houten speelgoed
Mama & Kinderen,  Zwangerschap & Baby

Waarom houten speelgoed zo goed is & shoptip!!

Houten speelgoed EN monochrome babykleding in één webshop is een waar walhalla voor deze mama. Houten Speelgoed is sinds een tijdje, terug van weggeweest. Nouja, weggeweest is het natuurlijk nooit. Houten Speelgoed is niet alleen hip en trending maar ook enorm duurzaam. Ik ben fan! Hoewel mijn kinderen heel veel speelgoed hebben, wat niet van hout is, ben ik een enorme voorstander van dit speelgoed. Ken jij de voordelen al van dit duurzame goed?

Spelen is goed voor de ontwikkeling van je kind. Zo ook met houten speelgoed.

Spelen is erg goed voor de ontwikkeling van je kind. De verstandelijke en motorische ontwikkeling van je kindje zal zo gestimuleerd worden. Zo is speelgoed gemaakt van hout ook erg goed voor de ontwikkeling. Wist je namelijk dat hout de temperatuur van je hand aanneemt en zo lekker warm aan gaat voelen tijdens het spelen? Hout is een natuurlijk materiaal, dat wist je waarschijnlijk wel. Speelgoed van hout heeft vaak geen lichtjes en geluiden. Zelf vind ik dat als moeder erg prettig. Doordat er geen licht en geluid uit komt gaat je kindje zijn of haar eigen fantasie gebruiken. De zintuigen van je kindje zullen ook gestimuleerd worden, dit komt doordat er een geur aan hout zit, het gewicht van het hout en ook het geluid dat het geeft tijdens het spelen. En wist je dat zelfs de reuk van je kindje gestimuleerd zal worden? Aan hout zit namelijk vaak een geur. Je kunt dus zeggen dat spelen met hout alle zintuigen stimuleert.

Houten speelgoed kan prima gebruikt worden als decoratie

Speelgoed gemaakt van hout is niet alleen functioneel om mee te spelen, het is ook erg mooi als decoratie. Houten speelgoed ziet er vaak erg aantrekkelijk uit, het geeft niet snel een rommelige aanblik en kan dus prima gebruikt worden als decoratie.  En daarbij is speelgoed van hout gewoon mooi.

Foto Credits: www.babyenpeuterkleding.com

Houten speelgoed is goed voor het milieu

Iedereen draagt graag zijn steentje bij aan een beter milieu toch? Bij het maken van plastic speelgoed komen er schadelijke stoffen vrij, bij het maken van houten speelgoed is dit niet het geval. Houten speelgoed gaat vaak een stuk langer mee en het grote voordeel is ook nog eens dat het biologisch afbreekbaar is. Het is een stuk gezonder voor het milieu maar ook voor je kind, er zijn namelijk geen schadelijke stoffen in verwerkt.

Mijn favoriete houten speelgoed dat de ontwikkeling stimuleert.

Mijn favoriete houten speelgoed is toch echt een blokkensetje. Je kindje leert stapelen en leert kleuren van elkaar te onderscheiden. Daarna gaat je kindje steeds netter stapelen en echt bouwen met de blokjes. Er zullen vormen gemaakt worden, huisjes en ga zo maar door. Als je kindje leert tellen is het gebruik van houten blokjes ook erg fijn. Door je kindje een houten blokkensetje aan te bieden stimuleer je niet alleen de motorische ontwikkeling maar ook de verstandelijke ontwikkeling van je kindje.

Foto Credits: www.babyenpeuterkleding.com

 

Bij deze webshop moet je zijn voor mooi houten speelgoed.

Ken je de webshop www.babyenpeuterkleding.com al? Bij deze super hippe webshop is nu ook speelgoed verkrijgbaar. Je kunt hier terecht van romper tot broekje en van haaraccesoires tot slabbertjes.

houten speelgoed
Foto Credits: www.babyenpeuterkleding.com

Maar je kunt bij baby en peuterkleding dus ook terecht voor speelgoed. Er is een ruime keuze, van speelgoed gemaakt van hout tot fietsjes. En ken jij het IKEA keukentje? Vast wel! Hier kun je dus je keukentje helemaal pimpen. Een speciale IKEA hack voor het keukentje. Hieronder zie je een hele leuke, maar er zijn nog meer verschillende soorten hoor. Voor ieder wat wils!

houten speelgoed

Ben jij ook zo gek op houten speelgoed?

 

 

 

 

 

 

 

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.