1 jaar oud, mijn kleine meisje wordt groot.

Mama & Kinderen, Zwangerschap & Baby By sep 22, 2018 1 Comment

Vandaag een jaar geleden werd Emma geboren. Een jaar dat voorbij is gevlogen. Want vandaag, 22 september 2018 is Emma alweer 1 jaar. Alweer een nieuwe mijlpaal bereikt, zoals er in het eerste jaar velen waren. Wat ben ik trots op haar en wat is het een liefje. Maar ook betekent dit zoveel meer.. Ik heb geen baby meer, en daar heb ik toch wat moeite mee. Ter ere aan haar en haar eerste verjaardag schreef ik haar deze brief:

Lieve Emma je bent nu 1 jaar oud

Vandaag ben je alweer 1 jaar oud, een jaar met vele memorabele momenten. Hoe het een jaar geleden ging weet ik nog precies. Wat was ik die zwangerschap namelijk zat. Vandaag een jaar geleden, was ik precies 40 weken zwanger. Jij zat in mijn buik, en daar zat je prima. Ik kon echter niet wachten om je te ontmoeten.

Een jaar geleden speelden Merel en Bram bij opa en oma. Ik shopte nieuwe kleren voor jou, Merel en Bram. Deed nog heel wat boodschappen en daarna plofte ik op de bank om met je vader lekker te gaan Netflixen. Is heerlijk, geloof me, dat Netflix ga jij ook geweldig vinden.

Toch had ik elke keer een beetje last van buikkrampjes, zou het dan zover zijn? Merel wist het de hele week al zeker, vrijdag zou ze een zusje krijgen. Dat hoopten we, want ik kon niet meer. Jij zat prima, maar ik voelde me met de dag slechter, vanaf 18 weken zwangerschap moest ik al stoppen met werken.

Ik besloot de verloskundige tegen half 4 te bellen, ze zou even langskomen en ondertussen moest ik onder een warme douche gaan staan. Ik was zo blij toen ze me de keuze liet om de vliezen door te prikken of af te wachten en te zien wat het weekend ons zou brengen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. De vliezen werden om 16.25 uur gebroken. Om 18.13 uur werd jij geboren.

Perfect

Wat was je mooi en lief. Perfect. Je kwam te wereld bij ons thuis, op de kamer van papa en mama. Daar heb je nog een aantal maanden in de wieg geslapen, en wat was dat fijn. Je was een vlugge baby, omrollen, zitten, kruipen, staan, stapjes zetten daar draaide je je hand niet voor om. Net zoals je broer en zus trouwens, dat waren ook van die vlugge baby’s. Ik hoopte toch dat jij, mijn laatste baby die ik zou krijgen, toch wat langer baby zou willen blijven. Helaas voor mij, vond jij de wereld ontdekken toch wel erg interessant. Nog steeds trouwens.Pas geboren

De momenten waar ik ontzettend van genoot is dat we heerlijk in de avond op de bank lagen, jij op mijn borst in slaap viel. Nu wil je met geluk nog 10 minuutjes bij me liggen. Ik snap het wel, stapjes zetten en spelen is ook veel leuker. Je bent lekker actief, maar toch een rustig kindje.

Natuurlijk ben ik ook erg trots, je laat je niet op de kop zitten door je broer en zus, ze zijn gek op je, maar soms word jij een beetje gek van je broer en zus. En dat is te begrijpen, als ze weer eens heel druk bezig zijn om je aandacht te krijgen. Maar weet je? Ze zijn gewoon zo gek op je! En geef ze eens ongelijk. Ook ben ik trots op je omdat je zo lief en tevens geduldig bent. Ik ken geen baby die zoveel geduld heeft, waar je broer en zus na 5 min in de box liepen te krijsen als een krolse kat, lijk jij te begrijpen dat mama even moet stofzuigen. Ook heb je geduld met mij als moeder, want ja, soms is alles even druk en lukt het me niet meteen bij te springen omdat er ook 2 andere kindjes zijn. Je lijkt het te begrijpen. Jij bent een meisje dat graag op ontdekking uit gaat en dat bevalt je goed, een meisje dat een lach heeft voor (bijna) iedereen.

Blijf altijd mijn baby!

Je bent nu dan wel 1 jaar oud, maar mijn baby, dat zul jij altijd blijven. Weetje, er komt namelijk geen broertje of zusje meer, of we moeten de loterij winnen of een gulle gift krijgen 😉 . Weetje, mama is gek op baby’s en zou het liefste willen dat je altijd een baby bleef. Ik kan er niets aan doen, ik vind het gewoon heerlijk. Lekker knuffelen, samen in slaap vallen, je dingen leren.. Natuurlijk weet ik dat je niet altijd een echte baby blijft, maar zullen we zo af en toe nog even doen alsof?

1 jaar oud

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. chucky1012 schreef:

    Hartelijk gefeliciteerd!
    Prachtig geschreven.

    Fijn weekend ?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.