25 verschillende waarheden over het moederschap

Mama & Kinderen By feb 04, 2019 2 Comments

Elke moeder weet het: het moederschap kent vele verschillende kanten. Het is prachtig en liefdevol, maar tegelijkertijd uitputtend en zwaar. Het moederschap zit vol verrassingen, leuke en minder leuke… Elke moeder beleeft het op haar eigen manier, maar ondanks alles zijn er heel wat dingen hetzelfde. Voor jou, voor mij, voor iedereen! Vandaag delen we 25 verschillende waarheden over het moederschap.

Lees ook: 9 moederschap quotes

 1. Je weet in één klap wat onvoorwaardelijke liefde is.
 2. Je zult schreeuwen, ook als je jezelf had voorgenomen om dat nooit te doen.
 3. Al het extra geef je uit aan je kinderen. Shoppen voor jezelf en terugkomen met een nieuwe garderobe voor de kindjes is niets nieuws.
 4. Er is altijd was. ALTIJD!
 5. Er komt ooit een moment dat je kots opvangt met je handen die niet  van jou is.
 6. Je bent mama en tegelijkertijd nachtzuster, huisslaaf, schoonmaakster, wonderdokter, SEO van het huishouden en nog zoveel meer.
 7. Privacy, dat ken je niet meer.
 8. Hoe heerlijk het ook is om te knuffelen met je baby, er komt een tijd dat je niet kunt wachten dat het bedtijd is voor je kinderen. Zolang ze nog niet kunnen klokkijken zullen ze ook met regelmaat vroeger in bed liggen.
 9. Hoeveel je ook van je kleintjes houdt, er zullen uren en dagen zijn dat jij helemaal knettergek van ze wordt.
 10. Uitslapen… Bestaat niet meer!
 11. Je zult je kinderen alles proberen te laten eten, ook dingen die jij zelf niet weg krijgt.
 12. Je kind is eindelijk zinderlijk, YEAH! Betekent niet meteen dat je de billen nooit meer hoeft af te vegen of nooit meer plasjes onder de toilet zult vinden.
 13. Je kunt niet wachten tot je kind mama zegt. Vervolgens krijg je een hekel aan woorden zoals ‘mama’, ‘die’, ‘waarom’, ‘nee’ en ‘ja’.
 14. Je lippen zullen bewegen en je zult je eigen moeder horen praten.
 15. Je zult dingen in huis vinden waarvan je geen idee hebt waar ze vandaan komen en wat het überhaupt is.
 16. Je zult je soms een geweldige moeder vinden en soms een verschrikkelijke moeder. Maar weet je, je doet het met liefde en je kinderen zullen je altijd de liefste mama vinden. Het moederschap is niet altijd easy peasy, maar we doen het met liefde.
 17. Je zou zo ondertussen vredes onderhandelaar kunnen worden en ook politieagenten zullen jaloers op je zijn, het moederschap brengt je heel wat skills bij.
 18. Je zult vragen kunnen beantwoorden waar je eigenlijk helemaal geen antwoord op zou kunnen geven.
 19. Je zult stiekem in een andere ruimte een koekje, stuk chocolade of iets anders lekkers naar binnen werken omdat er anders weer iemand aan je been  hangt die ook wat wil hebben.
 20. Je zult je soms afvragen waar je toch in godsnaam aan begonnen bent, in staat je haar uit te trekken en je koffers te pakken. Je zou wel kunnen janken en bent in staat om je koffers te pakken, maar tegelijkertijd realiseer je je dat je nooit zonder die snotapen kunt.
 21. Er zullen dagen zijn waarvan je je niet kunt wachten tot ze voorbij zijn, maar ook dagen die niet lang genoeg kunnen duren.
 22. Door het moederschap krijg je mocht je ze nog niet hebben, twee nieuwe vrienden. Je twee beste vrienden zullen zeer waarschijnlijk koffie en wijn worden. Zo niet Ben & Jerry. Nog steeds niet? Dan grijp je naar Jim & Johnny, kun je in ieder geval goed op slapen.
 23. Je zult mensen een spreekwoordelijke ‘high five in the face’ kunnen geven voor hun goed bedoelde adviezen.
 24. Je zult ontzettend gaan genieten van de bezoeken aan de toilet wanneer je deze weer alleen kunt doen.
 25. Mocht je het over doen zul je het moederschap zo weer op je nemen.

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.