pannenkoeken recepten

De fijnste zoete en hartige pannenkoeken recepten

Eten & Drinken By jan 29, 2020 1 Comment

Hier in huis zijn de kinderen gek op pannenkoeken. En om eerlijk te zijn ben ik er ook niet vies van. Pannenkoeken als ontbijt, lunch of avondeten, het maakt ons niet uit. Een pannenkoek gaat er altijd in. De kinderen bestrooien ze altijd met kaneelkorrels, stroop of poedersuiker. Ik aan de andere kant, heb wat andere pannenkoeken recepten waar ik gek op ben. Hieronder deel ik ze natuurlijk met je:

Hartige pannenkoeken recepten:

Pannenkoeken zijn van nature natuurlijk wel wat zoetig, des te lekkerder is het als je jouw pannenkoek belegt met iets hartigs. Mijn eigen voorkeur gaat ook uit naar een hartig Pannenkoeken recept, al vind ik een lekkere zoete ook wel lekker. Iedereen kent natuurlijk de pannenkoek met spek, de pannenkoek met kaas, of een combinatie van deze twee. Maar ken jij deze soorten pannenkoek al?

  • Pannenkoek met feta kaas, lente ui en chorizo.
  • Een heerlijk hartige pannenkoek met oude kaas, parmaham, tomaat en bieslook.
  • Champignons zijn ook heerlijk op pannenkoeken! In combinatie met mozarella en gehakt lik je je vingers af!
  • Pannenkoek shoarma. Je zult het niet als eerst denken, maar het is heerlijk! In veel pannenkoeken restaurants zul je deze populaire soort ook zien staan op de kaart.
  • Pannenkoek met crème fraîche, rode ui en gerookte zalm. Eventueel een beetje dille erbij. Ook afgekoeld is en blijft deze heerlijk! Rol ze op, steek er cocktailprikkers in en je snijdt er meerdere rolletjes uit. Je kunt ze heerlijk serveren bij een gezellige borrel met vrienden of familie.

Pannenkoeken met fruit

Vooral in de zomermaanden vinden wij het erg fijn om fruit te combineren in onze maaltijden. Een heerlijk pannenkoekenrecept is en blijft een pannenkoek met aardbeien. Maar natuurlijk zijn er veel meer fruitsoorten waar jij je pannenkoek mee kunt versieren:

  • Pannenkoek met ananas en kiwi. Net even anders.
  • Pannenkoek met zomerfruit. Denk hierbij aan: natuurlijk aarbeien, maar ook frambozen, bramen, mango en rode bessen.
  • Pannenkoeken met banaan, heerlijk te combineren met chocopasta of chocoladesaus.
  • Pannenkoek met appel. Doe er een beetje kaneel bij en amandelschaafsel. Een echte topper.

Pannenkoeken recepten die hartig en zoet zijn

Zoet en hartig gaan vaak hand en hand samen. Iets wat je vast al wel ontdekt hebt. In heel veel gerechten kan dit dan ook prima samen gaan, zo ook bij pannenkoeken.

  • Pannenkoek met fetakaas, honing, pistache- en walnoten.
  • Om je vingers af te likken: schapenkaas, tomaat, walnoot en gerookte kip.
  • Een pannenkoek met rozijnen, appel, rode uit en oude kaas.
  • Pannenkoek met ananas, pruimen en spek.

Verwenpannenkoeken

Iedereen heeft wel eens een verwenmomentje nodig toch? Een pannenkoek waar je heerlijk van kunt genieten en tevens bomvol calorieën zitten. Soms kan en mag dat!

  • Niet kind proof: een pannenkoek met een liquortje zoals amaretto of Grand Marnier. Beiden goed te combineren met banaan en/of griekse yoghurt.
  • Natuurlijk een pannenkoek met slagroom! Daarbij aardbeien, chocolade en stukjes amandel.
  • Pannenkoek met chocoladepasta. Probeer ook eens witte chocoladepasta uit, een echte aanrader.
  • Pannenkoek met volle kwark. Kies je smaak en geniet.

Net even anders:

Pannenkoeken maak je tegenwoordig in veel verschillende soorten en smaken. Onze kinderen zijn gek op bananenpannenkoeken.

Avocado pannenkoeken:

Avocado’s zijn hot, helemaal wanneer het weer wat warmer wordt. Maar wist je dat je er ook heerlijke pannenkoeken mee kunt maken? Je hebt hiervoor 1 avocado nodig, 200 ml melk (karnemelk kan ook!!), 2 eieren en 100 gram speltmeel zodat ze lekker stevig blijven. Maak hier een beslag met de (staaf)mixer en bak ze op. Zorg wel dat het vuur niet te hoog staat want dan vallen ze uit elkaar.

Bananenpannenkoeken:

Gezond, vullend en lekker. Tevens ook prima om als gezond ontbijt te nuttigen. Super simpel! Je prakt een banaan met 2 eieren tot een lekker papje en je bakt ze op. Eventueel kun je ze nog wat bestrooien met wat kaneel of kaneelkorrels.

Pannenkoeken van rodebieten:

Ook erg simpel. Je gebruikt standaard pannenkoekenbeslag en je mengt daar zo’n 150 tot 200 gram aan gekookte rode bieten doorheen. Met oude kaas is deze combi een pareltje!

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.