vloerverwarming

Warme voeten in de badkamer? Het kan!

Huis & Tuin By aug 12, 2021 No Comments

Ken jij ook het gevoel van koude vloertegels in de badkamer. Niet echt fijn als je uit de douche stapt. Gelukkig kan het anders. En het mooie is, daar hoeft geen zwaar breek- of freeswerk voor aan te pas komen. Een handige doe-het-zelver kan het namelijk zelf, maar je kunt vloerverwarming in de badkamer ook laten plaatsen door een expert.

Vloerverwarming

Elektrisch verwarmen wordt dikwijls geassocieerd met duur verwarmen. Dat is slechts ten dele waar. Voor een relatief kleine ruimte, neem een gemiddelde badkamer als voorbeeld, heeft een vloeroppervlakte van 10 m2. De meerkosten zijn dan nog overzienbaar. Verder wordt een badkamer niet de gehele dag verwarmd, maar slechts enige tijd tijdens het badderen of douchen. Hoe je dit kunt realiseren? Door te kiezen voor elektrische vloerverwarming! Deze vorm van verwarmen zorgt voor een gelijkmatig verwarmd vertrek in jouw huis. Bijkomend voordeel is dat er geen zichtbare buizen aan te pas komen, wat voor het oog natuurlijk ook een stuk fraaier is.

Gelijkmatige warmte

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de temperatuur en de warmte wordt langer behouden. Elektrische vloerverwarming zijn dunne matten die over een bestaande tegelvloer kunnen worden gelegd in een lijmlaag. Vervolgens kunnen nieuwe tegels gelegd worden. De vloer zal maximaal één centimeter verhoogd worden. De verwarming staat los van de cv-installatie en wordt bediend met een aparte thermostaat.

Meer mogelijkheden

De aansluiting van de badkamerradiator kan vervangen worden door een fraaie handdoekradiator. Het is niet alleen een designobject, maar zorgt ook nog eens voor droge en warme handdoeken. Hierdoor combineert een handdoekradiator het beste van twee werelden: de radiator is praktisch en ook nog functioneel. Nog meer luxe bereik je met wandverwarming. Het wordt steeds meer toegepast achter de spiegel bij de wastafel. Naast de extra warmte heb je altijd een helder zicht na het douchen. Zeg dus maar dag tegen condens op de badkamerspiegel!

Ruimtewinst

Een ander voordeel van vloerverwarming is de ruimtewinst. Een vaste radiator in een kleine badkamer neemt een aanzienlijke muurruimte in. Mogelijk kun je de doucheruimte hierdoor vergroten en creëer je een inloopdouche. Je kunt de vloerverwarming gerust in de douche laten doorlopen, echter is het de vraag of je dit wel moet doen. Een warme vloer is namelijk niet prettig in een douche die al warm is tijdens het douchen. Ook loop je de kans dat de sifon bij de doucheafvoer snel droog komt te staan. Dat ruikt niet bepaald fris.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.