eetkamerstoelen

Tips bij het aanschaffen van eetkamerstoelen

Huis & Tuin By feb 19, 2021 No Comments

Nieuw meubilair kiezen is niet eenvoudig. Eetkamerstoelen, loungebanken of eetbanken vind je in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Wil je een stoel met of zonder armleuning? Moet de stoel kunnen draaien of in hoogte versteld kunnen worden? En misschien niet de onbelangrijkste vraag: wil je een leren stoel of een gestoffeerde eetkamerstoel? Aangezien je een eetkamerstoel dagelijks gaat gebruiken, kan het geen kwaad om er wat langer de tijd voor te nemen. In dit artikel zetten wij de belangrijkste voor- en nadelen van leren en stoffen eetkamerstoelen voor je op een rijtje. Lees je verder?

Wat zijn de voordelen van leren eetkamerstoelen?

Hoge kwaliteit

We weten allemaal dat leer een erg hoog kwaliteit materiaal is. Als je de stoelen goed onderhoudt, kun je er jarenlang of zelfs een leven lang plezier van hebben. Leer is duurzaam, gemaakt van natuurlijke materialen, wordt niet snel vies en verkleurt vrijwel niet. Let wel op viervoeters. Leer is wat minder bestand tegen scherpe voorwerpen, waaronder ook de scherpe nagels van honden en katten.

Tijdloos

Door het tijdloze karakter zal leer nooit uit de mode raken. Het leer kan na verloop van tijd wel slijtageplekken krijgen, maar dat geeft de eetkamerstoel juist een authentieke look!

Past in ieder interieur

Een groot voordeel is dat leer bij vrijwel iedere interieurstijl goed tot zijn recht komt: van landelijk, industrieel, botanisch, bohemian tot een supermoderne inrichting. Koop je een eetkamerstoel leer, of een set van meerdere stoelen, dan weet je zeker dat de stoelen nooit gaan vervelen. De kans op een miskoop wordt zo wel heel erg klein.

Of toch maar kiezen voor een stoffen stoel?

Waar een leren eetkamerstoel door het materiaal wat kouder kan aanvoelen in de winter, is dit bij een gestoffeerde stoel een ander verhaal. Stoffen eetkamerstoelen voelen namelijk niet koud aan. Als je op zoek bent naar een stoffen eetkamerstoel, dan heb je vaak veel meer keuze dan een leren eetkamerstoel. Ook het comfort van een stoffen stoel varieert sterk afhankelijk van de stof zelf, het frame en de kussens. Bijkomend voordeel is dat de meeste stoffen stoelen behandeld worden met een waterdichte vlekkenbescherming. Zo hoef je je geen zorgen te maken over blijvende vlekken die door huisdieren, kleine kinderen of jezelf zijn veroorzaakt.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.