Zij is mijn laatste, mijn laatste baby

Mama & Kinderen, Zwangerschap & Baby By okt 14, 2018 2 Comments

Zij is mijn laatste, mijn laatste baby, het laatste kindje dat ik in mijn buik heb gedragen. Het laatste kindje waar ik alle eerste mijlpalen mee zal beleven. De babyfase, daar ben ik sinds ik mama ben, altijd groot fan van geweest. Die babyfase, de laatste babyfase die ik als mama mocht meemaken. Officieel gesproken, is die dus nu voorbij. Eigenlijk vind ik dat heel erg moeilijk dus zullen we nog even kneuterig doorgaan als baby?

Slapeloze nachten

Hoewel jij vrij snel doorsliep en de nachtvoedingen me best zwaar vielen als je broer en zus naar school toe moesten, genoot ik er ook wel heel erg van. Ik wist namelijk dat jij, lieve Emma, mijn laatste baby zou zijn. Mijn laatste baby waarbij ik van alles extra zou moeten genieten, en dat, dat deed ik met volle teugen. Hoe je me aankeek als we samen in het diepst van de nacht samen op de bank lagen en jij mij met je grote kijkers liefdevol aankeek.

Onafhankelijker

Waarbij ik het bij je broer en zus heerlijk vond dat ze vlug waren en best snel onafhankelijker werden vind ik dat bij jou eigenlijk helemaal niet zo leuk. Je loopt, speelt en babbelt er rustig op los. Eigenlijk wou ik gewoon dat je altijd mijn kleine baby’tje zou blijven. Maar dat, dat is iets wat natuurlijk helemaal niet kan. Je broer en zus logeerden geregeld bij opa en oma toen ze zo ‘oud’ waren als dat jij nu bent. Jouw logeerpartijtjes zijn echter op 1 hand te tellen, en als je dan uit logeren gaat vind ik dat eigenlijk helemaal niet leuk. Ik kan je niet zo goed loslaten..

Mijn laatste baby, nooit meer zwanger

Hoewel mijn laatste zwangerschap, de zwangerschap waarin jij veilig in mijn buik groeide, verre van perfect was, is het moeilijk om te bedenken dat dit toch echt de laatste keer was. Ik realiseer me dat ik nooit meer zwanger zal zijn. Hoewel ik eerder niet snapte wat andere mama’s daar nou zo verschrikkelijk aan vonden heb ik daar nu toch wel een brok van in mijn keel want eigenlijk vind ik het heel erg dat mijn laatste baby toch echt wel baby af aan het worden is en we de laatste eerste verjaardag hier in huis hebben gevierd.

Je kleine babytandjes ‘schieten als paddenstoelen uit de grond’, je bent de laatste met een mondje vol babytandjes. De laatste die leerde lopen en de laatste die zal leren praten. Ik geniet van de tijd die wij samen hebben en die ik heel bewust mee kan maken. Je babyvet slinkt langzaam maar zeker weg en over een jaar mag je al naar de peuterspeelzaal, 2 keer met je ogen knipperen en het is zover.

Afsluiten

Elke fase die jij afsluit, daar weet ik van dat het de laatste is. Waar ik eerder kleertjes bewaarde van je broer en zus die niet meer pasten, geef of gooi ik die van jou nu weg, want jij bent de laatste baby. De box gaat binnenkort ook uit de woonkamer, weer een fase afsluiten. Bij elke fase die we samen afsluiten zal ik extra genieten. Wetende dat jij knuffelen nu nog heerlijk vind, zal ik dan ook extra genieten van ons geknuffel. Het liefst zou ik je altijd klein houden, maar ook ik weet dat jij moet groeien, en ik je stap voor stap iets meer los zal moeten laten…

Mijn lieve laatste baby, laat me nog even van je baby-zijn genieten

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

  1. Karin schreef:

    Haha hoe herkenbaar 😉 Alleen was die laatste niet dé laatste. Nu bij de allerlaatste bijna de 1 jaar mijlpaal en kijk ik er naar uit hoe de komende mijlpalen worden met enthousiasme omdat alles wat komen gaat ook weer zo leuk is. Terwijl ik bij onze tweede, waarvan we dachten dat het de laatste zou zijn, ik echt meer moeite had om het baby-zijn los te laten en hem te zien groeien (oeps het is toch echt al maatje 74, oh er zijn schoentjes nodig want hij loopt toch echt, ehm ben jij niet nog te klein om dit/dat zelf te doen??).

    En oh wat ruimt het lekker op: Bijna en dan weg box, weg wandelwagen, weg babybad, weg tummytub, weg al die flesjes en babyspeelgoed.

  2. Femke schreef:

    Ja …. echt herkenbaar. Ik ben op het moment hoogzwanger van ons vierde (en laatste) kindje. Ik ben eigenlijk helemaal klaar met die dikke buik en alle bijkomende kwaaltjes … maar het voelt ook zo gek om straks nooit meer zwanger te zijn. Ik geniet dus nog maar even heel hard van die dikke buik, het getrappel er in en daarna van al die andere laatste keren.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.