shallow focus two young girls in their white dress sitting on the trampoline

Dit is de top 5 buitenspeelgoed!

Mama & Kinderen By mei 26, 2019 2 Comments

Buitenspelen is iets wat kinderen graag doen. Helemaal wanneer het weer mooier wordt zie je veel kinderen graag naar buiten gaan. Buitenspelen kan op veel verschillende manieren en er zijn ook ontzettend veel dingen te doen buiten. Zoveel verschillende activiteiten om buiten te doen, je kind zal zich niet snel vervelen. Alleen maar goed, want buitenspelen is goed en gezond voor je kind. Het buitenspeelgoed dat het meest gekocht wordt? Lees het in deze top 5 buitenspeelgoed!

De trampoline

Een trampoline wordt veel op internet en in de speelgoedwinkels verkocht. Een trampoline is een wat duurdere aanschaf, maar wel een aanschaf waar je kinderen ontzettend lang mee kunnen en ook veel plezier van zullen hebben. Trampolines zijn te verkrijgen in veel verschillende soorten en maten. Je komt ze tegen in achtertuinen, maar ook ingegraven in voortuinen zie je ze steeds meer. Een speelgoed soort waarbij je kind gegarandeerd zijn energie kwijt kan. Tip: schaf een trampoline met net aan als deze niet ingegraven is, dit in verband met de veiligheid van je kind. Je wilt natuurlijk ongelukken voorkomen.

De zandbak of een zand- en watertafel.

Kinderen zijn gek op zand, maar ook op water. Je weet het zelf waarschijnlijk nog goed, zandtaartjes bakken, zandkastelen, of lekker graven. Een zandbak is natuurlijk ook in veel verschillende maten en soorten te verkrijgen. Niet te veel plek in de tuin? Dan is een zand- en watertafel een goede oplossing. Of je nu gaat voor een zandbak of een zand- en watertafel, zorg er voor dat het afgedekt kan worden of dat het droog kan staan. Buitenspeelgoed dat voor alle leeftijden zeer leuk is!

Fietsen, loopfietsen en trapspeelgoed

Fietsen is iets wat er bij ons Nederlanders met de paplepel ingegoten wordt. Kinderen leren al op jonge leeftijd fietsen, dat begint vaak met lekker crossen op een loopfiets en uiteraard als ze wat groter worden op een kinderfietsje met zijwieltjes of zonder zijwieltjes. Wist je bijvoorbeeld dat loopfietsen goed zijn om het evenwicht te leren bewaren en dat veel kinderen die eerder veel gebruik hebben gemaakt van een loopfiets vaak kunnen leren fietsen zonder zijwieltjes? Ook trapauto’s, trap tractoren en skelters zijn speelgoed dat goed verkocht wordt en dus op de 3e plaats in deze top 5 buitenspeelgoed staat. Goed om de energie kwijt te kunnen en tevens goed voor de motorische ontwikkeling voor je kind. De categorie buitenspeelgoed voor peuters en kleuters tot en met de basisschoolkinderen!

Ballen

In deze top 5 buitenspeelgoed mag een bal zeker niet ontbreken. Een bal is speelgoed waar je kind zich prima alleen mee kan vermaken, maar ook heel fijn kan samenspelen. Een stuk speelgoed dat geschikt is voor alle leeftijden en waar je eindeloos verschillende dingen mee kunt doen.

Speeltoestellen

Natuurlijk mogen speeltoestellen niet in de top 5 buitenspeelgoed ontbreken. Wederom zijn hier verschillende soorten en maten in. Je kunt gaan voor een schommel, een glijbaan of een gezellig speelhuisjes. Veel van deze soorten zijn ook kleiner verkrijgbaar dus in een kleinere tuin kan dit vaak ook prima gecombineerd worden. Heb je de plek dan kun je natuurlijk ook voor een groter combi model gaan. Ik bedoel, als je de ruimte hebt… waarom niet?

Wat is de buitenspeelgoed top 5 van jouw kind?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.