Vrouwen en tassen: verliefd op een roze tas

Vrouw By mrt 17, 2018 4 Comments

Op een doordeweekse dag loop ik zoals altijd haastig door het winkelcentrum. Ik werp nieuwsgierige blikken in alle etalages, want ik ben dol op nieuwe spullen. Dan maakt mijn hart een sprongetje, want ik zie de mooiste roze tas die ik ooit heb gezien. Aaaaaah, die wil ik!

Ik ben dol op tassen en ik denk dat heel veel vrouwen dit herkennen. Maar wat hebben wij vrouwen nu eigenlijk met tassen?

Een stukje historie

In de 18e eeuw droegen vrouwen doosjes met hun waardevolle spullen aan een kettinkje met zich mee. De eerste echte tassen van metaal en leer ontstonden in de 19e eeuw. Tegenwoordig heeft een Nederlandse vrouw twee tot zes tassen. Als ik kijk naar mijn eigen voorraad tassen ga ik makkelijk over dat aantal heen. Als sportieve moeder heb ik alleen al drie sporttassen.

Een tas is gewoon nodig

In tegenstelling tot mannen gaan vrouwen vrijwel nooit zonder tas de deur uit. Mannen hebben voldoende aan hun portemonnee, sleutels en mobiel, maar dat is voor vrouwen niet genoeg. Ik heb altijd een tas bij me, want die tas heb ik gewoon nodig om mijn spullen in te doen. Als ik ga sporten pak ik mijn sporttas, als ik ga winkelen draag ik mijn boodschappentas en toen de kinderen nog klein waren ging ik nergens heen zonder de luiertas. En natuurlijk heb ik ook een categorie ‘mooie tas’, voor als ik er leuk uit wil zien.

Een tas is een bodemloze put

De tassen van vrouwen puilen vaak uit. Het gemiddelde gewicht van een vrouwentas is 2,4 kilo en gemiddeld heeft een vrouw vijftien verschillende spullen in haar tas. In een tas stop ik alles wat ik nodig zou kunnen hebben, want ‘je weet maar nooit’. Mijn tas is een soort bodemloze put waar ik alles in kwijt kan en waar iedereen in het gezin profijt van heeft. “Mam, heb jij kauwgom mee? Es, heb jij een pen?” Ik heb altijd alles bij me. En als iemand koppijn heeft als we onderweg zijn, tover ik als echte wonderdokter een verfomfaaid stripje met paracetamol tevoorschijn.

[bol_product_links block_id=”bol_5aad3241225a2_selected-products” products=”9200000058382539,9200000079545853,9200000089647062″ name=”Tas” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het vervelende is dat ik er veel te veel in prop, met als resultaat dat ik regelmatig in mijn tas zit te rommelen, omdat ik iets niet kan vinden. En ik ben niet de enige! Een vrouw blijkt gemiddeld 76 dagen van haar leven in haar tas te zoeken. Ik ga vanaf nu mijn tassen ordenen, want dat is toch zonde van mijn tijd!

Een tas maakt een outfit compleet

Een neutrale outfit kun je net even wat extra geven door een mooie tas. De tas gebruik je dan als accessoire. Dit is ook de reden dat ik altijd voor mezelf kan verantwoorden dat ik een nieuwe tas nodig heb. Bij een nieuwe outfit hoort een leuke accessoire en soms is dat een tas. Tassen heb ik nooit genoeg en met een nieuwe tas kan ik net zo blij zijn als mijn zoons met iets nieuws voor de Playstation.

Roze tas

Een museum vol tassen

Een leuk uitje voor als je echt gek bent van tassen is het tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. In dit grootste tassenmuseum ter wereld, met meer dan 5000 tassen kun je zelfs de Versace tas van Madonna bewonderen. En als je dan toch in Amsterdam bent kun je daarna gezellig gaan shoppen voor een nieuwe tas!

De roze tas

Ik kon de verleiding niet weerstaan, dus de roze tas van DIDI is inmiddels mijn nieuwste pronkstuk. Het girly roze exemplaar zit alweer vol met pennen, aantekeningenblokjes, lipgloss, crème en nog veel meer. Ondanks mijn goede voornemens is er nog geen orde in mijn tas. Sommige dingen leer ik ook nooit…

Wat stop jij allemaal in je tas?

Author

4 Comments

 1. Babs schreef:

  Ontzettend leuk artikel en enorm herkenbaar!!

 2. Marieke schreef:

  Maandverband, post, naalden, visitekaartjes (van anderen), bonnetjes, foldertjes, pillen, portemonnaie, mobiel (die ik nooit kan vinden), lipgloss, mascara, fruit, brillenkoker, schoonmaakdoekjes, belachelijk te veel eigenlijk, denk dat ik dat ook maar eens moet ordenen?

 3. Fleur schreef:

  Ik ben ook gek op tassen! In mijn tas zit tegenwoordig ook altijd een pokerbank en kabeltjes. Zonder ga ik niet meer de deur uit

 4. Mariska schreef:

  Met de inhoud van mijn tas kan ik een week overleven op een onbewoond eiland…

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.