trends verlichting

Dit zijn de 3 grootste verlichting trends van 2020!

Huis & Tuin By sep 26, 2019 2 Comments

Het is eind september en dat betekent dat de meeste woontrends voor 2020 alweer gezien worden. Wij tippen je leuke verlichting trends om alvast inspiratie op te doen. Natuurlijk is het geen must om je hieraan te houden, maar alvast inlezen is zeker erg leuk! En juist daarom nemen we je mee in de 3 grootste trends op gebied van lampen in 2020.

3 verlichting trends die je niet mag missen:

De meest duidelijke trends op gebied van lampen hebben we voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de trends waar we het meest van terug zullen zien en waarmee je eigenlijk de plank niet mis kunt slaan.

  1. Ga voor goud
  2. Glas
  3. Industrieel

Gold it is!

Ook in het jaar 2020 komt goud weer helemaal terug. In 2019 zagen we de kleur goud al veelvuldig voorkomen in de winkels. Niet alleen qua lampen, maar ook andere interieur accessoires pronkten al met een goud kleurtje. Weliswaar in een verfijnde en gedurfde mix waar je van houdt, of juist helemaal niet. Way back naar de jaren 20-30 en 70. Grote of kleine lampen, het maakt niet uit. Als ze maar gezien worden, want een ding is zeker; in het jaar 2020 mogen de lampen zeker gezien worden!

Zoals je waarschijnlijk wel weet kies je voor een LED lamp, deze gaan namelijk langer mee, zijn beter voor het milieu en goedkoper in gebruik. Die shop je natuurlijk bij Budgetlight.nl

lampen trends 2020

Goud gaat misschien wel de meest grote trend worden op gebied van verlichting. Denk aan een zwarte hanglamp waarvan de binnenkant een goudkleur heeft, een mat-gouden hanglamp of gouden accenten in je interieur zijn trendy. Pas daarbij wel op dat het niet te goud gaat worden.

Glas

Waar we eigenlijk nu al veel glazen lampen zien, wordt dat in 2020 alleen nog maar meer. Van plafondlamp tot tafellamp en van wandlamp tot hanglamp. De meest mooie weerkaatsingen van glas zorgen voor een magische sfeer in je huis. Waar we nu nog veel helder en amber glas zien, zullen we in het jaar 2020 ook gekleurde lampen in het interieur terugzien.

verlichting trends

Industriële en stalen lampen

Fan van de betonlook? Dan moeten we je helaas teleurstellen. De betonlook zal in 2020 langzaamaan worden vervangen door elementen van staal. Staal is een stoer materiaal dat perfect te combineren is met verlichting. De prachtige, zichtbare lasnaden zijn dan ook een echte eyecatcher wanneer je een of twee grote stalen lampen boven je eetkamertafel hebt hangen.

Maar ook komt de industriele look, het ijzer, staal en gaas terug bij kleinere lampen in ons interieur. De stalen lantaarn zagen we dit jaar al in diverse huiskamers, ook dit jaar mag hij van harte blijven staan. Daarbij is het ook erg belangrijk om groen te combineren. Krijg je zo’n heerlijk botanisch gevoel van, plus dat kamerbomen in je huis ook nog steeds helemaal in zijn. Pluspuntje dus!

lantaarn lamp staal

Maar ook gaas is nog steeds hot in het jaar 2020! Prachtig te combineren met een grote lamp in de fitting.

lamp goud

Stijlen die het net niet meer zijn

Naast deze 3 trends zijn er natuurlijk trends die op hun retour zijn. De betonlook, hoe mooi ook, is in vele huizen te vinden. Helaas gaat deze stijl nu wel een beetje op zijn retour en komt daarvoor staal in de plaats, wat overigens ook prachtig is!

Ook chroom gaan we een stuk minder zien. Je kent het wel, die mooie vloerlampen van chroom. Ze worden vervangen door de goudlook. En dan met name het matte goud gaan we veel terugzien in bijzettafel, lampen, wanddecoratie, maar natuurlijk ook lampen. Goud is het nieuwe je van het!

Blijf bij jezelf

Nu kunnen deze 3 trends misschien wel helemaal niet bij je passen. Dat kan en dat is natuurlijk geen probleem. Wat vooral belangrijk is, is dat je je eigen smaak trouw blijft. Ben jij gek op die mooie betonlooklamp? Laat hem dan lekker staan! Je eigen smaak volgen is namelijk helemaal 2020!

trends verlichting

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.