weight watchers

Weight Watchers week 7 en 8 : Een heel nieuw inzicht!

Gezondheid By mrt 31, 2018 No Comments

Weer twee weken  met Weight Watchers voorbij maar niet zonder slag of stoot. In week 7 werd ik helemaal door elkaar gerammeld door het verdict van de weegschaal dus in week 8 kon ik niet anders dan veranderingen doorvoeren!  Een heel nieuw inzicht, heeft dat geholpen?

Waarom ik aan het Weight Watchers programma begonnen ben lees je hier!

Een wisselvallige gezondheid & Weight Watchers  : The aftermath

’t gaat niet zo super met mijn gezondheid, heeft helemaal niks met Weight Watchers te maken maar dat maakt het indelen van mijn dagen soms waanzinnig moeilijk. Ik ben, of probeer, een bezig bijtje te blijven maar dat is niet altijd even eenvoudig. Door een stapje achteruit in de gezondheid moest ik weer opnieuw mijn dagindeling herbekijken. Een constante strijd van zoeken naar balans en die strijd gaf zich te kennen op de weegschaal.

Doordat ik weer extra slaap en rust nodig had, zaten mijn dagen zo vol dat ik vaak mijn eerste ding pas at om 15h. Dàt kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Op het einde van de dag hield ik meer dan 10 punten over wat dan van Weight Watchers ook helemaal niet mag maar ik kan ze toch moeilijk gaan zitten opsnoepen aan chips en koeken?

Flink geteld, nooit te veel maar de weegschaal dacht er anders over

Wanneer ik na mijn, toch wel moeizame, week op de weegschaal kroop was ik erg teleurgesteld. Helemaal niets afgevallen… Geen grammetje. Maar die teleurstelling werd al snel de kop ingeduwd door een ander statement : Helemaal niets bijgekomen! Geen grammetje!

Tijd om even de boel even eerlijk met mezelf te overlopen en ’t is waar. Ik heb veel te weinig gegeten…Wel de juiste keuzes gemaakt maar mijn lichaam gedwongen om te stoppen met verbranden. Slecht plan. Maar het gebeurde als een samenloop van omstandigheden. Gedurende de week wist ik heus wel dat ik van Weight Watchers niet zo weinig mag eten, maar het liep nou eenmaal zo. Nu genoeg daarover. Er stelt zich een hele belangrijke andere vraag!

Hoe ga je dit oplossen binnen het Weight Watchers kader?

Ik heb mezelf er niet te hard van langs gegeven. Ik heb gedaan wat ik kon en daarbij, ik ben nog steeds niet bijgekomen! Eén stabiele week is misschien ook niet zo slecht voor een keertje. Zeker niet omdat ik nu verder mijn traject kan volgen samen met een nieuw inzicht.

Ik maakte er een punt van om ongeacht de situatie en hoe bagger ik me ook voelde toch steeds te zorgen dat ik de dag startte met een ontbijt, en ook zeker een middagmaal at. Wat er dan met dat tussendoortje gebeurt dat liet ik nog maar even zo. Het zou al een mooie ommekeer zijn mocht ik in week acht weer mijn punten opeten zoals het hoort.

Ik had trouwens een broek, die ik 7 weken geleden met geen geweld nog dicht kreeg. (een van mijn lievelingsbroeken, spijtige zaak…) Spijtige zaak?! Niks van! Het is nog krap maar ik krijg ze nu weer helemaal toe zonder problemen! *Feestje

Diëten is eten, veel eten

Mijn nieuwe inzicht waarmee ik samen met Weight Watchers week 8 in ga luidt als volgt : Diëten is eten! Dus daar ging ik weer. Ik moet toch wel echt regelmatig mijn uiterste best doen om de punten min of meer op te krijgen maar het lukt! En of het resultaat heeft? Ja hoor, na enkele dagen waren er alweer enkele honderden grammetjes af.

Ik besloot dus te volharden in de strijd en maakte weer flinke afspraken met mezelf die ik dan ook lekker heb gevolg. Met de nadruk op lekker. Om mijn punten op te krijgen eet ik regelmatig iets met pindakaas : lekker, voedzaam en best wat punten door de vetten die erin zitten. Mooi combinatie om toch op een min of meer gezonde manier mijn punten op te krijgen!

De resultaten

Weight watchers

Ik kan me voorstellen dat jullie nu even benieuwd zijn naar de resultaten als ik zelf…? De communie van Lott komt stilletjes aan dichterbij en ik had mijn doel heel stilletjes vastgepind op -10 op de dag van de communie. Of ik dat nu nog ga halen? Ik denk het eerlijk gezegd wel. Kijk even mee!

Week 7 : 0 gram eraf maar het resultaat is daarom niet minder : – 6,7 kg op 7 weken

Week 8 : – 1 kg! Dat brengt ons op een voorlopige tussenstand van -7,7 kg op 8 weken

Zo zie je maar, ik blijf desondanks mooi op schema. Ik denk dat we ook moeten  inzien dat ons lichaam geen machine is. Het heeft een motor, draait op voedingsstoffen maar is ook onderhevig aan allerlei andere factoren. Denk aan je hormooncyclus, je gezondheid,… en hoe je het ook draait of keert : We blijven ook gewoon sociale beesten die graag samen eten en drinken Ik ben helemaal klaar & gemotiveerd voor week 9 en 10. Blijven jullie wel bij me aan de zijlijn staan?

Ik kan wel wat afwisseling gebruiken. Hebben jullie nog tips voor gezonde en voedzame tussendoortjes?

 

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.