Saucijzenbroodjes, wie kent ze niet? Hier in huis zijn we er gek op. Je kunt ze kant en klaar kopen in de supermarkt om ze nog even in de oven te doen, maar wist je dat zelf saucijzenbroodjes maken helemaal niet moeilijk is en ook voor kinderen erg leuk om te doen. Met dit recept wordt zelf saucijzenbroodjes maken een fluitje van een cent.
Zelf saucijzenbroodjes maken, dit heb je nodig:
- 300 gram half om half gehakt
- Ketjap naar smaak.
- Nootmuskaat. Dit kan zelf geraspt zijn of al kant en klaar.
- 2 á 3 eetlepels broodkruim. Liever geen paneermeel.
- Peper en zout naar smaak.
- 2 eieren.
- Een ietsiepietsie kaneel.
- 10 tot 12 velletjes diepvries bladerdeeg.
De bereiding van de zelfgemaakte saucijzenbroodjes
Laat de bladerdeeg ontdooien, hier ga je later mee aan de slag.
Om saucijzenbroodjes zelf te maken ga je als eerst het gehakt mengen met de ketjap, nootmuskaat, het broodkruim en de peper en het zout. Daar voeg je ook 1 van de eieren aan toe.
Je gaat hier nu 10 tot 12 rolletjes van maken. Dit kun je gewoon met je schone handen doen. Om de rolletjes even goed te laten rusten dek je deze af met afdekfolie en leg je ze in de koelkast.
Wanneer de bladerdeeg volledig ontdooit is ga je verder. Je legt op ieder velletje bladerdeeg een rolletje, vouwt het dicht en druk het zacht maar toch stevig aan. Wees niet bang dat het te weinig zal zijn, het vlees zal namelijk nog gaan uitzetten door het broodkruim wat je hebt gebruikt.
Ook leuk om te lezen: De fijnste zoete en hartige pannenkoeken recepten.
Ze kunnen bijna in de oven
We zijn er bijna, nog een paar laatste stapjes. Nu gaan we het laatste ei gebruiken. Dit ei moet los geklopt worden zodat je het bladerdeeg er zo mooi mee kunt instrijken. Hier krijgt het bladerdeeg een mooie glans van. Je brengt dit aan de bovenkant van het zelf gemaakte saucijzenbroodje aan. Snijdt vervolgens met een mesje nog een paar kleine sneetjes in de bovenkant van het bladerdeeg.
Verwarm dan de oven voor op 185-190 graden. Wanneer deze klaar is met voorverwarmen kunnen de saucijzenbroodjes die je zelf gemaakt hebt in de oven. Zorg dat ze in het midden van de oven of net iets onder het midden in de oven liggen. Met zo’n 15 minuten zijn je saucijzenbroodjes klaar!
No Comments