PVC vloeren

Wat jij moet weten over PVC vloeren

Huis & Tuin By mei 18, 2021 No Comments

In Nederland is er een grote vraag naar PVC vloeren. Dat is ook niet zo gek, want deze type vloer heeft een aantal interessante voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat. Eigenlijk noemen we PVC zelfs de opvolger van laminaat. Hoe dat zit en welke voordelen deze vloer te bieden heeft, vertellen we in dit artikel. Lees je verder?

Wat zijn de grootste voordelen?

Voordat we jou gaan uitleggen welke verschillende soorten PVC vloeren er allemaal zijn, is het handig om te weten wat een PVC vloer nou eigenlijk is. We hebben niets tegen laminaat of vinyl hoor, maar de voordelen van een PVC vloer kunnen simpelweg niet genegeerd worden. Zo is PVC slijtvast, verkrijgbaar in een legio aantal voelbare structuren en is er geen hout in verwerkt. Hierdoor is een PVC vloer ook bij uitstek geschikt voor vochtige ruimtes, want de vloer zal geen werking tonen bij verschillende temperaturen en luchtvochtigheid. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld parket of laminaat. Doordat een PVC vloer volledig recyclebaar is, kunnen we deze vloer ook direct classificeren als een duurzame koop. Ze zijn nagenoeg onderhoudsvrij en je kunt er jarenlang plezier van hebben!

Click of plak PVC vloer? Dit zijn de verschillen!

Nu de grootste voordelen van een PVC vloer benoemd zijn, wordt het tijd om de verschillende uitvoeringen van deze type vloer uit te leggen. Er zijn namelijk wel een aantal verschillen, elk met hun eigen voordelen.

Click PVC vloer

Zo is een click PVC vloer uitermate geschikt voor mensen die twee linkerhanden hebben, want deze vloer heeft een uniclick verbinding. Hierdoor is deze vloer vrij eenvoudig te leggen. Je zult nu wel begrijpen waarom deze vloeren ook wel doe-het-zelf vloeren genoemd worden, maar ook direct de grootste concurrent is van een laminaatvloer. Doordat je de planken gemakkelijk in elkaar klikt, hoeft de vloer ook niet verlijmd te worden. Dat scheelt tijd, maar zal je ook geld besparen. Een vloer zelf leggen is nu eenmaal goedkoper dan het overlaten aan vaklieden.

Heb je vloerwarming in huis, dan laat een click PVC vloer wel wat minder snel warmte door. Als je dit erg belangrijk vindt, kan een alternatief gevonden worden in een plak PVC vloer.

Plak PVC vloer

Een plak PVC vloer wordt daarentegen, zoals de naam al doet verklappen, wel vastgelijmd. Hierdoor heb je in tegenstelling tot een click PVC vloer geen speciale ondervloer nodig, want de plak PVC vloer wordt namelijk direct op de ondergrond verlijmd. Het is daarom nog belangrijker dat de ondergrond egaal is. Je moet er daarom rekening mee houden dat de kans erg groot is, dat de bodemvloer geëgaliseerd moet worden alvorens de vloer gelegd wordt. We kunnen dus wel stellen dat dit een heel proces is en daarom kun je dit beter overlaten aan specialisten. Succes!

PVC vloeren

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.