auto met 3 kinderen
Mama & Kinderen

Welke auto met 3 of 4 kinderen?

Iedere ouder weet dat wanneer je kinderen krijgt er veel dingen zijn waar je rekening mee dient te houden. Naast dat je rekening met elkaar houdt, zijn er ook praktische dingen waar je rekening mee moet houden. Wanneer je een wat groter gezin hebt zal de grootte van de auto ook zeker iets zijn wat je moet incalculeren. Het is namelijk belangrijk dat iedereen voldoende ruimte in de auto heeft. Maar waar moet je op bedacht zijn als je op zoek gaat naar een auto met 3 of 4 kinderen?

Auto met 3 of 4 kinderen

Een auto uitzoeken voor een gezin met 3 of 4 kinderen kan een hele opgave zijn. Wanneer je namelijk op zoek bent naar een auto waar iedereen met comfort kan zitten – en je geen busje wil – kan het aanbod best beperkt zijn. Bij autodealers staan namelijk niet al te veel zevenzitters en dat betekent dat je soms best een zoektocht voor de boeg hebt. Je wil uiteraard een auto met voldoende zitplaatsen, maar iedereen moet er ook prettig in kunnen zitten.

Hier let je op bij een auto met 3 kinderen

Wanneer je 3 kinderen hebt is het niet per se nodig om een 7-zitter aan te schaffen. Wat je wel nodig hebt is voldoende ruimte op de achterbank. Alle kinderen moeten met goed fatsoen kunnen zitten. Daarom is het echt een must om een testrit te maken met de kinderen in de autostoeltjes op de achterbank. Je zou er ook over kunnen denken om een auto aan te schaffen die geen achterbank heeft maar 3 stoelen op een rij.

auto met 3 kinderen

Daarnaast wil je uiteraard voldoende ruimte in de kofferbak van je nieuwe auto hebben. Je denkt misschien dat je dat niet nodig hebt, maar denk eens aan de vakanties. Als je met kleine kinderen gaat vliegen neem je alleen de koffers mee, maar als je met de auto op vakantie gaat zal je waarschijnlijk veel meer meenemen voor de kinderen. Daarnaast moeten de spullen van jullie als ouders nog mee en wat dacht je van een buggy of kinderwagen?

Een auto met 4 kinderen

Wanneer je 4 kinderen hebt kom je uit op een zevenzitter of een busje. Een kleinere auto gaat hem in dit geval gewoonweg niet worden. In een zevenzitter kun je zeven zitplaatsen creëren. Auto’s met zeven zitplaatsen zijn ook ideaal voor gezinnen met 3 kinderen. De laatste 2 stoelen kunnen namelijk ingeklapt worden wanneer je geen 7 zitplaatsen nodig hebt. In dit geval heb je een ruime achterbak om genoeg spullen in te kunnen vervoeren. Denk hierbij aan de boodschappen, koffers wanneer je op vakantie gaat of de kinderwagen. Daarnaast zijn 7 zitplaatsen ook weer ideaal wanneer je 3 kinderen hebt. Denk bijvoorbeeld aan vriendjes en vriendinnetjes die je meeneemt uit school of wanneer je meerdere kinderen moet vervoeren wanneer je zoon of dochter naar de sport moet.

Wanneer je een zevenzitter wil aanschaffen doe je er goed aan om na te denken over het soort deuren dat je in de auto wil hebben. Zevenzitters maken namelijk onderscheid tussen conventionele deuren en schuifdeuren. Wanneer je voor een auto met schuifdeuren gaat merk je dat het je meer gemak zal geven met het in- en uitstappen op de laatste zitrij. Ook zijn de stoelen een puntje om over na te denken. Wil je een auto waar de laatste stoelen in de vloer kunnen verdwijnen (zoals in een Opel Zafira) of ga je voor stoelen die in het geheel uit de auto verwijderd moeten worden (zoals in een Renault Espace)?

auto met 3 kinderen

Wanneer je met 3 kinderen gebruik maakt van een zevenzitter heb je voldoende kofferbakruimte wanneer de achterste stoelen ingeklapt of verwijderd zijn. Wanneer je 4 kinderen hebt kun je alsnog 1 stoel laten staan waar je kind in kan plaats nemen en het andere gedeelte als bergingsruimte gebruiken. Als je op vakantie gaat met 4 kinderen met de auto kan de bergingsruimte echter wat beperkt zijn. Denk daarom na over een auto waar ook een dakkoffer op kan!

Je merkt dat een auto met 4 kinderen je genoeg stof tot nadenken geeft. Ik zou je dan ook willen meegeven om je speurtocht online te starten en hierbij auto’s te vergelijken. Via autotrader kun je gemakkelijk in de keuzetool aangeven wat jouw wensen zijn. Je kunt hier meteen op zoek naar een auto en wanneer je de juiste match hebt gevonden direct simpel een afspraak inplannen om de auto te bezichtigen.

De autoverzekering bij een auto met 3 of 4 kinderen

Wanneer je een nieuwe auto hebt aangeschaft hoort daar uiteraard ook een nieuwe, passende autoverzekering bij. In Nederland bestaan er voor je autoverzekering drie soorten dekkingen:

  • WA
  • WA + beperkt casco
  • All Risk

Welke dekking het beste bij jouw nieuwe auto past, hangt voor het grootste gedeelte af van de waarde en leeftijd van je auto. Tijdens je zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering is de premie uiteraard een belangrijke factor. Wist je dat bij een WA-autoverzekering de voorwaarden tussen verschillende verzekeraars nauwelijks verschillen? De goedkoopste autoverzekering is dan ook de deal die je moet maken! Wanneer je keuze valt op een WA+ beperkt casco of een All Risk autoverzekering dan doe je er goed aan om de voorwaarden met elkaar te vergelijken. De belangrijkste voorwaarden worden voor je op een rijtje gezet en zo wordt een auto verzekering afsluiten een fluitje van een cent.

Verschillende soorten auto met 3 of 4 kinderen

Tot slot hebben we nog een aantal verschillende soorten auto’s voor je op een rijtje gezet waar je met gemak en comfort met 3 of 4 kinderen in kunt rijden:

  • Opel Zafira
  • Volkswagen Touran
  • Renault Grand Scenic
  • Toyota Prius Hybrid
  • Peugeot 5008

Ga jij voor een auto met 7 zitplekken of juist niet?

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: