen zijn. Veel supermarkten brengen hun eten nu al naar de voedselbank in plaats van het weg te gooien en dat is een fijne ontwikkeling.

‘Zonder de voedselbank zou ik nu 3 maanden lang mijn kinderen niet te eten kunnen geven, dus ik ben alleen maar dankbaar dat ze er zijn.’

Zonder vrijwilligers geen voedselbank

Bij de voedselbank werken ook alleen maar vrijwilligers. Ze pakken de pakketten in en geven ze uit. Maar gezien de grootte van de organisatie zijn er op allerlei vlakken vrijwilligers nodig, bestuursleden, fondsenwervers en social media goeroes. De vacatures zijn online te vinden. Dus wil jij ook wat bijdragen aan de maatschappij, dan is dit misschien een mooi initiatief!

‘Ik ben blij dat ze er zijn, dat ze hun best doen en dat ze daar ook elke week weer staan om mijn lege tassen te vullen. Tuurlijk ben ik blij als ik het straks niet meer nodig is. ‘

En wat doe je met de producten?

In mijn studententijd werkte ik mij een slag in de rondte maar vanwege mijn redelijk dure hobby, stappen, hield ik niet zoveel over. De kunst was om met zo min mogelijk geld een gezonde en voedzame maaltijd te kunnen bereiden. Of we aten ‘knaks’ met tomaten soep.

Mijn meest succesvolle en goedkope recept is denk ik toch mijn spekjes/spinazie pasta.

Wat hebben we nodig:

 • Wokpan
 • Olijfolie
 • Pan om pasta in de koken

Waarmee gaan we het maken?

 • 1 Bakje champignons  200 gr €1.20
 • Spekjes 200 gr €2.- ( Kipfilet of gehakt kan ook.)
 • Spinazie a la crème uit de vriezer 500 gr €0.50
 • Bakje Roomkaas €0.65
 • Volkoren pasta 250 gram €0.40
 • Italiaanse kruiden €0.20 (?)

Wat gaan we ermee doen?

 1. Snijd de champignons in stukken en doe ze in de (wok)pan
 2. Gooi daar de spekjes bij ( Of kipfilet of gehakt.)
 3. Zet een pan met water op voor de pasta en kook deze zoals de verpakking aangeeft. Liever korter dan langer want dan behoud je de bite en in combinatie met de saus gaart het toch wel verder.
 4. Doe daar een eetlepel Italiaanse kruiden bij.
 5. Bak alles goed door en giet het vocht af.
 6. Doe de spinazie erbij in en laat het ontdooien.
 7. Voeg de roomkaas toe en laat het smelten tot één geheel.
 8. Eventueel kan je de saus voller maken met wat geraspte kaas maar over het algemeen is dit ook al super!
 9. Voeg de pasta bij de saus en roer het goed door.
 10. Eventueel nog wat geraspte kaas erbij en je bent klaar!

Op zoek naar nog meer recepten voor een klein budget die ook nog eens gezond zijn? Op MamaPlaneet kun je genoeg inspiratie vinden. Sandra schreef namelijk : 10 keer gezond eten met een klein budget. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

budget recept pasta spinazie

Author

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.