Zelf ontharen voor een glad huidje. De ins and outs!

Vrouw By jul 09, 2021 2 Comments

Ongewenst haar, we kennen het allemaal wel op ons lichaam. De meeste vrouwen ontharen diverse delen van het lichaam. Dit kan op verschillende soorten manieren, wij lichten 3 manieren voor je uit en geven je daar de voor- en nadelen van. De keuze is aan jou. Op welke manier onthaar jij?

Gladde huid in de zomer

In de zomer zijn de temperaturen vaak toch wel zo aangenaam dat we een jurkje of rokje aan willen. Als we dat dragen willen we daar ook graag lekkere gladde beentjes bij. Er zijn vrouwen die het haar gewoon laten zitten, maar het merendeel van de vrouwen kiest toch voor het ontharen. Zoals eerder benoemd zijn daar veel manieren voor. Hier lichten we de volgende methoden toe en geven je de voor-en nadelen.

  • Harsen
  • Epileren
  • Scheren
  • Ontharen door middel van een ontharingscreme

Harsen

How to?

Harsen kan met vloeibare hars (was) of met harsstips, wel moeten je haartjes zo’n 5 millimeter lang zijn. Als je vloeibare hars gebruikt is het belangrijk om de hars niet te warm maken. Is dit wel gebeurt dan laat je het eerst afkoelen. Breng de hars of harsstrips aan in de richting van de haargroei en verwijder het weer tegen de richting in. Dit doe je in een snelle vloeiende beweging. Doe je dit niet snel genoeg dan doet het meer pijn.

Voordelen van harsen

Het grote voordeel van harsen is dat je haar veel langer wegblijft dan wanneer je bijvoorbeeld onthaart met een scheermesje of ontharingscreme. Dit komt doordat je de haartjes met wortel verwijderd. Hierdoor duurt het een stuk langer voor haartjes terug groeien. Ook is het een voordeel dat na gebruik van tijd de haartjes minder dik terug groeien en soms ook een stuk minder terug komen. De haartjes blijven over het algemeen zo’n 3 á 4 weken weg.

Nadelen van harsen

Harsen is niet geheel pijnloos, of je nu een hoge of lage pijngrens hebt, het is niet fijn. Om tot een goed resultaat te komen zul je waarschijnlijk veel moeten oefenen,het duurt even voordat je het helemaal in de vingers hebt. Ook is het een groot nadeel dat je haartjes echt wel even wat langer moeten zijn en je het dus eerst moet laten groeien. Ook moet je steeds opnieuw blijven aanschaffen.

Epileren

How to?

Epileren kan op verschillende manieren, maar om een groot deel haartjes te verwijderen kun je het beste gaan voor een epilator. Daar zijn verschillende soorten en maten in. Je hebt epilators die je alleen droog kunt gebruiken maar ook epilators die je onder de douche gebruiken kunt. Onder de douche is net even iets handiger, dit omdat de haartjes meteen weg kunnen spoelen. Epileren doe je tegen de haargroei in.

Voordelen van epileren

Net zoals bij harsen blijven de haartjes een stuk langer weg dan bij het scheren. Zo’n 3 a 4 weken. Je hebt geen last van stoppels want de haartjes zullen over het algemeen als zachte haartjes terug groeien omdat ook bij epileren de wortels verwijderd zullen worden. Het kan onder de douche, wat veel vrouwen als erg prettig ervaren. Het is eenvoudig thuis te gebruiken en ook heb je geen plakrestjes in tegenstelling tot hars. Je schaft één keer een apparaat aan waar je een hele lange tijd mee vooruit kunt. Ook is het fijn dat je de haartjes niet zo lang hoeft te laten groeien. Bij veel epilators kun je al epileren vanaf 0,5 mm. Zo blijft je huid dus lekker glad en zacht.

ontharen

Nadelen van epileren

Epileren doet pijn. Vooral in het begin. Als je onder de douche epileert zal het al wat minder pijn doen. Dit omdat de poriën open gaan staan tijdens het douchen. Een ander puntje wat een nadeel kan zijn is dat het aanschaffen van een epilator wel wat meer geld kost dan dat je een scheermesje aanschaft. Maar, uiteindelijk zul je er minder voor betalen omdat de aanschaf eenmalig is.

Scheren

How to?

Gebruik altijd scheerschuim! Zo blijf je lekker zacht en glad en voorkom je dat je mesje blijft haperen en je je dus zult snijden. Als je tegen de haarrichting in scheert heb je het gladste resultaat, maar als je een erg gevoelige huid hebt, is het beter om met de haarrichting mee te scheren. Scheren kan droog en nat maar als je het onder de douche doet dan staan je poriën meer open en gaat het makkelijker. Ververs je mesje regelmatig zodat de mesjes scherp blijven.

De voordelen van scheren

Het grote voordeel van scheren is dat het snel gaat. Je bent in een mum van tijd klaar en hebt snel een lekker glad huidje. Het resultaat is ook echt glad.

De nadelen van scheren

Als je je haar scheert groeit het erg snel terug, lang van je gladde huidje kun je niet genieten. Je zult het moeten bijhouden. Scheren kan snel tot huidirritaties leiden als je last hebt van een gevoelige huid. Ook zul je geregeld nieuwe scheermesjes moeten aanschaffen.

Ontharingscrèmes

How to?

Het is altijd goed als je voor de eerste keer een ontharingscrème gaat gebruiken om dit even te testen, dit om te bepalen of je niet allergisch reageert op de crème. Is dit niet het geval dan kun je beginnen. Lees goed wat de inwerktijd is en overschrijd deze tijd dan ook niet! Verwijder de ontharingscrème met de bijgeleverde spatel. Mocht je liever een washandje gebruiken dan kan dit ook, maar de spatel zit er niet voor niets bij. Als je alles onthaard hebt is het goed om die plekken na te spoelen met warm water. Zo zorg je er namelijk voor dat er geen restjes op je lichaam achterblijven. Goed om te weten: Voor het gezicht en intieme zones zijn er vaak speciale crèmes, check dit dus voor aanschaf.

De voordelen van ontharen met een ontharingscrème

Het is geheel pijnloos en erg makkelijk om te doen! Ook is het een echte must als je veel last hebt van irritatie door bijvoorbeeld scheren. Je zult niet snel last hebben van ingegroeide haartjes. De haartjes blijven langer weg dan wanneer je scheert. Er zijn tegenwoordig ook ontharingscrèmes voor onder de douche. Geen gedoe dus!

De nadelen van ontharen met een ontharingscrème

Het nadeel van ontharingscrème is dat het wat langer duurt dan scheren, dit omdat de crème eerst zal moeten intrekken. Het smeert meer dan bijvoorbeeld epileren. Je zult de resten goed moeten verwijderen na het ontharen. Ook ruiken sommige crèmes niet altijd even lekker, dit is in de loop van tijd wel beter geworden maar.

 

Hoe onthaar jij het liefst?

Lees ook onze review over de Fantastic Face Gel van Maybeauty

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Voor mijn oksels gebruik ik het scheermes van mijn man, en voor mijn benen heb ik een epilator.

  2. Evelyne schreef:

    Voor mijn oksels gebruik ik créme en een schrapertje. Voor mijn benen een epilator.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.