seksleven zwangerschap

3 tips om je seksleven na de zwangerschap spannender te maken!

Vrouw By mrt 26, 2021 No Comments

Het is een feit dat seks over het algemeen op een lager pitje staat na een zwangerschap. Niet alleen omdat alles nog moet helen, maar ook omdat je gewoon in een geheel nieuwe levensfase terecht bent gekomen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de meeste stellen de kwaliteit en de kwantiteit van hun seksleven het eerste jaar na de geboorte af zien nemen. Vervolgens neemt het libido langzaam weer toe. Wil jij dit voorkomen en ervoor zorgen dat je (zodra het weer kan) weer van een fijn seksleven kunt genieten? Dan is er gelukkig genoeg mogelijk om je seksleven ook na de zwangerschap nog een flinke boost te geven. Denk aan een vibrator kopen, meer (open) gesprekken met je partner of extra tijd vrijmaken voor elkaar. In dit artikel vertellen we aan de hand van 3 tips hoe je dit aan moet pakken!

1.      Masturberen

Kijk je erg op tegen de eerste keer seks na de bevalling? Dan is het wellicht prettig om eerst de hand aan je zelf te leggen voordat je echt seks met je partner hebt. Zo kun je alvast een beetje voelen wat mogelijk is en hoe ver je kunt gaan. Een wand vibrator kan hier dan ook zeker bij helpen. Bedenk daarnaast ook dat seks niet direct om penetreren hoeft te gaan. Je kunt ook gezamenlijk masturberen bijvoorbeeld. Dat is fijn voor je partner en ook voor jou. Zo kunnen jullie samen op zoek naar meer intimiteit en ontdekken wat fijn is en waar juist nog even mee gewacht moet worden.

Door de eerste maanden na de bevalling langzaam weer die intimiteit op te zoeken, voorkom je dat je hier uiteindelijk helemaal geen zin meer in hebt of de angst juist steeds groter wordt. Bovendien blijven jullie elkaar zo ook als partners zien en niet alleen als papa en mama. En ook dat is heel belangrijk voor het verhogen van het libido.

2.      Praat erover

Het is helemaal niet gek om angst te hebben of om juist heel veel zin te hebben, maar misschien te merken dat je partner hier nog niet aan toe is. Dit kan allemaal een groot effect hebben op je libido en zelfbeeld. Wellicht voel je zelfs angst of jullie relatie wel stand kan houden zonder een goed seksleven. Daarom is het vooral belangrijk om erover te blijven praten. Leg uit hoe jij er in staat en vraag ook hoe hij erover denkt. Zo kunnen jullie samen denken in mogelijkheden en blijft het niet tussen jullie in hangen. Door er samen over te praten, kunnen jullie ook een compromis sluiten wat voor jullie beiden werkt. Dit is zeker prettig wanneer het libido van jullie allebei enorm verschilt.

3.      Maak tijd voor elkaar

Met de komst van een nieuw gezinslid staat je wereld altijd eventjes op zijn kop. Zeker bij de eerste. Je hebt geen idee waar je ooit nog de tijd (of de energie) vandaan moet halen om ook nog eens tijd in elkaar te investeren. Toch is dit wel ontzettend belangrijk. Vraag daarom gerust of de opa en oma’s een keer een avondje of (als je dat aandurft) een nachtje kunnen oppassen. Zo kunnen jullie heerlijk romantisch dineren en wellicht samen genieten van een spannend avondje. Door regelmatig tijd voor elkaar te maken, verlies je elkaar niet uit het oog en blijft jullie relatie goed. En dat is natuurlijk ook weer van enorme invloed op het libido van jullie beiden.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.